2001 yılının Temmuz ayında dünyaya gözlerini açan ve anne ile babası tarafından henüz nedeni bilinmeyen bir şekilde doğduğu gün sokağa bırakılan, şu sıralarda ise 16 yaşına ayak basan İsmail Kömesöğütlü, kendisi dünyaya getiren öz anne ve babasını bulmak için ATV ekranlarında yayınlanan Esra Erol’da programına konuk oldu. Sokağa bırakılmasının ardından çocukları olmayan başka bir çift tarafından evlatlık edinilen genç İsmail, şimdi Kahramanmaraşlı olan annesi ve babasına kavuşmak için çalmadık kapı bırakmıyor. Bugüne kadar öz anne ve babasını bulmak adına birçok yere başvuran ancak hiçbir sonuç alamayan Kömesöğütlü, çareyi Esra Erol’da programında arıyor. Esra Erol’un programına kendini evlatlık edinen ve bugüne kadar yetiştiren üvey annesi Nihal Kömesöğütlü ile birlikte katılan İsmail, devlet büyüklerinden destek bekliyor.

“KENDİSİNDEN HİÇBİR ŞEY SAKLAMADIM”
İsmail’i büyüterek bu yaşa kadar getiren Nihal Kömesöğütlü, canlı yayında şunları anlattı: “Eşimle çocuğumuz olmuyordu. Evlatlık edinmek için çocuk yuvasına başvurduk, başvurumuzdan 2 yıl sonra bize bir telefon gelerek kuruma gelmemiz istendi ve gelirken de mama ve kıyafet getirmemiz söylendi. Kuruma gittiğimizde kundak içerisinde sarılı bir erkek çocuğu duruyordu. Çocuk Esirgeme Kurumunda çalışan Hasmi Salman ismindeki kişi bu çocuğu bize vereceklerini söyledi. Bizde böylelikle çocuğu evlatlık edindik. Aradan bir ay geçtikten sonra Hasmi Salman, bizi arayarak evlatlık edindikleri çocuğun anne ve babasının barıştığını ve çocuğu tekrar istediklerini ifade etti. Bizde kendisine, ‘Bu çocuğa alıştık, nasıl olur da biz bundan vazgeçeriz’ dedik ve çocuğu vermeyerek bu yaşa kadar getirdik. Biz İsmail’i öz çocuğumuz gibi sevdik, büyüttük. Kendisinden hiçbir şey saklamadım ve saklamamda. Benim de tek amacım bu çocuğumun annesinin ve babasının bulunması ve yüzünün gülmesidir.”

“BEN KENDİLERİNİ KUCAKLAMAYA HAZIRIM”
Biyolojik anne ve babasını arayan genç İsmail ise, “Benim kimseye kırgınlığım, dargınlığım yok. Akıllarında kötü bir düşünce olmasın. Ben kendilerini her an bekliyorum ve kucaklamayan hazırım. Yeter ki anne ve babama kavuşayım” dedi.

CANLI YAYINA KATILAN KİŞİ İSMAİL’İ ÜMİTLENDİRDİ
Bu arada Canlı yayına katılan Mehmet adında bir izleyicinin itirafları İsmail’i ümitlendirdi. İsmail ve üvey annesi Nihal Kömesöğütlü’nün programa çıkmasından kısa bir süre sonra canlı yayına telefonla bağlanan Mehmet ismindeki bir kişi İsmail’in öz annesinin adının Meral Budak olduğunu iddia etti.

Haber: Emre Akkış/Ahmet Güneçıkan

Editör: Mahmut Beyaz