Öğrencilerin donanımlı, iyi ve ahlaklı bireyler olmalarının yanı sıra yaz tatillerini verimli bir şekilde geçirmeleri amacıyla her yıl olduğu gibi bu yıl da yaz kursları açan Onikişubat Belediyesi, öğrencileri kötü alışkanlıklardan da korudu. Onikişubat Belediyesi’nin ilçenin farklı bölgelerine inşa ettiği 6 ayrı Bilgi ve Kültür Evi ile yüzme havuzlarında öğrenciler her alanda eğitim görürken, bu yıl ki yaz kurslarına Türkiye Gençlik Vakfı Kahramanmaraş Şubesi’de destek verdi. Yaz okulu programı kapsamında öğrenciler Kur’an-ı Kerim, adab-ı muaşeret, Peygamberler tarihi, siyer-i nebi, ezber talimi, ilmihal/ibadet, değerler eğitimi, Osmanlıca, hızlı okuma, İngilizce gibi derslerin yanı sıra halk oyunları, bağlama, gitar, resim, diksiyon, işaret dil eğitimi, akıl oyunları- satranç, drama gibi dersler alırken, sportif faaliyetler, doğa ve kültür gezileri gibi aktiviteler de yaptı. Kurslarla birlikte yaz tatilini dolu dolu geçiren minik öğrenciler, muhteşem bir kapanış programına imza attı. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde düzenlenen yaz okulu kapanış programına Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, TÜGVA Kahramanmaraş Şube Başkanı Furkan Seyithanoğlu, Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Bülbül, AK Parti Onikişubat İlçe Kadın Kolları Başkanı Banu Pakdil, belediye başkan yardımcıları, çok sayıda öğrenci ve velileri katıldı.

“DİRİLİŞ HAREKETİYLE GELECEĞE YÖN VERECEĞİZ”

Programın açılış konuşmasını yapan TÜGVA Kahramanmaraş Şube Başkanı Furkan Seyithanoğlu, gençler için çalışma yapmanın gayreti içerisinde olduklarını belirterek, “Onikişubat Belediyesi ile ortaklaşa düzenlediğimiz ve Onikişubat Halk Eğitim Merkezi’nin katkılarıyla yaz okulu programımızın 4’üncüsünü tamamlamış bulunuyoruz. Eğitim-öğretim yılının tamamlanmasıyla birlikte gençlerimizin yaz aylarını dolu dolu geçirmesiyle başladığımız iki aylık maratonun sonuna gelmiş bulunuyoruz. Birçok etkinliğin gerçekleştiği yaz okulumuzu yaklaşık bin öğrencinin katılımıyla bitirmenin mutluluğunu ve onurunu yaşıyoruz. TÜGVA Kahramanmaraş olarak değerler eğitimi kısmını üstlendiğimiz yaz okulumuzda Kur’an-ı Kerim, siyer, hadis ve ilmihal gibi derslerin yanı sıra velilerimizle de bir araya gelerek gençlerimizi için daha fazla neler yapabilirizin gayreti içerisinde olduk. 2015 yılında şehrimizde kurulan TÜGVA ailesi, bugün 7 bin kişilik bir teşkilata sahiptir ve faaliyetlerini devam ettirmektedir. Şehrimizdeki en aktif STK olarak özellikle son bir yılda yaptığımız teşkilat ve eğitim çalışmalarıyla önceki dönemler göre gözle görülür bir artış söz konusudur. Vakfımızda, ortaokul, lise, çalışan gençlik, yurtlar ve teşkilatlar ile ülkemizin geleceğini inşa edecek gençler yetiştirmekteyiz. Bu bağlamda vakfımızda Kitap Kurdu, Yaz Okulu, Değerler Eğitimi, Enderun Okulu, Genç Türkiye Kongresi, TYT-AYT kursları, Türkiye Fikir Kongresi, Kantin Buluşmaları, İşin Ehlinden, Esnaf Buluşmaları, Kardeşlik Halkaları, Osmanlıca, okçuluk, salon programları ve kültürel geziler gibi eğitim çalışmalarını her geçen gün artırarak yıllık ortalama 40 bin katılımcının katılımıyla 500’den fazla faaliyet gerçekleştirmekteyiz. TÜGVA, Anadolu irfanını kuşanmış gençlerle, Hoca Ahmet Yesevi’nin izinde, Sultan Alparslan’ın hayalinde, Fatih Sultan Mehmet Han’ın gölgesinde, cennet mekan sultan Abdülhamit Han’ın himayesinde, rahmetli Necmettin Erbakan’ın ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çizdiği hedeflerle mayasını geçmişten alan bir diriliş hareketiyle geleceğe yön verecektir. Yaz okulu çalışmalarımızda bizlerden desteği esirgemeyen başta Onikişubat Belediye Başkanımız Hanefi Mahçiçek, Onikişubat Halk Eğitim Müdürümüz Mehmet Bülbül, ortaokul koordinatörümüz Abdullah Tonbul, TÜGVA ailesi, Onikişubat Belediye ailesi ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“ONİKİŞUBAT BELEDİYESİ OLARAK ÇOCUKLARIMIZIN YANINDAYIZ”

Ardından kürsüye gelen Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, öğrenci ve velilerine önemli uyarılarda bulundu. Güzel bir yaz dönemini geride bıraktıklarını belirten Başkan Mahçiçek, “TÜGVA ile beraber ki onların bu çalışmada çok büyük emekleri var, kendilerine teşekkür ediyorum. Yaz kursunu beraber düzenleme imkanımız oldu. Peygamber efendimizin bir anısı vardı, o anıdan yola çıkarak sizin çocuklarınız bu kurslar vesilesiyle bir besmele çektiyse hepiniz kurtuldunuz demektir İnşallah. İşte bunun önemi burada. Bizim sermayemiz evimiz ve barkımız değil, bizim sermayemiz bu çocuklarımız. Bunu çok iyi anlayalım, ne kadar dünyada malınız ve mülkünüz varsa bile eğer onların içerisinde bir besmele çekmesini bilmiyorsa onların hiçbir kıymeti yoktur ama o çocuklardan biri besmele çekerse bilin ki o bizi kurtaracaktır. Onun için bunun bilince olduk ve Onikişubat Belediyesi olarak her yaz ayında olduğu gibi bu yaz da Bilgi ve Kültür Evlerimizde, TÜGVA ile beraber güzel bir program düzenledik. TÜGVA, çok önemli bir yükü üzerimizden aldılar. Yoksa biz hocalarımızı dışarıdan kendimiz bulmak zorunda kalacaktık ama onların tümünü kendiler temin ettiler. Hem kurslarımızda hem de sportif faaliyetlerin yürütülmesi bakımından bizlere yardımcı oldular. İşte Türkiye’nin böyle gönülden, hasbi olarak çalışan müesseselere ihtiyacı var. Allah rızası için işin kulpundan tutup götürecek. Bu kabil kuruluşlardan ne kadar çok olursa, o kadar güzel çalışmalara vesile olacaktır” ifadelerini kullandı.

“500 KİLOMETRE YOL YAPMAKTANSA…”

Üniversite Hazırlık Kurslarına katılan öğrencilerin yüzde 83’ünün sınavlarda başarılı olduğunu hatırlatan Başkan Mahçiçek, gençlere yapılan yatırımın en önemli yatırım olduğunu belirterek, “Dün ve bugün çok mutlu iki gün yaşadık. Önce biliyorsunuz bizim üniversite hazırlık kurslarımız vardı, dar gelirli ailelerimizin çocukları için. 2 bin 400 tane öğrencimiz var bizim, bu sene 2 bin 400 öğrenciden yüzde 83’ü üniversite imtihanlarını kazandı Allah’a şükürler olsun. Bunlardan 60 tanesi Türkiye’de ilk 20 binin içerisine girdi, bu 60 öğrencimizin eğer tercih ettiği takdirde Tıp Fakültesi’ne girmesi demektir. Mühendisliğe, Hukuk Fakültesi’ne, Diş Hekimliği’ne kadar çocuklarımız başarılı oldular elhamdülillah. Onların aileleri ile beraber Bisiklet ve Yürüyüş Yolu’nda kahvaltı yaptık, milletvekillerimizi de davet ettik ve bu çocuklarımız üniversite imtihanlarını kazandı dedik. Bunların yurt ihtiyacı olursa, burs ve kredileri çıkmazsa bunlara yardımcı olacaksınız İnşallah dedik. Bizim için şundan emin olun 500 kilometre yol yapmaktansa burada bir çocuğumuzu bu ülkeye kazandırmak, bu ülkeye faydalı insan olarak yetiştirmek daha önemlidir. Çünkü bir gün belki o çocuk bu ülkenin geleceğinde yer alacaktır. Bu sene İnşallah üniversiteyi bitirdikten sonra, devlet kademelerine girebilmek için de ücretsiz KPSS kursları açacağız inşallah. Bizim Bilgi ve Kültür Merkezlerimiz haftanın 7 günü açıktır, çocuklarımız orada gelip derslerine çalışabilirler. Bu ülkenin iyi yetişmiş, ülkesine, milletine, dinine, diyanetine bağlı çok iyi yetişmiş insanlara ihtiyacı vardır. Yoksa bu ülkenin etrafı kuşatılmış biliyorsunuz ama bu ülkenin insanları çok güzeldir, hepiniz çok güzelsiniz. Çünkü bu ülkenin insanları Peygamber Efendimiz tarafından övülmüştür” şeklinde konuştu.

“BİZİM SERMAYEMİZ ÇOCUKLARIMIZ”

Türkiye’nin büyümesi ve kalkınması için çocukları okutmanın önemli olduğuna vurgu yaparak, velilere uyarılarda bulunan Başkan Mahçiçek, “Emin olun ki en az 40 ülke gördüm, dünyadaki mazlumların ümidi bizim ülkemizden yana. Türkiye artık büyük bir ülke. Türkiye’nin bu büyümesinden, refah seviyesinden, eğitim sisteminin yaygınlaşmasından, çok sayıda güzel insanların yetişmesinden rahatsız olanlar var. Çünkü artık Türkiye 13 yabancı ülkede askeri üssü olan bir ülke. Askeri üssü olmak demek çok önemlidir. Bir ülkede eğer askeri üssünüz varsa, o ülkede söz sahibisiniz demektir. Türkiye’nin büyümesi, kalkınması için, uluslararası alanda çok daha iyi bir yere gelebilmesi için çocuklarımızı okutmamız lazım. Kız-erkek ayrımı Allah için yapmamamız lazım. Bizim üniversite hazırlık kurslarında kızlarımız daha başarılı, daha iyi çalışıyorlar. Onun için çocuklarımızla yarın iftihar edeceksiniz, onlar yetişecekler, okuyacaklar, bu ülkenin yönetiminde görev alacaklar, sizler de onlarla gurur duyacaksınız. Bütün çabamız, bütün gayretimiz bu olmalı. Eğer arkamızda iyi bir nesil bırakırsak İnşallah, bizi hayırla yad edecek, ülkedeki insanlara hizmet edecek, uluslararası alanda bütün mazlumlara hizmet edecek bir nesil getirebilirsek bizden daha mutlu bir toplum olamaz. Onun için çocuklara sahip olalım. Bir defa daha söylüyorum bizim sermayemiz çocuklarımız, bu sermayenin kıymetini bilelim” dedi.

“BÜTÜN İMKANLARIMIZ ÇOCUKLARIMIZIN EMRİNDE”

Onikişubat Belediyesi’nin bütün imkanlarının çocukların hizmetinde olduğunu dile getiren Başkan Mahçiçek, sözlerini şu şekilde sürdürdü, “Bu hizmetlerin sizin çocuklarınıza aktarılmasında Halk Eğitim Müdürlüğümüzün, Milli Eğitim Müdürlüğümüzün ve birçok kurumumuzun emekleri var. Bir araya geldiğimiz zaman her şeyi daha güzel yapıyoruz. Bu kapanış programımıza teşrif ettiniz, bizleri mutlu ettiniz, İnşallah önümüzdeki senelerde de beraber oluruz. Havuzlarımız, eğitim kurumlarımız, bütün tesislerimiz çocuklarımızın ve sizlerin hizmetindedir. Okutacağız, okutacağız, okutacağız. Başka çaremiz yok. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere ülkemize, milletimize, ailemize zarar vermek isteyenlere İnşallah Allah fırsat vermesin. Bu güzel ülkenin ferdi olmak hepimiz için bir iftihar vesile olmalıdır.”

Şiir ve ilahi dinletileri, hadis okumaları ve mini skeçlerden oluşan gösterilerle büyük beğeni toplayan çocukların renkli görüntüleri eşliğinde Yaz Okulları kapanış programı gerçekleştirildi.

(Haber: Ahmet Günıçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz