Yaz aylarının gelmesi ve mevsim itibariyle düğün sezonunun yaklaşmasıyla birlikte evlenecek olan genç çiftler çeyiz sandıklarına yoğun ilgi gösteriyor.

Mevsim itibariyle düğün sezonuna girdiğimiz şu günlerde evlenecek olan genç çiftlerin en çok tercih ettiği eşyaların başında çeyiz sandığı geliyor. Kahramanmaraş Kapalı Çarşı sandıkçı esnaflarından olan Kemal Karpuzoğlu, şu an itibariyle piyasanın hareketlendiğini ve ilerleyen günlerde bu hareketliliğin artacağını söyledi. Kışın işlerin durma noktasına geldiğini ifade eden Karpuzoğlu, yaz aylarında düğün sezonunun açılmasıyla sandık piyasasınında hareketlendiğini belirtti.

MEVSİM İTİBARİYLE İŞLERİMİZ HAREKETLENDİ’
Mevsim itibariyle işlerinin hareketli olduğunu söyleyen Karpuzoğlu, bunun nedeninin evlenecek olan çiftlerin çeyiz sandığına ilgi göstermesinden dolayı olduğunu belirtti. Karpuzoğlu, “Şu an için işlerimiz hareketlendi. Çünkü yeni evlenecek olan çiftlerin en çok tercih ettiği eşyalar arasında nerdeyse ilk sırada çeyiz sandığı geliyor. Kışın evlenen çift olmadığı için satışlarımızda neredeyse durma noktasına geliyor ama yaz aylarında evlenen çiftler olduğu için sandık piyasası hareketleniyor. Mesela daha dün 2 tane evlenecek olan çiftlerimiz geldi ve neredeyse tüm kış boyunca yapamadığımız satışı yaptık. Mevsim itibariyle işlerimiz açılıdı ama ilerleyen dönemlerde yani tam düğün sezonunda piyasanın daha çok hareketleneceğini düşünüyorum. İnşallah da öyle olur” ifadelerini kullandı.
Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz