Çocukluğundan bu yana hayali olan ve ne iş yaparsa yapsın bir türlü vazgeçemediği komedyenliği yaşam tarzı olarak benimseyen, bu uğurda da gülmeye güldürmeye devam eden Mustafa Demir, hayallerinden geri adım atmayarak stand-up’çılığa başladı. Daha önce amatör olarak komedyenlik yapan Demir, bir yıl önce sahne almaya başladı. Tekerek yolundaki Çaygara Cafe’de düzenli olarak sahne alan Demir, Kahramanmaraşlının pek te alışık olmadığı komedyenlik mesleğini yaptığı esprilerle sevdirmeyi başardı. Demir, 1 Eylül’de sahne alacağı Çaygara Cafe’de tüm Kahramanmaraşlıları bekliyor.

KOMEDİYİ DAHA ÇOK SEVDİM”

Başından geçen süreci anlatan Demir, şu ifadelere yer verdi: “Sahne sanatlarını her zaman çok fazla sevdim. Çok fazla dergi okudum bu konuyla ilgili. Komediyi daha çok sevdim. Bu işe de profesyonel olarak 1 yıl önce başladım. Onun haricinde arkadaşlarla kendi aramızda, dışarıda, aile ortamı olsa bile her zaman şu cümleyi duyardım; Bizi güldüren Mustafa. Bir şey yapıyor, uğraşıyor ve bizi güldürüyor diye düşünürlerdi. Bu her zaman hoşuma gidiyordu. Bunu sahneye taşıyan büyüklerimiz de var. Ben de bununla uğraşmak istedim.

PROFESYONEL OLARAK BAŞLAMAM BİR OKUL MEZUNİYETİNDE OLDU”

Buna profesyonel olarak başlamam bir okul mezuniyetinde oldu. Mezuniyette sahne almıştım. Kısa bir gösteri oldu çünkü mezuniyet biraz daha farklı. Ben sahneye çıkarken şöyle bir şey oldu; Sahnede beni anons eden sunucu “Okulumuzun 9 yıl önceki mezunlarından Mustafa Demirci size bir şeyler anlatacak” diye sunduğu için beklenti farklı oldu. O yüzden gösteri biraz kısa sürdü. Aslında ben kısa sürdürdüm çünkü çok boş bakan insanlar vardı. Bir iletişim bağı kuramadık. Ondan sonra Çaygara’da yine devam ettim. 1 veya 1 buçuk saat sürüyor gösteriler. 1 saat öncesinde çok yoğun bir çalışma sürüyor. Benim söylediğim bir cümle var; Komik olmak ayrı, komedyen olmak ayrıdır. Komik olabilirsin ama komedyenlikte kitleye hitap edersin. Kendi veya tanıdığının hikâyelerini değil de, herkesin bildiği bir hikâyeyi komik hale getirebilmelisin. Bunu yapabilmek için öncesinden yoğun bir çalışma gerekiyor. Espri yazmak, bulmak kolay değil. Yazarlık da gerekiyor. Hatta şu an çıkacak olan bir kitabım var. Kızımla alakalı bir kitap.

GÜLMEYE AÇ BİR MİLLETİZ”

Bir insan ünlü olmadığı zaman programa gitmeyi istemiyor. Ünlüler baş yapıttır, gerçek işlerini güzel yapan insanlardır ama mesela şu an Cem Yılmaz Kahramanmaraş’a gelse, sadece Cem Yılmaz geldi diye sahnesine giden olur bence. Yetenek konusu burada ayrı bir şey. Kendimi övmek için söylemiyorum, yanlış anlaşılmasın ama sahnede bunu yapmak, 1 buçuk saat kalmak, insanlara hitap etmek, karşında o kadar güzel insanları görmek bana göre yetenek. Bence yetenekli insanları takip etsek biraz daha iyi olur çünkü burada seyirci bulmak çok zor. Stand Up da zaten seyirciyle bağlantılı. Türkiye’ye göre Kahramanmaraş’ta bunu yapmak daha zor. Burada insanlar gülmüyor. Herkesin bir telaşı var. Aslında biz bu telaşı da komediye çevirmeye çalışıyoruz. Gülmeye aç bir milletiz. Çok zor yani. Seyirci az olduğu için çok fazla gösteri tarihlerimi ertelediğim olmuştur. 30-40 seyirciyle güzel oluyor tamam ama biraz daha geniş bir kitle olsa daha güzel olacak.

YETENEK SİZSİNİZ TÜRKİYE PROGRAMINA BAŞVURU YAPTIM”

Şu anda bir yetenek yarışmasına başvurdum. TV8’deki Yetenek Sizsiniz Türkiye programına başvuru yaptım. Başvuru yapma sebebim oraya gidip kazanmak değil. Sadece biraz daha adımı duyurmak için. İnsanlarda maalesef şöyle bir şey var; “Bu TV8’de çıkan çocuk değil mi?” mantığı olduğu için böyle bir hedefim var. Onun haricinde hazırda sahnem var zaten devam ediyorum.

TOLGA ÇEVİK ÖRNEK ALDIĞIM BİR KOMEDYEN”

Tolga Çevik örnek aldığım bir komedyen. Tolga çevik çok hazır cevap biri. Ben de öyle olmak isterdim. Tamamen doğaçlama. Mesela benim 2 sahnemin yarım saati hazırladığım metine bağlıydı. Geri kalan 1 saati de doğaçlamaydı. Doğaçlama yapmak çok zor. Tolga Çevik çok hazır cevap ve bu yüzden çok sevdiğim bir komedyen.

TİYATRO EĞİTİMİYLE DESTEK ALMAK İSTERDİM”

En azından bir tiyatro eğitimiyle destek almak isterdim. Okulda falan ufak çaplı aldık ama profesyonel olarak bir eğitim almak istiyorum. Youtuber bir kuzenim var. O çok yardımcı olmak istedi bana ama o tarz şeyler bana göre biraz samimiyetsiz. Komik bir video çek sonra da yat uyu şeklinde. Bazıları gülmüş bazıları kötü yorum yapmış. Ben böyle olsun istemiyorum. Sahneye çıkıp insanlara güldürmek, onları görmek ve beraber eğlenmek istedim. Ben de orada eğleniyorum. Sahne bana daha samimi geliyor. Şu an yeni gösteri tarihim 1 Eylül’de. Çaygara’da çıkıyorum.”

Genç Stand-Up’çı Mustafa Demir’i instagram adresi mustafadmronline sahnesinde olmak isteyenler için ise 0546 606 29 50 nolu telefonu aramaları yeterli olacaktır.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz