Yemeğe Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt ve yarışmacılar katıldı.

Yemekte açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Onikişubat Belediyesi ile ortak çok önemli projelere imza attıklarını belirterek, şu ifadelere yer verdi.

“Onikişubat Belediye Başkanımız Hanefi Mahçiçek, Büyükşehir yasasının başlamasıyla birlikte 7 tane kapatılan belde ile ilgili olarak, 7 güzel adamı da temsilen 7 İmam Hatip Okulu projesini yurtlarıyla birlikte yapıyor ve bunların bir kısmını da teslim etti. Öte yandan 4 yıldan bu yana yürüttüğümüz kitap okumayı öne çıkaran, Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor projemizin dün sınavını yaptık. Onikişubat Belediyesi 73 bin kitap basımı gerçekleştirdi ve 88 bin öğrenci bu sınava girdi. Bu son derece önemli bir çalışmaydı. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi ve saygıdeğer eşinin himayelerinde başlatılan Okuma Yazma Seferberliği ile ilgili de çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. Bugüne kadar ve bundan sonra Onikişubat Belediyesi ile yaptığımız ve yapacağımız çalışmaların hayırlara vesile olmasını diliyorum. Sizlerin nezaretinde de Başkanımız Sayın Hanefi Mahçiçek Beyefendiye teşekkür ediyorum.”

Yemekte yarışmacılarla sohbet eden Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, yaptığı konuşmada kendi hayatından örnekler vererek, çalışmanın ve gayretin önemine dikkat çekti. Kariyer hayatından da örnekler vererek yarışmacılara Onikişubat Belediyesi ve ilçesi hakkında bilgiler veren Mahçiçek, hayata geçirdiği projeleri şu sözlerle anlattı.

“Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor projesi için ciddi emekler harcıyor ve çalışıyoruz. Gerçekten hiçbir mecburiyeti olmadan 88 bin öğrencimizin o okuduğu kitapları ne kadar anladığını göstermek bakımından imtihana girmesi bizler için fevkalade ve mutlu edici bir sonuç.

Sosyal Etkinlik Merkezleri adı altında 2400 tane öğrencimizi hazırlık kurslarında yetiştirmeye gayret ediyoruz. Bütün masraflarını belediyemiz karşılıyor.

Kahramanmaraş İstiklal ’in, edebiyatın ve düşüncenin başkenti. Türkiye’deki fikir adamları bağlamında baktığımız zaman büyük bir kısmı Kahramanmaraş’tan çıkmıştır. Başta büyük üstat Necip Fazıl Kısakürek, Sezai Karakoç olmak üzere, Rasim Özdenören, Alaittin Özdenören, Erdem Beyazıt, Ahmet Taşgetiren, İsmail Kıllıoğlu gibi isimler hep İmam Hatip Okulu mezunlarıdır.

70’li yıllarda eğitim şartları çok zor durumdaydı. Günümüzde ise her türlü imkâna sahipsiniz. Bu yüzden bu imkânları iyi değerlendirip seçtiğiniz alanda en başarılı olmaya gayret edeceksiniz.”Yemeğin ardından basın mensupları ile röportaj gerçekleştiren Başkan Mahçiçek, yaptığı konuşmada on vilayetten hutbe yarışması için Kahramanmaraş’a gelen yarışmacılara başarılar dileyerek, şu sözlere yer verdi.

“Bugün hutbe yarışması dolayısıyla Kahramanmaraş’ta misafir ettiğimiz yarışmacılarla beraber olma imkânını bulduk. Yarın Abdülhamithan Camii’nde yapılacak olan hutbe yarışmasına katılacak arkadaşlarımız Kahramanmaraş’ımıza teşrif ettiler. Bu vesile ile onlarla bir araya gelerek hem sohbet ettik hem de Kahramanmaraş’ın mevcut durumu ile ilgili, insan odaklı yaptığımız eğitim çalışmalarıyla ilgili, karşılıklı olarak düşüncelerimizi paylaşma imkânını bulduk. Artık gördüğünüz gibi Kahramanmaraş bir takım yarışmaların, müsabakaların merkezi haline geliyor. Tesislerimiz arttıkça sadece hutbe ya da hafızlık yarışmaları değil başka sportif çalışmalar da yapılacak. Hutbe yarışmasının bir ayağının burada gerçekleşmesinden dolayı son derece mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Hepsi güzel pırlanta gibi delikanlılar. Yarın tatlı bir rekabet içerisinde hutbeleri irad edecekler. Bizler de inşallah fırsat bulursak katılacağız. Ve onlara Kahramanmaraş’ımızla ilgili küçük hediyeler takdim edeceğiz. Bugün on vilayetten buralara kadar gelip bizleri onurlandıran arkadaşlarımıza hoş geldiniz diyerek, yarın ki yarışmada başarılar diliyorum.”

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz