Manşet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Arslan Deveboynu ve DEKA Medya Grup Başkanı Abdullah Deveboynu’nun öncülüğünde, ‘Manşet Buluşmaları’ sloganıyla sık sık düzenlenerek geleneksel bir hal alan toplantılar hız kesmeden devam ederken, bu toplantılara bir yenisi daha eklendi. Gazetenin yayın politikasının geliştirilmesi, içeriklerinin güçlendirilmesi ve yeni yol haritasının belirlemesi amacıyla organize edilen gecede onur konuğu AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Cihat Sezal oldu. Akdo’da düzenlenen programa; AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Cihat Sezal, Manşet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Arslan Deveboynu, DEKA Medya Grup Başkanı Abdullah Deveboynu, yazarlar; Ferhat Özdemir, Gülşah Erşan, Kadriye Kırdök, Vedat Ali Kızıltepe, Emin Güven, Serdar Erdoğanyılmaz ve Manşet Gazetesi ekibi tam kadro olarak katıldı. Manşet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Arslan Deveboynu’nun misafirler ile yakından ilgilendiği programda gazete personelleri ile yazar kadrosu, kent gündemi ve Manşet Gazetesi'nin bundan sonraki süreçte izleyeceği yayın politikası hakkında istişarelerde bulundu.

“İSTİŞAREYLE KAHRAMANMARAŞ’IN GELECEĞİNİ ŞEKİLLENDİRECEĞİZ”

Gecenin sonunda konuşan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Cihat Sezal,şu ifadelere yer verdi: “Manşet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Arslan Deveboynu’nun davetiyle Manşet Gazetemizin çalışanları ve köşe yazarlarıyla bir araya geldik. Bu toplantının şöyle bir güzelliği oldu; Kahramanmaraş’ı konuştuk, Kahramanmaraş’ta yapılan hizmetleri konuştuk, Kahramanmaraş’ın geleceğini konuştuk. Ben çok ciddi bir fayda sağladığımı düşünüyorum, Kahramanmaraş’ın geleceği için çaba sarf etmemiz gereken birçok nokta var. Ben de Manşet Gazetesi’nin yazarlarına, muhabirlerine ve personellerine yaptığımız hizmetleri ve çalışmaları anlatmaya çalıştım. Biz bu şekilde istişareyle Kahramanmaraş’ın geleceğini şekillendireceğiz. Bu çaba ve gayretle istişarelere devam edeceğiz. İnşallah önümüzdeki günlerde bunun faydalarını göreceğimizi düşünüyorum. Ne zaman çağırırsanız ben hazırım, Kahramanmaraş’ı konuşmaya hazırım, Kahramanmaraş’ın geleceğini konuşmaya hazırım. Bir arada olabilirsek, birlikteliğimizi, beraberliğimizi ne kadar artırabilirsek, Kahramanmaraş’ın da o ölçüde büyüyeceğini ve gelişeceğini düşünüyorum. Çünkü akıl akıldan üstündür. İstişarenin faydası çok büyüktür, Kahramanmaraş’ın her kesimiyle basın mensupları da başta olmak üzere halkımızla istişaremizi devam ettirerek daha güzel bir Kahramanmaraş için çalışacağız.

MAHALLELERİMİZİN EKSİKLİKLERİ NOKTASINDA ÇALIŞMALAR YAPTIK”
18 Temmuz’da TBMM kapanmış ve tatile girmişti. Yaklaşık 65-70 gün oldu, o günden bu güne kadar Kahramanmaraş’tayız. Sadece bir gece partimizin kuruluşuyla alakalı Ankara’ya gitmiştik, onun dışında ben hep Kahramanmaraş’taydım. Bu süreçte bütün ilçelerimizi tek tek ziyaret ettik, muhtarlarımızla bir araya geldik, teşkilatlarımızla buluştuk. Mahallelerimizin eksiklikleri noktasında çalışmalar yaptık, bunları hem partimizde hem belediyemizde bir veri tabanı oluşturacak şekilde eksiklikleri kayıt altına aldık. Önümüzdeki süreçte mahallelerimizin öncelikli ihtiyaçlarından başlayarak hem belediyemiz hem de partimiz aracılığıyla çalışmaları yapacağız. Bazı mahallelerde su eksikliği, bazılarında kanalizasyon bazılarında da yol eksiği var. Bunları örnek olarak söylüyorum. Bazı mahallelerde okul ve sağlık ocağı gibi eksiklikler var. Bunların hepsi artık kayıt altında. Bunlarla ilgili çalışmaları yapacağız ve 5-6 ay sonra tekrar muhtarlarımızı toplayacağız ve yapılanlar, yapılmayanlar ve yeni yapılması gereken ihtiyaçlarla ilgili de tekrar bir istişare yapacağız. Muhtarlarımızla ve vatandaşlarımızla bir araya gelerek bu işi iyice tabana yaymaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın isteklerini en iyi şekilde cevaplamak adına bunu yapıyoruz. Zaten meclis açıldıktan sonra da bazı görüşmelerimiz olmuştu, onların sonuçlarını almak adına da bakanlarımızla tekrar görüşüp Kahramanmaraş’ın öncelikleri noktasında çalışmalarımızı devam ettireceğiz.

“KURTULUŞUN 100’ÜNCÜ YILINDA ÖNEMLİ ETKİNLİKLER OLACAK”

Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör’ün de dediği gibi hem Dondurma Festivali hem de Kitap ve Kültür Fuarı yapılacak. Bütün bu çalışmalar Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100’ncü yıl dönümü kapsamında Büyükşehir Belediyemizin ve Valiliğimizin kurduğu ekip tarafından organize edilecek ve çalışmalar da devam ediyor. Kahramanmaraş’ta 100’ncü yıl etkinleri kapsamında yapılması beklenen birçok öneri var. Bunların içerisinde Dondurma Festivali ve Kitap ve Kültür Fuarı’da var. Bunları 100’ncü yıl etkinlikleri kapsamında yapmanın daha anlamlı olacağını düşündüğümüz için böyle planladık. Ben bütün bunlar sürpriz olacağı için diğerlerini açıklamayayım ama hem 100’ncü yıl içerisinde 2020 yılında belirli süreler içinde devam edecek etkinlikler var hem de Sütçü İmam’ın ilk kurşunu sıktığı gün olan 31 Ekim’den 12 Şubat’a kadar yapılacak özel etkinlikler var. Bunun çalışmaları yapıldı, ilk yapılacak etkinlikler de Dondurma Festivali ile Kitap ve Kültür Fuarı olacak. Önümüzdeki yıllarda da bu şekilde devam edecek. Kahramanmaraş’ın dondurmasını tüm dünya zaten biliyor ama buraya turist çekmek ve farklı şehirlerden insanların gelmesi adına sadece dondurmayla değil aslında bunu genişletmemiz lazım. Diğer yöresel ürünleri de içine katarak festivallerin artacağını düşünüyorum. Dondurma Festivali’nin 3’ncüsü de yapıldıktan sonra bunu geliştirerek önümüzdeki yıllarda devam ettireceğiz.

“MANŞET GAZETESİ OLARAK İSTİŞARELERE DEVAM EDECEĞİZ”

Manşet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Arslan Deveboynu, şöyle konuştu: “Biz Manşet Gazetesi olarak Kahramanmaraş’ta tüm milletvekillerimizi, belediye başkanlarımızı, bürokratlarımızı bu tür etkinliklere davet ediyoruz ve buna devam edeceğiz. Bu tür etkinliklerin şehrimize katkısı olacağına inanıyoruz. Manşet Gazetesi ekibi ve yazarlarımız olarak kişiler bu davete icabet ettiklerinde şehrimizin konuları, artı ve eksileri, ticareti, sanayisi, yatırımları konuşuluyor. Manşet Gazetesi olarak istişarelere devam edeceğiz. Biz ekip olarak Kahramanmaraş adına neler yapılabilir, ne eksiklerimiz var? Bunun kendi içindeki tartışmasını dostane bir tavırla, saygı ve sevgiye dayalı olarak tartışıyoruz. Bunların hepsi Kahramanmaraş için. Biz yaptığımız işin doğru olduğuna inanıyoruz. Siyasetçilerimize de doğru olduğu yönündeki bilgileri aktarmaya çalışıyoruz. Gelen arkadaşlarımıza da teşekkür ediyoruz. Bugün Mehmet Cihat Sezal davetimize icabet etti. Kendisine de teşekkür ediyoruz.”

“KAHRAMANMARAŞ’IN SORUNLARINI ENİNE BOYUNA KONUŞTUK”
Köşe Yazarı Serdar Erdoğanyılmaz ise, “Manşet Gazetesi’nin asıl görevi halkla idareciler arasında halkla vekiller arasında bağlantıyı sağlamak. Bu bağlantı çerçevesi içerisinde istişare toplantısı kapsamında Sayın Milletvekilimiz Mehmet Cihat Sezal ile beraber olduk. Konu Kahramanmaraş’tı. Kahramanmaraş’ın sorunlarını, halkın sorunlarını enine boyuna konuştuk. Mehmet Cihat Sezal mütevazı tavırlarıyla konulara hâkimiyetiyle bizleri memnun etti. Şehrin görüşmediğimiz konusu kalmadı. Bir vekil olarak konulara hâkimiyetinden dolayı mutlu oldum. İnşallah bu istişare toplantıları Manşet Gazetesi bünyesi içerisinde devam ederek şehrimizin sorunlarına katkı sağlar” şeklinde konuştu.Haber: Emre Akkış/Ahmet Güneçıkan

Editör: Mahmut Beyaz