Asırlardan bu yana Anadolu’da yüzlerce medeniyete ev sahipliği yapan Kahramanmaraş, gerek tarihi gerekse de kültürü ile adeta tarihe ışık tutuyor. Hititler ’den Persler’e, Anadolu Selçuklu İmparatorluğu’ndan Dulkadiroğlu Beyliği’ne kadar uzanan birçok önemli topluluğa ev sahipliği yapan Kahramanmaraş, birbirinden farklı medeniyetlerin yaptırmış olduğu tarih kokan konaklarıyla dikkat çekiyor. Geçmişe yüz tutan bu tarihi konakların yer aldığı adreslerden biri de Dulkadiroğlu İlçesi’ne bağlı Yörükselim Mahallesi. Kentin en eski mahallelerinden olan ve içerisinde birçok tarihi konağı barındıran mahallede bazı yapıların atıl halde bırakılması Gelecek Partisi Kahramanmaraş İl Teşkilatını harekete geçirdi.

“METRUK BİNALARIN TEKRAR TARİHE KAZANDIRILMASINI İSTİYORUZ”
Bu doğrultuda Gelecek Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Muharrem Çevik ile Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Latif Öztürk, Yörükselim Mahallesi Akdere Caddesi içerisinde yer alan tarihi ve atıl halde bulunan konaklarda incelemelerde bulundu. İncelemelerin ardından konuşan İl Başkanı Çevik, “Tarihi yerlerimizin atıl halde olmasını kabullenemiyoruz. Biz Gelecek Partisi Kahramanmaraş İl Başkanlığı olarak komisyon başkanlıklarımıza verdiğimiz talimatlar gereği mahallelerde bulunan tarihi metruk binaların tekrar tarihe kazandırılması için bütün binaları tek tek kayıt altına alıyoruz.

“MAHALLE SAKİNLERİ RAHATSIZ OLUYOR”
Yörükselim Mahallesi içerisinde il başkan yardımcımız tarafından bize bildirilen 1-2 tarihi binada inceleme yapmak için geldik. Bu binalarda alkol, tiner, bali çekildiği bilgilerine ulaştık. Bu durum mahalle sakinlerini rahatsız ediyor. Mahalle sakinleri tedirgin. Bu nedenle Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör’ün özellikle eski mahallelerde inceleme yaptırmasını ve bu binaların restore edilmesini rica ediyoruz. Bulunduğumuz konum Kahramanmaraş’ın en önemli tarihi konumlardan biri” şeklinde konuştu.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz