Kurulduğu günden bu yana her cumartesi kentin çeşitli yerlerinden gelen ozanları ağırlayarak katılımcılara kültürel dokular sunan Edeler Kültürü, Sanatı, Edebiyatı Yaşatma ve Koruma Derneği bu hafta ki müzik ve çiğköfte programına şehrin önde gelen basın mensuplarını davet etti. Program ozanların bağlama ve darbuka performansları ile başlayıp çiğköfte ikramı ile davet devam etti. Dernek Başkan Yardımcısı Halk Şairi Adem Kenger, " Programımıza her hafta değişik konukları, değişik misafirleri davet ederek yaklaşık 6 aydan beri sürdürüyoruz. Derneğimizin ilerleyen dönem de birçok faaliyeti olacak inşallah" ifadelerini kullandı.

"BU HİZMETLERİ VERECEĞİZ"

Edeler Kültürü, Sanatı, Edebiyatı Koruma ve Yaşatma Derneği Başkan Yardımcısı Halk Şairi Adem Kenger programın ardından açıklamalar da bulundu. Kenger, "Edeler Kültürü, Sanatı, Edebiyatı Koruma ve Yaşatma Derneği olarak. Edeler Müzik Şöleni Programını her hafta cuma günü akşam 7'den başlayıp gece 11'e kadar yapıyoruz. Programımıza her hafta değişik konukları, değişik misafirleri davet ederek yaklaşık 6 aydan beri sürdürüyoruz. Derneğimizin ilerleyen dönem de birçok faaliyeti olacak inşallah. Bundan iki hafta önce derneğimizin genel kurul seçimini yaptık. Tabiri caiz ise taze kan aldık. İnşallah derneğimiz de saz kursu, ney kursu, darbuka kursu, ut kursu ve klarnet kursu gibi kurslar vereceğiz. Bu kurslarımız ücretli olacak. Şuan herhangi bir yerden ödeneğimiz yok. İleriye doğru bir yılı doldurduktan sonra herhangi bir proje oluşturup da ödenek alırsak ücretsiz olarak bu hizmetleri vereceğiz. Şuan için ama ücretlidir. Derneğin ayakta kalabilmesi için bir gelir elde etmesi lazım. Değerli yetkililere, sanatseverlere, iş adamlarımıza sesleniyorum, bizim gibi bu şekilde kültürel faaliyet gösteren derneklere maddi ve manevi destek verilirse ayakta kalmaları daha kolay olur. Sonuçta biz memleketin bir kültürünü hayata geçirip ondan sonra güzel bir şey yapmaya çalışıyoruz" dedi.

GÜZEL BİR ETKİNLİK YAPACAĞIZ

İlerleyen süreçte derneğin planladığı etkinliklere de değinen Kenger, "Engelli kardeşlerimize konser vermeyi düşünüyoruz. Huzur evindeki yaşlılarımıza, şehit yakınlarına, gazilerimize, cezaevinde ki kardeşlerimize konser vermeyi düşünüyoruz. Türkiye'de ki olan ozanları yurt dışında tanıtmak için yurtdışındakileri buraya davet edip, buranın kültürünü ve yarihini yaşatacak bir konser vermek istiyoruz. Kültür merkezinde aşıkların ve ozanların atışmalarıyla, şairlerin şiir okumasıyla güzel bir etkinlik yapacağız. Zamanı geldiğinde insanlar bu gibi çalışmalarımızı görecekler. İlerleyen dönem de güzel çalışmalar yapmayı düşünüyoruz. Buradan Manşet Gazetesine de teşekkür etmek istiyorum" şeklinde konuştu.

Halk Şairi Adem Kenger'in çalışan gazetecilere yazdığı şiir ise şu şekilde;

GAZETECİLER GÜNÜN KUTLU OLSUN,

Hayatımızın olmazsa olmazı,

Yaptığı haberler ile mutlu olsun,

Bilgi verir bize haber ve yazı,

Gazeteciler günün kutlu olsun,

Her gün yeni güne verir startı

Yaptıkları haber ağırlık tartı,

Gündem de eksi değildir hep artı,

Gazeteciler günün kutlu olsun,

Fark etmez ona şartı hava,

Foto makinesi ile çıkar ava,

Haberleri en önemli bir dava,

Gazeteciler günün kutlu olsun,

Sizler için yağmur, çamur fark etmez,

Zoru görünce asla çark etmez,

Olay yerini hiç de terk etmez,

Gazeteciler günün kutlu olsun.

                            Adem Kenger

Haber: Alihan Kürşat

Editör: Mahmut Beyaz