Göreve geldiği günden itibaren çalışkan kimliği, dürüst kişiliği ve özverili çalışmalarıyla Onikişubat İlçesi’nde fark yaratan, kazandırdığı yeni vizyonlarla takdir toplayan AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Av. Fırat Görgel, Manşet Gazetesi’nden Emre Akkış’ın gündeme dair sorularını cevaplandırdı. Sorulan her bir soruya samimiyet ve içtenlikle yanıtlayan Görgel, milli ittifaktan Afrin operasyonuna, parti vizyonundan yaptıkları çalışmalara kadar anlatan Görgel, en büyük hedeflerinin AK Parti’yi daha da güçlendirerek, geriye yerli ve milli bir Türkiye bırakmak olduğunun altını çizdi. AK Parti ile MHP arasında yapılan ittifakın Türkiye’nin 2023 hedefleriyle bağlantılı olduğunu ifade eden Görgel, yapılan bu işbirliğinin Türkiye’ye fayda sağlayacağını kaydetti. İlçe başkanlığına atandığı günden itibaren teşkilatlarla çok iyi iletişim halinde olduklarını, bu süreçte oldukça iyi işler başardıklarına vurgu yapan Görgel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile aynı yolda yürümenin kendileri için büyük bir onur olduğunun da sözlerine ekledi.

BU BİRLİKTELİK BİZLER İÇİN ÇOK DEĞERLİ”
AK Parti ile MHP arasındaki ittifakı nasıl değerlendiriyorsunuz?
Biz zaten Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile birçok konuda özellikle ülkemizin milli, manevi menfaatlerini ilgilendiren, ülkemizin bekasının söz konusu olduğu durumlarda bu tür birliktelikleri tabanda da tavanda da yaşamıştık. Bu ittifak aslında bu konunun biraz daha ete kemiğe bürünmüş hali. Hem MHP’den hem de partimizden Genel Başkan Yardımcımız, Parti Sözcümüz Mahir Ünal’ında içinde bulunduğu çalışma heyeti bu konuda beraberce çalışmaya başladılar. Biz bu ülkenin milli, manevi değerlerine saygı duyan, yerli, milli düşüncelerle hareket eden, bu ülkenin biraz daha gelişmesine katkıda bulunmak için çaba sarf eden bu konuda başka ülkelerin sözcülüğünü değil de kendi ülkesinin menfaatlerini düşünen insanların bir araya gelmesinden memnunuz. Tabii ki biz hem tabanda hem tavanda farklı düşüncelere sahip olabiliriz. Ama özellikle Türkiye’nin bekasıyla ilgili güvenliği ile alakalı, ülkenin milli menfaatleri ile alakalı konularda bu şekilde bir birliktelik sağlayabilmek bizler için çok sevindirici. Bununla ilgili kendi tabanımızda da olumlu tepkiler alıyoruz. Vatandaşta böyle bir anlayışa sahip çıkıyor. Hem 2023 hem 2053 hem de 2071 hedeflerimiz içerisinde bu yerli ve milli olan düşüncenin Türkiye’mizi çok daha farklı bir kalkınma sürecine sokacağı kanaatindeyiz. Bizim 2023’te, 2053’te, 2071’te bu düşünce yapısına ihtiyacımız var. Tabii buna katkıda bulunan her birliktelik bizler için çok değerli. MHP ile yaptığımız bu ikili işbirliği bu hedeflerin gerçekleşmesinde bence çok kıymetli bir rolü olacaktır.

TARİHE TANIKLIK EDİYORUZ
Afrin’de yürütülen ‘Zeytin Dalı Harekâtı’ ile ilgili neler söyleyeceksiniz?
Bizler gerçekten bu memleketin evladı olarak bu coğrafyanın insanı olarak açıkçası tarihe tanıklık ediyoruz. Türkiye bugüne kadar kendine dayatılan bazı düşüncelerden kendini arındırıyor. Tamamen Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde yerli ve milli bir düşünce ile yerli ve milli bir bakış açısıyla hareket etmeyi artık iyice içselleştirmiş ve tamamen eylemini bu yönde gerçekleştiren bir ülke haline gelmiş oldu. Şimdi yapılan operasyon çok kıymetli. Orada Türkiye’ye, Türkiye’nin komşularına bir oyun oynanmak isteniyordu. Bu bölgenin topraklarında yıllarca emek vermiş, bu bölgenin topraklarını kendine vatan saymış bütün unsurlara aslında tehdit oluşturacak bir yapıyla karşı karşıyaydık. Bu nedenle orada bir irade göstermek gerekiyordu. Türkiye’nin bu yeni bakış açısını tam anlamamışlar diye düşünüyorum. Ama elhamdülillah Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Afrin operasyonu ile beraber bütün dünyaya artık bu işlerin bu kadar kolay olmayacağını gösterdik. Burada görevde olan askerlerimiz çok tarihi bir süreçte bu millete çok büyük bir emek sarf ediyorlar. Gerçekten ülkenin beka sorununun ortadan kalkması için ileri de yaşanabilecek güvenlik sorununun ortadan kalması için canlarını hiçe sayarak, korkusuzca bu memleketin atalarından kalan o duyguyla bu memleketin topraklarına herhangi bir zarar gelmemesi için müthiş bir operasyona imza atıyorlar. Şu güne kadar geldiğimiz noktada görüyoruz ki çok başarılı bir şekilde ilerliyoruz. Ben buradan bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize rabbim acil şifalar versin. Bu operasyona emeği geçen en küçük unsurdan tepedeki en büyük unsurlara kadar hepsinden Allah razı olsun. Buradaki amacımız tabii ki Recep Tayyip Erdoğan’ında her fırsatta vurguladığı gibi tek bir terörist kalmayana kadar inşallah o bölgedeki mücadelemizi devam ettireceğiz.

BÜYÜK BİR COŞKUYLA BEKLİYORUZ”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 24 Şubat’ta Kahramanmaraş’a geliyor. Hazırlıklar ne aşamada?
Cumhurbaşkanımızın en son geldiğinden bu yana uzun bir zaman geçti. Ben gençlik
kollarından bu yana teşkilatın içerisinde bulunan biri olarak cumhurbaşkanımızın her gelmesi bizler için bir bayram vesilesidir. Biz onu büyük bir coşkuyla bekliyoruz. Tabii cumhurbaşkanımızın gelmesiyle şehrimize de farklı bir hava ve heyecan oluyor. Şunu görmek çok sevindirici; böyle bir liderle siyaset yapmak insanın işini çok kolaylaştırıyor. Cumhurbaşkanımızla aynı yolda yürümek bizler için büyük bir onur. İnşallah burada kendisini bir miting havasında karşılarız. Cumhurbaşkanımızın gelmesini dört gözle bekliyoruz.

ARKADAŞLARIMIZ ÇOK BÜYÜK EMEK SARF ETTİ”
Onikişubat İlçe Başkanlığına atandığınız günden bu yana ne gibi çalışmalar yaptınız?
Biz 2015 yılının Aralık ayında o zamanki ilçe başkanımız Ahmet Özdemir Bey’in İl Başkanlığımıza atanmasıyla bende Onikişubat Teşkilatının İlçe Başkanlığına atandık. Daha sonra teşkilatımızı oluşturduk. Gerçekten çok değerli arkadaşlarla çalıştık. 2015’ten Ağustos 2017’ye kadar arkadaşlarımız çok büyük emek sarf etti. O dönem içerisinde teşkilatlanmalarımızı daha ileriye taşımaya çalıştık. Bu süre zarfında iyi işler yaptığımız kanaatteyim. Nitekim 16 Nisan referandumunda Onikişubat iyi bir çalışma düzeni sergiledi diye düşünüyorum. O yüzden bazı arkadaşlarımıza yönetimde yer verdik bazı arkadaşlarımıza yönetimde yer veremedik. Bu yeni yönetimde şu var; arkadaşlarımızın zaman anlamında, iş anlamında çok müsait arkadaşlarımız ve gerçekten parti faaliyetlerine daha fazla katılım gösteren bir teşkilat yapılanmamız var. Mahalle teşkilatlarımızı bu yen i göreve atandıktan sonra tabi ki yorgunluklar olabiliyor. Bu yorgunluklarında getirdiği ve bizimde gözlemlerimiz sonucunda bir kısmını değiştirdik. Şimdi 2019’da iki tane seçim yapacağız. O seçime bizim kusursuz girmemiz lazım. Yani sıfır hatayla girmemiz lazım. O anlamda birkaç mahallemizde daha değişiklik yapıp artık2019 seçimlerine Mart, Nisan ayı gibi tam anlamıyla hazır olmuş olacağız. Mahalli Yönetim Kurulu toplantılarımızı eksiksiz yapıyoruz şuanda. Buna da katılımlar şuan da çok iyi. Mahalle başkanlarımız şuanda bilinçli bir şekilde özen gösteriyorlar. Biz Onikişubat’ı 19 bölgeye böldük. 19 bölgede hem bölge koordinatörlerimiz var hem de mahalle koordinatörlerimiz var. Bunlar her an o mahalledeki en ufak sorunda ilgilenmeye çalışıyorlar. Tabi bizim amacımız şudur; biz vatandaşın sorununu alırız ilgili kurumlara elimizden geldiğince iletiriz ve onların çözümü yolunda gayret sarf ederiz. Aynı zamanda biz orada o 19 bölgeye böldüğümüz her bir bölgede bir AK Partili daha nasıl yaparız bunun telaşı içerisinde, seçim dönemleri aralıklarında hep çalışırız. Bu çalışma sistemini biraz daha kurallı ve düzenli bir hale getirdik. Şuanda çok iyi gidiyor. 2019 seçiminde dediğim gibi tam hazır hale gelmek birkaç ay sonra tam anlamıyla teşkilatlar kusursuz hale gelir diye düşünüyorum. Kadın kollarımızın kongresini yeni yaptık, gençlik kollarımızın kongresini yeni yaptık. Onlarda yeni bir heyecanla sürece başladılar. Kadın kollarımızın ve gençlik kollarımızın yeni yönetimi de çok iyi. Onlarında bu süreçte ivmemizi çok daha hızlandıracağını düşünüyorum. Şimdi ana kademe teşkilatımızdan dediğim gibi çok memnunum. Şuanda yıllardır gençlik kollarında da başkanlık yaptım, burada da yapıyorum. Çalıştığım en güzel teşkilatlardan bir tanesi, o yüzden çok memnunum. O anlamda teşkilatsal olarak bir sıkıntı yaşamayacağımızı düşünüyorum.

KAHRAMANMARAŞLI İÇİN 12 ŞUBAT BİR ONUR, GURUR VE ÖMÜR MESELESİDİR”
Son olarak neler söylemek istersiniz?
Önümüzde Onikişubat Bayramımız var. Onikişubat Bayramı bizler için çok önemli. Kurtuluş mücadelesinin başladığı yer burası. Kurtuluş mücadelesinde çok iyi bir ivmenin yakalandığı şehrimizden Fransız askerlerinin bir daha gelmemek üzere kovulduğu gün, o mücadelenin başlangıcı, o mücadelenin bayramını yapıyoruz. Tabi ki o dönemde bu vatanın bekası için mücadele veren şehit düşen bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yine o dönem mücadeleye katılan şimdi hayatta olmayan bütün şehrimizin evlatlarına Allah’tan rahmet diliyorum. Eğer hayatta olanlar var ise onlara daha uzun ömürler diliyorum. Her Kahramanmaraşlı için bugün bir onur, guru ömür meselesidir. Nitekim bu olayın TBMM’de madalya ile taçlandırılacağı zaman bu ülkenin her ferdinin, o dönemde yaşayan her ferdinin, bu mücadelenin içinde bulunduğu tescillendirmiştir. O yüzden hiçbir ferdini bir birinden ayırmaksızın Kahramanmaraş’ın her evladı bugün nasıl Afrin’de, 15 Temmuz’da nasıl sokaklarda mücadele verilen kardeşlerimiz var ise canlarını pahasına, bugün Afrin’de Türkiye2nin bekası için mücadele veren kardeşlerimiz varsa o günde bu ülkenin bekası için, geleceği için, bu ülkenin bağımsız bir şekilde yoluna devam etmesi için canlarını, mallarını hiçe sayarak mücadele etmişlerdir. Bu ülkemiz için çok önemlidir tabi ama her Kahramanmaraşlı için ayrıca önemlidir. O yüzden Onikişubat Kurtuluş Bayramımızı tebrik ediyorum. Bütün vatandaşlarımız için ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Haber: Emre AKKIŞ


 

Editör: Mahmut Beyaz