Ekinözü Kaymakamlığı ve Ekinözü Belediyesi başlattığı ortak bir çalışma ile kitap toplama kampanyası düzenledi. Kampanyayı duyan ve kendilerine ‘Gönül Yolcuları’ ismini veren bir grup gönüllü, kampanyaya bir kütüphane kurarak destek olmak istediklerini söyledi. Gönül Yolcuları, kütüphaneye de 2 yıl önce şehit olan Uzman Onbaşı Serkan Bursalı'nın ismini verilmesini istedi. Uzman Onbaşı Serkan Bursalı, 2 yıl önce Hakkari’nin Çukurca ilçesinde terör örgütü PKK’ya yönelik düzenlenen operasyonda şehit düşmüştü. Kaymakamlık ve belediye, şehidin isminin kütüphanede yaşatılacak olmasının kendilerini de mutlu edeceği ifade edip teklifi kabul etti. Bunun üzerine Soysallı Enerjisa İlk-Ortaokulu'nun bir sınıfı kütüphaneye dönüştürüldü ve Gönül Yolcuları üyelerince kitapları alındı.

BABA VE ANNENİN HABERİ OLMADAN AÇILDI!

Kütüphanenin açılışı ise törenle yapıldı. Şehidin ailesinin bir yakını olan Gönül Yolcuları'ndan Zeynep Demir, şehidin babası Mehmet Bursalı, annesi Münir Bursalı ile kardeşlerini, “Hasta ziyaretine gidiyoruz” diyerek törene getirdi. Kütüphanenin kapısında şehit çocuklarının ismini gören Bursalı ailesiyle duygusal anlar yaşadı. Ekinözü Kaymakamı Fatih Sayar, Belediye Başkan Vekili Mehmet Güzel, Gönül Yolcuları üyeleri, daire amirleri ile öğrencilerin de katıldığı törende yapılan konuşmaların ardından kesilen kurdele ile kütüphanenin açılışı yapıldı. Şehidin babası Mehmet Bursalı, kütüphanenin kendileri için büyük bir sürpriz olduğunu belirtip emeği geçenlere teşekkür etti.

“ŞEHİTLERİMİZ TOPLUMUMUZUN BİR FERDİDİR”

Açılışta konuşan Ekinözü Kaymakamı Fatih Sayar, “Bugün Ekinözü ilçemiz Soysallı Mahallesi’nde Enerji-Sa tarafından yapılmış olan ilkokul ve ortaokulumuzdayız. Burada bulunma amacımız ise okulumuzda şehidimiz Serkan Bursalı kardeşimiz adına oluşturulan kütüphanenin açılışını gerçekleştireceğiz. Ailesi burada, kardeşi, annesi, babası buradalar. Şehitlerimiz evet bir ailenin ferdiler, bir anne babanın, bir kardeşin, bir ailenin bireyleridir ama şehit olmalarıyla toplumumuzun bir ferdi haline geliyor. Dolayısıyla biz de onlara karşı olan vefa borcumuzu ödemek adına burada oluşturulmuş olan kütüphanemize şehidimizin adını verdik. Biz ilk etapta ilçemizde ‘Bir kitap, bir umut’ adıyla kitap kampanyası başlatmıştık. Ailesinin yakınları bizlere ulaştılar, kütüphaneye kitaplık oluşturmak istiyoruz, şehidimizin adını da burada yaşatabilmek istiyoruz dediler. Biz de baş göz üstüne dedik, kütüphanede kullanılacak olan materyalleri temin ettiler, bizlerde şehidimizin adını burada yaşatmak adına çalışma yapmış bulunduk. Bugün açılışını gerçekleştiriyoruz, emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ailesine de sabırlar diliyorum, hiçbir şey onların acısını dindirmez ama onlara devletin sahip çıkması da onları mutlu ediyordur. Rabbim tüm şehitlerimizin ruhunu şad etsin, diğer aleminde sonsuz hayatta güzellikler içinde ailesiyle buluştursun” dedi. 

“EVLATSIZ OLUYOR AMA VATANSIZ OLMUYOR...”

Şehidin babası Mehmet Bursalı ise yaptığı duygu dolu konuşmasında, “Ekinözü Soysallı Köyü Enerji-SA İlk ve ortaokulu yöneticileri evladımızın adına düzenledikleri bu unutulmaz bireysel emeklerinden dolayı hepsine teşekkür ediyorum. Artık evlat bizim ama Türkiye Cumhuriyeti’ne mal olmuş evladımız. Bizim son söyleyeceğimiz şey, evlatsız oluyor ama vatansız olmuyor” ifadelerini kullandı. 

“KÖY OKULLARINDA KÜTÜPHANE AÇACAĞIZ”

Açılış sonrası şehidin ailesinin bir yakını olan Gönül Yolcuları’ndan Zeynep Demir, “Öncelikle Gönül Yolcuları sosyal sorumluluk projesi kurucusu olarak Ekinözü Kaymakamlığı ve Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum. Böyle bir imkanı bize verdikleri için. Ekinözü İlçesi’nin Soysallı Köyü Enerji-SA ilk ve ortaokulu müdür yardımcısı İlyas Keçeci hocamıza teşekkür ediyorum. Bizim amacımız bir nebze de olsa deryada bir damla bile değiliz ancak okumayı yaygınlaştırmak, köy okullarına katkıda bulunmak. Bu ilk ama son olmayacak, her zaman köy okullarına kütüphane açmaya hazırız” dedi.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz