Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan'ın eşi Ruhan Özkan, geleneksel hale getirdiği ‘Şehitler Köprüsü’ organizasyonuna bir yenisi daha ekledi. Özkan’ın davetiyle Gaziantep’ten Kahramanmaraş’a gelen şehit polislerinin yakınları, Kahramanmaraş’taki şehit polislerinin yakınlarıyla buluştu. Gaziantep’ten gelen 45 kişilik grup ilk olarak Kültür Park’ta bulunan Kahramanmaraş Kurtuluş Panaroma Müzesi’ni gezdi. Burada Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşuyla ilgili bilgiler alan davetliler, oldukça duygulu anlar yaşadı.

ŞEHİT YAKINLARINI BİR ARAYA GETİRMEYİ HEDEFLEDİK”

Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan’ın eşi Ruhan Özkan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, hazırladıkları program sayesinde şehit yakınlarının tanışmalarını ve acılarını paylaşmalarını hedeflediklerini söyledi. Özkan, “Polis Haftası münasebetiyle böyle bir organizasyona imza atmış bulunmaktayız. Gaziantep’ten Kahramanmaraş’a ‘Şehitler Köprüsü’ adı altında bu programı düzenledik. Gaziantep’teki polis şehitlerimizin yakınlarıyla Kahramanmaraş’taki şehit emniyet mensuplarımızın yakınlarını bir araya getirmeyi hedefledik. Çünkü aynı acıyı, aynı derdi paylaşan bu insanların bir arada olmaları, birbirlerini tanımaları, yaşadıklarını birbirleriyle paylaşmaları bizim için çok önemli. Kardeş şehiriz bizler, zaten oldukça da yakınız birbirimize. Böyle güzel bir haftaya da denk gelmiş olması bugünü daha da anlamlı kıldı bizim adımıza. Biz bugün Gaziantep’ten gelen misafirlerimize Kahramanmaraş’ı tanıtacağız. Güzel bir kültür gezisi olacak inşallah ve onları umarım buradan mutlu bir şekilde uğurlayacağız” dedi.

ŞEHİT YAKINLARI ŞEHİTLERİMİZİN EMANETİDİR”

Ruhan Özkan’ın eşinin ardından açıklamalarda bulunan Gaziantep İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman’ın eşi Esra Karaduman ise bütün şehitlerle gurur duyduklarını belirterek, “Kahramanmaraş’a Polis Haftası nedeniyle geldik ve Türk polis teşkilatının kuruluşunun 173. Yılı, hepsini tebrik ediyorum, hepsiyle gurur duyuyoruz. Ayrı ayrı, önce kendi eşim ve bütün arkadaşlarımızla gurur duyuyoruz. İyi ki varlar, sağ olsun Kahramanmaraş bugün bizi misafir etti. Bütün şehit aileleri şehitlerimizden bize yadigar, emanetlerimiz. İyi ki onlar varlar, eşleri sayesinde bugün burada hepimiz toplandık. Hepsini tek tek yad etmek istiyoruz. Ama aileleri hep bizimle beraber, biz bir aileyiz, hep beraber daha güçlüyüz. O yüzden buradayız, en kısa zamanda biz de bütün arkadaşlarımızı Gaziantep’e davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

BU TÜR GEZİLER MORAL VE MOTİVASYON VERİYOR”

Şehit Seyit Ahmet Çakır’ın eşi Orkide Çakır ise eşinin 15 Temmuz gecesi Özel Harekat Daire Başkanlığı’nda şehit olduğunu belirterek, bu tür gezilerin kendilerine moral ve motivasyon verdiğini söyledi. Çakır, “Eşim 15 Temmuz gecesi Özel Harekat Daire Başkanlığı’nda şehit oldu kendisi de Özel Harekatçıydı. Sağ olsunlar hiçbir özel günümüzde bizleri unutmayan Gaziantep Emniyet Müdürlüğü ve diğer bütün emniyetlerimiz de polis haftasında böyle bir etkinlik yaptı. Her zaman yanımızda oluyorlar ve bu bizim için kültür gezisi anlamında olsa da bizim birliğimiz açısından çok güzel oluyor bu tür geziler. Çünkü diğer illerdeki şehit ailelerimizi tanıyoruz ve bu bize çok büyük bir moral ve motivasyon veriyor. Çünkü bu bizim tek olmadığımızı gösteriyor ve hiçbir zaman Türkiye’nin özellikle Emniyet birimlerinin bizi yalnız bırakmadığını gösteriyor. Bugün güzel bir anı ve gezi olacak. Eşlerimiz güzel bir yolda gitti ama bize de kocaman büyük bir aile bırakarak gitti. Bundan da çok memnunuz, tekrar Kahramanmaraş ve Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’ne bu güzel etkinliği yaptığı için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

KARDEŞİM POLİS HAFTASI’NDA ŞEHİT OLMUŞTU”

Şehit Serkan Yılmaz’ın ablası Asuman Yılmaz da, kardeşinin Polis Haftası’nda şehit olması nedeniyle polis haftasının kendisi için çok önemli olduğunu ifade ederek, “Benim kardeşim Polis Haftası’nda şehit oldu, 10 Nisan 2016’da Mardin Nusaybin’de. Bu haftanın benim için önemi daha fazla çünkü polisliğin önemi güzel ama kardeşimin de aynı günde şehit olduğu için onun onuru ve gururu daha ayrı bir duygu” açıklamalarında bulundu.

BİZ HER ZAMAN BİR ARADA OLACAĞIZ”

Gaziantep’te yaşanan patlama sonucu şehit olan Polis Özel Harekat İlhan Güleş’in eşi Beyhan Güleş’de yaptığı açıklamada, “Eşim Gaziantep’te patlama sonucu şehit oldu, üç arkadaşıyla beraber. Polislik çok zor bir meslek ve ailesi olarak da biz her zaman yanındaydık ve her zaman da bir arada olacağız, diğer şehit ailelerimizle beraber” dedi.

Haber: Ahmet Güneçıkan

Editör: Mahmut Beyaz