Barolar Birliği ile Kahramanmaraş Barosu işbirliğinde Kahramanmaraş’ta gerçekleştirilen avukat spor turnuvaları vesilesiyle kente gelen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’in daveti üzerine gittiği Expo alanında gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. Avukatlık mesleğinde kaliteyi yükseltmek adına ciddi çalışmalar yürüttüklerini belirten Feyzioğlu, 2024 yılından avukatlık mesleği için sınav şartı geleceğini vurguladı. Öte yandan hukuk fakültelerine girmek isteyen kişilerin artık sınav sonucuna göre ilk 100 binde olması gerektiğini anlatan Feyzioğlu, diğer bir çalışma olan koruyucu avukatlık hizmetini de hayata geçireceklerinin altını çizdi.

3 YILDIR MESLEKTAŞLARIMIZI ENFLASYONA KARŞI EZDİRMİYORUZ”
Feyzioğlu, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Biz çok çalıştık, çok iş yaptık. Hedeflerimizin çoğunu gerçekleştirdik. Kavga etmeden yaptık. Söylenecek söz varsa muhataplarımıza Twit atmadık. Randevu aldık, gittik ve sorunlarımızı anlattık. Etkili bir iletişimle güzel işler yaptık. 3 yıldır meslektaşlarımızı enflasyona karşı ezdirmiyoruz. Bizim 60 bin genç avukatımız geçim derdinde. Çünkü sayımız kontrolsüz bir şekilde arttı. Meslektaşlarımızın üzerindeki KDV yükünü de geçtiğimiz yıl davaların yüzde 40’ına tekâmül edecek sayıda yüzde 18’den yüzde 8’e düşürmüştük. Şimdi kalanlarda da düşürmek zorundayız. Maliye ve Adalet Bakanımızla görüştük. Sosyal yardımlaşma fonumuz avukatlarımızı sarmış durumda. Avukatın yatarak tedavisi bizdedir. 1 TL bile meslektaşlarımız hastanelere para ödemiyor. Meslektaşlarımız bir imza ile tedavi olurlar. Bakmakla yükümlü olduğu eşleri ve çocukları da buna dâhildir. Biz meslektaşlarımızı namerde muhtaç etmedik.

KORUYUCU AVUKATLIK HİZMETİNİ GETİRECEĞİZ”
Şimdi koruyucu avukatlık hizmetini getirmek istiyoruz. Koruyucu avukatlık hizmeti nedir? Vatandaş bir hukuki işlem yapmadan önce ‘Nasıl önce ben bir avukatıma danışayım’ fikrine sahipse yani iş işten geçtikten sonra avukata gitmek yerine işi yaparken avukata danışacak. Vatandaşlarımız açısından bir hukuki koruma sigortası planlama gayreti içerisindeyiz. Her Türk vatandaşı başı sıkıştığında ücret ödemeden, sigortadan parasını almak suretiyle avukatın yardımından yararlanabilecek. Bu ne demektir? Uyuşmazlıklar azalacak. Bunu başaracağız.

HUKUK FAKÜLTELERİNE İLK 100 BİN BARAJI GETİRDİK”
Artık her mahalleye bir hukuk fakültesi açılmaya başlandı. Bu meslekte kaliteyi çok ciddi şekilde düşürüyor. Barajda getirdik. 600 bininci sıradan hukuk fakültesine giriş devri çoktan bitti. Sayın cumhurbaşkanımız son barajı söyledi. Bundan sonra baraj 100 bine düştü. Kontenjan olsa bile hukuk fakültesine girebilmek için en fazla 100 bininci olmanız gerekecek.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz