Salgın döneminde büyük kan kaybeden gelinlik sektörü, yeni sezona yeni tasarımlar ile birlikte girmeye hazır. 2019 ve 2020 yılı içerinde büyük daralma yaşayan sektör yeni sezondan oldukça umutlu. Gelinlik sektörünün büyük bir sektör olduğunu belirten Gelinlikçi Hülya Darendeli, “Gelinlik sektörü, 30 ayrı sektöre hitap ediyor. Bunların içinde dantelciler, kumaşçılar, çiçekçiler ve organizasyoncular gibi birçok alan var. Bununla beraber 100 binlere yakın istihdam sağlanıyor. Genç kızlarımızın hayallerini süsleyen gelinliklerimize imza atarak sezona hazırız” şeklinde konuştu.

“DİKKATLİ OLURSAK GENÇLERİMİZ EVLİLİKLERİNİ ERTELEMEK DURUMUNDA KALMAZ”
Gelinlik sektörünün de birçok sektör gibi pandemi döneminde daraldığını anlatan Darendeli, “Geçen yıl bizler iki ay kadar işimizi yapabildik. Tüm sektörler gibi bizim sektör de kapalıydı. 2019 yılı ve 2020 yılı büyük kan kaybetti ama biz bu yıldan çok umutluyuz. Halkımıza büyük iş düşüyor. Kurallara uymamız gerekiyor. Geçen yıla nazaran bu yıl daha dikkatli olursak gençlerimizde evliliklerini ertelemek durumunda kalmazlar. Düğünlerde de daha dikkatli olursak ve kuralları çiğnemezsek inanıyorum ki 2021 yılını çok güzel geçireceğiz. Geçen yıl düğün yapamayanların bu yıl düğünlerini yapacaklarına inanıyorum” şeklinde konuştu.

GELİNLİK SEKTÖRÜ BÜYÜK BİR SEKTÖR”
Devletin pandemi döneminde verdiği desteklere de vurgu yapan Darendeli, “Desteklerle beraber küçük esnaflarımız ve bizim gibi köklü firmalar ayakta kaldı. Gelinlik sektörü büyük bir sektör. Binlerce marka var ve bunun yanında 30 ayrı sektöre hitap ediyor. Bunların içinde dantelciler, kumaşçılar, çiçekçiler ve organizasyoncular gibi birçok alan var. Biz sezona hazırız tek dileğimiz tüm haritanın maviye dönmesini istiyoruz” dedi.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz