Perakende tütün mamulü veya alkollü içki satış belgesine haiz perakende satış yerlerinde satışa sunulan yılbaşı sepetlerinin içerisinde tütün mamulleri ve alkollü içecekler satılmıyor. Bakkallar Bayiler ve Şekerciler Odası Başkanı Şeref Özsoy, bu yasağa küçük esnafların uyduğunu ifade ederek, yılbaşı sepetini büyük marketlerin yaptığını vurguladı.  Özsoy, “Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK) kararına göre tütün mamullerinin, alkollü içkilerin satışına sunumuna ilişkin usul ve esaslar hakkında yönetmeliğin 19 ve 20’inci maddeleri çerçevesinde alkollü içki satışlarının ve tütün mamullerinin yılbaşı sepetinde olması mümkün değildir ve ister ruhsatlı, isterse de ruhsatsız olsun satışı da kesinlikle yasaktır. Bizim küçük esnafımız biz buna riayet ediyoruz. Devletimizin yasaklarına ve kanunlarına her zaman uyuyoruz. Yılbaşı sepeti yapanlar genellikle büyük marketlerdir. Vatandaşlarımız alışverişlerini küçük esnaflardan yana kullanmasını tavsiye diyorum. Çünkü küçük esnaftan yaptığımız alışveriş her zaman daha karlıdır” ifadelerini kullandı.  

“TEKEL BAYİLERİNDE KAÇAK YÂDA SAHTE ALKOL SATIŞI OLMAYACAK”
Özsoy, konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Son günlerde sahte içkiden dolayı ölümlerin yaşandığına hepimiz şahit oluyoruz. Odamızın 2 bin 200’ü aşkın esnafı var. Bu esnaflarımızın içerisinde tekel bayilerde var. Esnaflarımızın arasında hiçbir fark yok. Biz büyük bir aileyiz. Ben inanıyorum ki Kahramanmaraş’ta tekel bayilerinde kaçak yâda sahte alkol satışı olmayacak. Ben esnafıma güveniyorum ve kefilim.

BAKKAL BİR MAHALLEDE HEM MUHTARLIK HEM EMNİYET GÖREVLİSİDİR”
Emniyetinden tutun en küçük birimine kadar bakkal bir mahallede hem muhtarlık hem emniyet görevlisidir. O mahallede olan 10 metre kare olan bir dükkânda yapmış olduğu hâlden alışveriş bir kasa domates, salatalık, biber maydanoz alaraktan ve bunu da mahalledeki satamadığı zaman veya mahallenin fakir insanlarına sosyal yönden faydalı olur. Alışverişini bakkaldan yapın ki hem karlı çıkın bir alışverişte marketlerden süper marketlerden alışverişlerden bakkallardaki alışveriş daha karlıdır diyorum ve bunu da iddia ediyorum. Gördüğümüz değil lazım olanı alalım ve israf yapmayalım ben bunu söylemek istiyorum. Yani bakkal her mahallede lazım olan bir şey mahallemize sahip çıkalım mahallemizdeki bakkalımıza sahip çıkalım bu çok önemli sosyal ekonomik bir canı sağlayan eğer mahallede bir bakkal olmazsa olmaz yani Türkiye’de ekonomi çöker mi çöker onun içinde Kahramanmaraş daha duyarlı milliyetçi bu dönemde mahallemizin bakkalına sahip çıkılmasını istiyoruz. Ahilik kültürüyle yetişmiş ne gelse Allah bereket versin diyen bir esnafımız var. Kahramanmaraş’ta ve Türkiye’de tüm esnaf camiasına söylüyorum bu durumda esnafımıza sahip çıkılmasını istiyorum.”

Editör: Mahmut Beyaz