36 yıllık tecrübesi ile 3-6 yaş grubu öğrencileri geleceğe hazırlayan Yaşam Paylaşım (YA-PA) Anaokulu 2017-2018 eğitim yılı için Kahramanmaraş’ta açıldı. Açılışını Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’in gerçekleştirdiği eğitim kurumları, yeni dönemde kentte eğitim kalitesini gösterecek. Okulların açılmasına bir hafta kala tüm eğitim donanımını tamamlayarak yeni dönemi hazır bekleyen YA-PA, bünyesine katılacak olan minikleri içinde sabırsızlanıyor.

GÖRKEMLİ AÇILIŞ

Görkemli bir törenle açılışı gerçekleşen YA-PA, eğitim kurumları hakkında bilgiler veren Anaokulu yetkilisi Esra Kelen, okulları hakkında bilgiler vererek, öğrencilerin bilgiyi, ezbere dayalı olarak değil de sorgulayarak öğreneceklerini belirtti.Kelen, “Öğrencilerimiz ezbere dayalı olarak değil, araştırarak, sorgulayarak, yaparak ve yaşayarak bilgiyi edinecek. Okulumuzda çocuklar, özdisiplini ve benlik saygısı gelişmiş, toplumda birey olarak yer aldığının farkında olan, paylaşımcı, kendini ifade edebilen, sorumluluk sahibi, kendi haklarını korurken başkalarının haklarına saygı gösteren, gelenek ve göreneklerimize karşı duyarlı, doğayı koruyan ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı vatanını ve milletini sevip,  koruyan bireyler olmak üzere eğitim alırlar” diye konuştu.

KARAR VERİCİ GELECEK

Türkiye’nin birçok ilinde hizmet veren ve Kahramanmaraş’ta da kurulan eğitim kurumunun hedeflerini de anlatan Kelen, “Yaşam Paylaşım Anaokulu, okulöncesi eğitimde yeni gelişmeleri takip ederek her açıdan diğer kurumlara liderlik edebilecek okullardan biri olmayı hedef edinmiştir. Çocuğun öğrenmede etkin, seçici ve karar verici, öğretmenin ise daha pasif, teşvik edici, öğrenmeyi kolaylaştırıcı bir görev üstlenmesini sağlayan öğrenci merkezli bir anlayış benimsiyoruz” diye konuştu.

AKADEMİSYENLERLE EĞİTİM

Hedeflerinin sadece bu şekilde kalmadığını sözlerine ekleyen Kelen, eğitim programlarıyla ilgili şunları kaydetti: “Eğitim programımız akademisyenler tarafından hazırlanmaktadır. Yrd. Doç. Dr. Oktay Aydın yönetiminde çocuğun gelişim, yetenek ve davranış alanları testlerle analiz edilip veliye sunulmaktadır. Özel bir paylaşım platformu ile velilerimiz ve okulumuzun sürekli iletişim halinde kalması sağlanmaktadır. Akademisyenler yılda 2 kez okulumuzu ziyaret edip öğretmen ve velilerimize seminer vermektedir. Çocuklara, onların daha sonraki eğitimlerine temel oluşturacak kaliteli eğitim veriyoruz. Okul personeli, velisi ve öğrencileriyle bir bütün olup, amacımız bilime katkıda bulunan ve  sürekli gelişim gösteren, bir okul olmaktır'' ifadelerini kullandı.

Haber: Kübra Şimşir

Editör: Mahmut Beyaz