Geçmiş yıllardan bu yana sadece kentin değil bölgenin en önemli ticaret merkezlerinden birisi olan Kahramanmaraş’ın Tarihi Kapalı Çarşı’sında bu günlerde işler hayatın normalleşmeye başlamasıyla yavaş yavaş hareketlenmeye başlarken, esnaf hem 1 Temmuz sonrası yasakların kalkması hem de gurbetçilerin kente gelmesini bekliyor. Kapalı Çarşı esnafı, gurbetçi vatandaşların şehre gelmesiyle birlikte işlerinin hareketleneceğini ve durgun olan piyasanın canlanacağını söyledi.

“GURBETÇİLERİMİZİ BEKLİYORUZ, ÜMİTLİYİZ”
Çarşı esnaflarından İsa Tekiş, gurbetçilerin işleri hareketlendirebileceğini söylerken, konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Yapmamız gereken satışları pandemi dolayısıyla yapmakta zorlanıyor. Ama şu an yaz mevsimindeyiz. Gurbetçi vatandaşlarımızın da gelmesiyle birlikte işlerimizin birazda olsa hareketleneceğini düşünüyorum. Fakat bundan 15-20 sene önceki işlerimiz yok. Artı olarak da gurbetçiler önceki gibi memleketlerine gelip tatil yapmıyorlar. 3-5 gün memleketlerine geliyorlar ve tatilin diğer geri kalan kısmını deniz kenarlarında geçiriyorlar. Yine de yaz sezonu ve bunun akabinde gurbetçilerin gelmesi işlerimizi birazda olsa hareketlendirecektir” ifadelerini kullandı.

“PİYASANIN CANLANMASINDAN UMUTLUYUZ”
Bir diğer çarşı esnafı Musa Çınarlıdere, şöyle konuştu: “Kapalı Çarşı esnafları olarak işlerimiz kış boyunca oldukça durgundu. Ama artık yaz mevsimindeyiz. Kapalı Çarşı esnafı olarak gurbetçilerin gelmesinden ve piyasanın canlanmasından umutluyuz. Çünkü her zaman yaz mevsiminde piyasa kış mevsimine göre daha çok hareketli geçiyor. Bir de özellikle Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden gurbetçi vatandaşlarımızın gelmesiyle işlerimiz daha da çok açılıyor. Bu her yıl böyle olur. İnşallah da bu yılda yine aynısı olur ve hem yazın gelmesi hem de gurbetçi vatandaşlarımızın gelmesiyle işlerimiz hareketlenir.”

“İNŞALLAH UMDUĞUMUZU BULURUZ”
Bir başka çarşı esnafı İhsan Tanış, şunları kaydetti: “Son 15 gün işlerimizde bir artış var. Hareketlilik arttı diyebilirim. Özellikle de düğünler artınca bizim de hareketliliğimiz başlıyor.  Malum yurt dışında yaşayan gurbetçi vatandaşlarımız var. Bu gurbetçi vatandaşlarımız kentimize geldiğinde yine bir kıpırdanma olur. Yaz sezonundan ümitliyiz ve inşallah da umduğumuz gibi olur.”       

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz