Birçok ülke ve şehir de yardıma ihtiyacı olan çocukların ihtiyaçlarını karşılayarak toplum tarafından beğeni toplayan Aybüke Erdoğmuş, "Bir Tebessüme Değer" topluluğu ile birlikte bir kez daha Kahramanmaraş'ta çocukların yüzünü güldürdü. Erdoğmuş ve başta sosyal medya olmak üzere çeşitli platformlarda açtıkları sayfalarla yardıma ihtiyacı olan insanlara el uzatan gönüllülerin bir araya gelerek oluşturdukları, ‘Bir Tebessüme Değer’ sosyal medya topluluğunun bu kez ki durağı ise Türkoğlu oldu. Genç gönüllüler, Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesine bağlı Büyükimalı Ortaokulu'na hayırseverlerin bağışları ile akıl ve zeka oyunları sınıfı kazandırdılar. Büyükimalı Ortaokulu'nda ki sınıf açılışına Türkoğlu İlçe Kaymakamı Gürbüz Saltaş ve Türkoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Aydoğan katıldı. Erdoğmuş bir kez daha Kahramanmaraş'ta bulunmanın kendisine mutluluk verdiğini belirterek, "Kahramanmaraş zaten önceki ziyaretlerim de beni çok etkileyen bir ildi. Bu ziyaretimde şehir merkezinde olduğu gibi ilçelerde de insanların çok güler yüzlü ve sıcakkanlı olduklarını gördüm" ifadelerini kullandı.  

"UMARIM DAHA ÇOK ÇOCUĞU SEVİNDİREBİLİRİZ"

Aybüke Erdoğmuş yapılan akıl ve zeka oyunları sınıfı açılışı ve diğer birçok konu hakkında;  "Eylül ayında yolum Kahramanmaraş'ın Büyükimalı Mahallesi'ne yolum düştü. Çocuklarla etkinlikler yaptıktan sonra boş bir sınıf olduğunu öğrendim. Müdür beyle nasıl değerlendireceğimizi konuştuk. Daha önce Kızıltepe ve Orduda bir akıl ve zeka oyunları sınıfı açmıştık. Bu sefer Büyükimalı'da ki çocuklarımız için harekete geçtik. Yaklaşık bir buçuk ay bu sınıf için çalışmalarda bulundum. Eksikleri tamamlamak adına, uzun ve yorucu bir süreçti ama hep bu günü bekledik. Öncelikle her projemde yanımda olan Fatih Sancaklı'ya çok teşekkür ediyorum. Tiyatro Suretler adı altında gençlerle birlikte bir oyun sergiledi ve bilim sınıfımızın temeline ortak oldular. Daha sonra akıl ve zeka oyunları sınıfımıza maddi manevi destekte bulunan destekçilerimize. Bu süreçte çok titiz çalışan okul müdürümüze ve öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. Ayrıca Bir Tebessüme Değer ekibine de çok teşekkür ediyorum. Kahramanmaraş'ta her zaman yanımda oldular. Onlarla amacımız ortak. Ortak amacımız ise çocuklar. Bugün çocuklarımızın gelişimi için bir sınıf inşa etmenin mutluluğu var içimde. En önemlisi yüzlerindeki gülümsemelerdi. Bugün Kahramanmaraş'ı, Büyükimalı Mahallesi'ni bilmeyen insanlar çocuklarımızın mutluluğu için harekete geçti. Birlikte olabilmek çok güzel. Umarım daha çok çocuğu sevindirebiliriz" ifadelerini kullandı.

"TEK GAYEMİZ ULAŞABİLDİĞİMİZ TÜM ÇOCUKLARA ULAŞMAK"
Çocukluğunda büyük zorluklar çeken, sonrasında ise hayat mücadelesiyle önemli başarılar kazanan ve kendisinin çektiği zorlukları başka çocukların çekmesini istemeyen Fatih Akpınar, kurduğu ‘Bir Tebessüme Değer Topluluğu’ ile alkış topluyor. ‘Yaşayamadığımız çocukluğu yaşatmaya çalışıyoruz’ sloganı çerçevesinde kurduğu ‘Bir Tebessüme Değer Topluluğu’ ile ihtiyaç sahiplerinin yüzlerini güldürmeye devam eden Akpınar, başlattığı yardım kampanyalarıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Her geçen gün farklı çocukların yüzlerinin gülmesine vesile olan Akpınar ve gönüllü dostları, çocukların tıraş bakımından tutun da yiyecek ve giyeceğe kadar ihtiyaç durumlarına göre birçok alanda çeşitli yardımlar götürüyor. Topluluk her geçen gün daha geniş kitlelere sesini ulaştırırken, yardım ettikleri çocukların sayısı da katlanarak artmaya devam ediyor. Her türlü bağışa açık olan topluluk, yardım ve bağışları sosyal medya hesapları üzerinden alırken bağışçılarını da yaptıkları faaliyetlere davet ediyor. Fatih Akpınar bu kez ise genç hayırsever Aybüke Erdoğmuş'a, Büyükimalı Ortaokulu'na açtığı akıl ve zeka oyunları sınıfında yardım etti. Akpınar, "Çocukların yüzünde ufacık da olsa bir tebessüme sebeb olabilmek bizleri çok mutlu ediyor. Bu tebessümün nereden veya kim tarafından geldiğinin bir önemi yok. Tek gayemiz ulaşabildiğimiz tüm çocuklara ulaşmak" dedi.


Haber: Alihan Kürşat

Editör: Mahmut Beyaz