Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluş günü etkinlikleri için gelen Çanakkale Gazisi Hüseyin Kaçmaz’ın oğlu Turgut Kaçmaz, basasından dinlediği Balkan harbi ve Çanakkale savaşını anlattı. Belediye çalışanlarının da yoğun ilgi gösterdiği programda konuşan Başkan Okay, milli birlik ve dirliğin artması adına bu gibi etkinliklerin önemli olduğunu kaydetti.
Çanakkale savaşında olduğu gibi günümüzde yedi düvelin birleşerek Türkiye’ye her konuda saldırdığını kaydeden Başkan Okay,” Bizi bölmek ve parçalamak isteyenlere en güzel cevap Çanakkale’dir. Orada yaşananları yeni nesillere en doğru şekilde aktarmak milli birliğimizi ve beraberliğimizi pekiştirecektir. Bunun için de Çanakkale savaşını bizzat yaşayan gazimiz Hüseyin Kaçmaz’ın oğlu Turgut Kaçmaz’ın konuşmacı olduğu bir program düzenledik” dedi.
Programın verimli geçtiğini söyleyen Başkan Okay, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Dulkadiroğlu Belediyesi olarak bu güzel programı organize ettik. Buradaki amacımız geçmişimizi geleceğimizle bütünleştirmektir. Ben davetimizi kırmayarak buraya gelen Turgut Kaçmaz hocamıza çok teşekkür ediyorum.”
Çanakkale’yi yaşamak gerektiğini belirten Kaçmaz ise şunları kaydetti: “Çanakkale savaşı bu ülkenin her karışında gelen milletin evlatları tarafından kazanılmıştır. Babayla oğulun savaştığı yerdir Çanakkale. Geçmişine sahip çıkmayan geleceği çizemez. Bu sebepten geçmişimizi iyi öğrenmeli ve iyi okumalıyız. Ben bu güzel programa bizleri davet eden Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’a ve ekibine çok teşekkür ediyorum.”

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz