CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, partisinin il binasında İl Başkanı Esat Şengül, Onikişubat İlçe Başkanı Ünal Ateş ve diğer teşkilat mensuplarıyla birlikte basının karşısına geçti. Özellikle kent gündeminde dair birbirinden önemli açıklamalarda bulunan Öztunç, Kahramanmaraş’ın sahipsiz bırakıldığını vurguladı.

“ESNAFIN PANDEMİ SÜRECİNDE NE SORUNLAR YAŞADIĞINI ARAŞTIRDIK”
Öztunç, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Geçtiğimiz haftalarda 81 ilde bütün milletvekillerimizle, örgütümüzle esnaflarımıza gittik ve onların sorunlarını dinledik. Esnafların pandemi sürecinde ne sorunlar yaşadığını araştırdık ve raporları genel başkanımıza takdim ettik. Genel başkanımızda grup toplantımızda esnafa ilişkin 17 maddelik çözüm önerilerini dile getirmişti. Bu öneriler ciddi bir kabul gördü. Esnafın içine düştüğü bu sıkıntılı günlerden nasıl kurtuluru hükümete önermiştik.

“KOBİ’LERİN SORUNLARINA YÖNELİK ÇALIŞMALARIMIZ VAR”
Diğer bir çalışmamız ise KOBİ’lere yönelik oldu. Bu kapsamda ben Osmaniye ve Kahramanmaraş’ta görevlendirildim. Osmaniye Milletvekilimiz Baha Ünlü Bey ile birlikte önceki gün Osmaniye’de dün ise Kahramanmaraş’ta çeşitli KOBİ’leri ziyaret ettik. KOBİ’lerin pandemiden dolayı yaşadığı sıkıntıları araştırdık. Bunlara ilişkin de çözüm önerileri hazırlayıp genel başkanımız önümüzdeki günlerde bunları açıklayacak. Bu nedenle 2 gündür bölgede çalışma yapıyoruz.

“KAHRAMANMARAŞ’TA COVİD-19 VAKA SAYISI ARTIYOR”
Kahramanmaraş’ta Covid-19 vaka sayısı artıyor. Vatandaşlarımız lütfen maske, mesafe ve hijyene dikkat etsinler. Sağlık Bakanı Kahramanmaraş’taki artışı sık sık dile getiriyor. Sağlık Bakanı içinde Kahramanmaraş’ında olduğu 7 ilde vaka sayılarını ‘Durduramıyoruz’ diyor. Bu işin şakası yok.

“CHP’Lİ BELEDİYE BAŞKANI SALGIN TOPLANTISINA ÇAĞIRILMIYOR”
Sağlık Bakanı İstanbul’da bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda İstanbul’da Covid-19 vakasının çok arttığını söyledi. Bu kapsamda valilik, sağlık müdürlüğü ve diğer ilgili bütün ekipler bir araya gelmişti. Ama toplantıda İstanbul’un seçilmiş Büyükşehir Belediye Başkanı yoktu. Düşünebiliyor musunuz? Bir şehirde Covid-19 ile ilgili toplantı yapılıyor, toplantıda herkes var ama belediye başkanı yok. Neden? Ekrem İmamoğlu CHP’li belediye başkanı. Salgının partilisi olur mu? Büyükşehir Belediyesi’ni işin içerisine sokmadan nasıl mücadele edilecek? Şimdi Kahramanmaraş’ta bir komisyon toplansa bakan gelse Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanını çağırmayacaklar mı? Çağıracaklar. Salgınla mücadele de bile partizanlık yapan bir anlayış var. Sağlık Bakanı ilk zamanlarda çok güzel bir süreç yürütüyordu. Hepimiz kendisine güven duymuştuk. Ama son zamanlarda sağlık bakanı da partizanlaştı. Kendisine olan güveni yitirmeye başladı. Bu mücadeleyi topyekûn yapmamız gerektiğini söyleyen kendisiydi. Ama şimdi gittiği ilde belediye başkanını çağırmıyor çünkü CHP’li belediye başkanı.

“İŞÇİ, ESNAF, ÇİFTÇİ ERKEN SEÇİM İSTİYOR”
Gittiğim pek çok Anadolu kentinde benim gördüğüm birçok tablo var. Vatandaş artık yorulmuş. Vatandaş artık bıkmış. Ciddi bir kriz var. İnsanlar evine ekmek götüremiyorlar. İnsanlar işsiz kalıyorlar. Gelir düştü ve ‘100 TL’ye ihtiyacım var’ diyen insanlar duyuyoruz. Maalesef hükümet bu konuda ciddi adımlar atmıyor. Neden? Çünkü kasa boş. Hazine boşalmış. Bu hazine kimlere verildi? En son geçtiğimiz hafta Afşin-Elbistan Termik Santralini çalıştıran holdinge 1,5milyar TL teşvik verildi. Bu holding santrale filtre yapmıyor. İstanbul’da köprü yapılıyor, köprünün parasını Kahramanmaraş’taki adam ödüyor. Bu yüzden vatandaş artık erken seçim istiyor. İşçi, esnaf, çiftçi erken seçim istiyor. Erken seçim vatandaşın talebi.

“ÇOCUK MU KANDIRIYORSUNUZ?”
Seçimlerin üzerinden neredeyse 2 yıl geçti. Bana bir tane üstüne koyduğu bir şey söyleyin. Hani suya indirim yapılacaktı? Önsen Köprüsünü yaptı da ne oldu? Orada köprü mü var? Aksu çayı temizlenecekti ne oldu? Kahramanmaraş’a hızlı tren gelecekti ne oldu? Ben açıklama yaptım Kahramanmaraş’a hızlı tren gelmeyecek dedim. AK Partililer bana yalancı dedi. Neymiş efendim kılçık yol yapılacakmış. Nurdağı’ndan Kahramanmaraş’a banliyö yapılacakmış. Maraşlı buradan banliyöye binip Nurdağı’na gidip ancak oradan hızlı trene binecekmiş. Böylece de Kahramanmaraş’a hızlı tren gelmiş olacakmış. Çocuk mu kandırıyorsunuz? Kahramanmaraş size her dönem büyük oy veriyor. 7 Kasım’da cumhurbaşkanı Kahramanmaraş’a gelecekmiş. Umarım geldiğinde hızlı trenin temelini atar. Ama Kahramanmaraş’a.

“BİR HAVAALANI VAR UÇAK İNMİYOR”
Bir havaalanı var uçak inmiyor. Uçakları da kaldırdılar. Bu memleketin iş adamına, gazetecisine, esnafına yazık değil mi? bir yerden bir yere sadece otobüsle mi gitmek zorunda kalacaklar. Kışın zaten uçak hiç inmiyor. Sürekli bir eksiklik var. Stat yapacaklardı ne oldu? Umarım cumhurbaşkanı geldiğinde stadın açılışını yapar. Giresun’a, Hatay’a, Gaziantep’e, Kayseri’ye yaptı ama Kahramanmaraş’a yapılmadı. Kahramanmaraş’ı bu kadar mı çantada keklik görüyorlar. Göksun-Elbistan yolu ne oldu?

“İŞ YAPMAYAN SERVİSÇİLERDEN HALA İŞGALİYE ÜCRETİ ALINIYOR”
Ekonomik kriz en çokta okul malzemesi satanları, servisçileri vurdu. Okul servisleri iş yapmıyor. Adamlar kredi çekmiş, araç almış ama iş yok. Peki, iş yokken belediye ne yapıyor? Mesela AK Partili Gaziantep belediyesi servisçilerden işgaliye parası almıyor. CHP’li belediyelerde almıyor. Ama AK Partili Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi hala çalışmayan servisçilerden bin 500 TL işgaliye parası alıyor, vermeyene de haciz gönderiyor. Böyle bir şey olur mu? Yazıktır, günahtır. Hayrettin Güngör belediyeciliğin kitabını böyle mi yazmış? İlçelere bir çıkın. İlçelerde su yok. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi siyasilerin kardeşlerinin serasının önüne yol yapacağına, parke taşı vereceğine, köylere yapsın. Köylerde yol yok.

“KAHRAMANMARAŞSPOR’A TAKIM OTOBÜSÜ KAZANDIRACAĞIM”
Kahramanmaraşspor var? Bizi topladılar ve bir forma etkinliği yaptılar. Gittik. Bende oturdum. Ağzını açan 500-bin-2 bin forma alıyorum diyordu. Bende helal olsun dedim. Sıra bana gelince 100 forma dedim. Çünkü benim gücüm ona yetiyordu. Sonra bir baktım liste açıklandı benden başka ücret ödeyen yok. Açıklanan listede öyle görülüyor. Koca koca holdingler, ağalar neredesiniz? Kulübün bir otobüsü yok. O işi de ben çözeceğim. Bir CHP’li belediyeden Kahramanmaraşspor’un kullanacağı bir takım otobüsü getireceğim. AK Parti’nin Kahramanmaraş belediyesi sahip çıkmıyor.

“TERMİK SANTRAL ZEHİR SAÇIYOR”
Afşin-Elbistan Termik Santralinde filtre yok. Bizde burada filtre yok yazık günah dedik. İlçeye kül yağıyor. Etrafa zehir saçıyor. Greenpeace Kahramanmaraş’ı dünyada havası en çok kirli yer diye gösterdi. Bunu gizleyecek halimiz yok. Filtre takın dedik. Önce kanun geldi, AK Partililer kabul oyu verdi. Ben ret verdim. Sonra mücadele verdik. Cumhurbaşkanı veto etti. Bir baktım hepsi benden önce cumhurbaşkanına teşekkür etmişler. Daha sonra cumhurbaşkanı, “Ben rantın değil, halkımın yanındayım” dedi ve kapattı. Ama santral 6 ay sonra geri açıldı. Hala filtresiz çalışıyor.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz