Osmanlıdan bu yana Kahramanmaraş ve çevresinin ticari anlamda en lüks yeri olarak bilinen ve Bezirgân Çarşısından Ayakkabıcılar Çarşısına, Kuyumcular Çarşısından Bakırcılar Çarşısına, Semerciler Çarşısından Bedesten ve Taş Hana kadar birçok sektörün adeta beşik noktası olan Tarihi Kapalı Çarşı’da bayram hareketliliği yüzleri güldürüyor. Uzun kış mevsiminde işleri durgun giden ve bunun akabinde araya Ramazan’ında girmesiyle birlikte işleri durma noktasına gelen esnaf, bayram arefesinde vatandaşın alışverişe yoğunlaşmasıyla işleri açıldı.

İşte esnaflarla yaptığımız görüşmelerin ayrıntıları…

VATANDAŞ BAYRAM ÖNCESİ HAZIRLIK YAPIYOR”

Aydın Dut
Bir kış boyunca esnafımız tamamen yattı. Yani hem Türkiye’de hem de Kahramanmaraş’ta esnafın işi gerçekten çok duraksamıştı. Ama bayramın yaklaşmasıyla birlikte berekette geldi. Şu anda çok yoğun olmasa da işlerimiz iyi gidiyor. Malum Ramazan ayında insanların oruç tutması işlerimiz ister istemez düşürmüştü ama bayrama çok az bir süre kala işlerimiz hareketlendi. Vatandaş bayram öncesi hazırlık yapıyor. Tabii bizde bu hazırlıktan nasibimizi alıyoruz.

İYİ OLACAĞINI DÜŞÜNÜYOR VE TEMENNİ EDİYORUZ”

Ahmet Hacıbebekoğlu
Bildiğiniz gibi Ramazan ayında alışveriş olmaz. Ama Ramazan Bayramı’na bir hafta kala Kapalı Çarşı’dan insanlar yan yan geçmeye başlar. Şu anda her geçen yıla göre yüzde 75 kaybımız var. Bayrama az bir süre kala vatandaşımız geliyor ve alışverişini yapıyor. Esnaflar şu anda kara kara düşünüyor. Esnafların hep bankalara borcu var. Kazanç ve alışveriş kalmadı. Ancak ilerleyen günler iyi olacağını düşünüyor ve temenni ediyoruz. Güzel bir yoğunluk bekliyoruz.

ÇARŞIMIZ ŞU ANDA BAYRAM TELAŞESİNDE”

Ahmet Gürler
Çarşımız şu anda bayram telaşesinde. Esnafımız genel olarak bayram öncesinde hareketli günler yaşıyor. Ramazan ayında işlerimiz çok durgundu ve zaten kış ayından çıkmıştık. Bayramda bunun üzerine hareketlilik katınca esnafımızın biraz daha yüzü güldü. Ama bu konuda bir şey söylemek istiyorum. Esnaf bayram yoğunluğundan artık umduğunu bulamıyor. Geçmiş yıllardaki bayramlara kıyaslayacak olursak, biz o zamanlar yapmış olduğumuz işi yapamadık. Yine de çok şükür.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz