Üretim alanlarının tamamında kalite ve güveni ilk madde olarak benimseyen Esenlik, Türk Standartları Enstütüsü tarafından birçok belge almaya hak kazandı.

Kalite yönetim sistemi, çevre yönetimi sistemi, iş sağlığı ve güvenliği yönetim sistemi, gıda güvenliği yönetim sistemi ve helal gıda belgeleri TSE Belgelendirme ve Koordinasyon Grup Başkanı Mesut Duru ve TSE Malatya İl Müdürü Eraslan Yılmaz tarafından Genel Müdür Hulusi Boyraz'a takdim edildi.
'ESENLİK FİRMAMIZ KALİTE STANDARTLARINI YÜKSELTMEYE BAŞLADI'
Esenlik'in TSE yönetim sistemi alanında güvence aldığını ifade eden TSE Malatya İl Müdürü Eraslan Yılmaz, “Helal gıdada et ürünlerinde, haşlanmış et ürünlerinde belge alan bir firmamız oldu. Daha önce kalite yönetim sistemi, çevre yöntemi sisteminde ve iş sağlığı ve güvenliği yönetim sisteminde belgelerimiz vardı. Kimya bölümünde yaklaşık 17 tane belgemiz var, yapı sektöründe belgelerimiz Birçok üretim alanında belgemiz var. Böyle olunca Esenlik firmamız standartlarını yükseltmeye başladı. Bundan sonrası içinde başarılar diliyorum. Bu belgeler ile birlikte güzel bir referans oluşturdular piyasa için” dedi.
'BU BELGELERİN TAMAMINI ENTEGRE EDEREK YÜRÜTMEK ÇOK ZOR BİR İŞ, ANCAK ESENLİK BUNU BAŞARDI'
Bu belgeleri alırken Esenlik'in önemli bir vizyon ve misyon ile üretimlerini devam ettirdiğini söyleyen TSE Belgelendirme ve Koordinasyon Grup Başkanı Mesut Duru, “Kuruluşumuzun en son aldığı belgeleri taktim etmek üzere bizde buradayız en son aldığı belgeler dedim çünkü çok sayıda bizden belgesi var. Yönetim sistemi belgeleri başta olmak üzere tabi biz bunu çok önemsiyoruz çünkü neden kalite, çevre iş sağlığı güvenliği, gıda güvenliği helal gıda alanlarında bütün bu yönetim sistemlerini bir sistem içerisinde entegre edip yürütmek çok kolay bir iş değil. Ben bu nedenle önce Sayın Genel Müdürümüzü ve tüm çalışanları tebrik etmek istiyorum. Bu gerçekten çok önemli bir vizyon ve misyon ortaya koyarak çok ciddi bir emek vererek oluşturulmuş sistemler. Bu belgelerin hem Esenlik kuruluşumuza hem Malatya’ya hem ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
'KALİTE BİZİM İÇİN BİR TARZ VE ÇİZGİDİR'
Ürettilen ürünleri sahiplenmenin de bu kalite çizgisinde ki ısrarımızın bir karşılığı olduğunu bildiren Esenlik Genel Müdürü Hulusi Boyraz, “Öncelikle TSE belgelendirme ve koordinasyon grup başkanımız aynı zamanda hemşerimiz olan Mesut beyin ve il müdürümüz Eraslan beyin bu nazik davranışından dolayı teşekkür ediyoruz. Çok güzel bir gelişme kaydediliyor. Biz bunu çok memnuniyet verici olarak takip ediyoruz. TSE artık bir kamu şirketi ve artık önemsenen ulusal değil artık uluslararası birçok kuruma da standart getiren özellikle standartlarını TSE standartlarını almak istediği bir kurumada dönüşmek istemesi bizi gerçekten sevindiriyor. Son zamanlardaki bu trendi de çok önemli, bizde biliyorsunuz bir belediye kurumuyuz birçok üretimimiz var hem hizmet hem ürün üretimimiz var bizde kalite gerçekten çok önemli bizim anlayışımızda çok önemli, çünkü biz diyoruz ki kamunun gücünü ve güvenirliğini özellikle özel sektör ruhuyla üretime dönüştürelim ve bunu da insanlara güzel bir şekilde sunalım, ve sunduğumuza da inanıyorum ürettiğimiz ürünleri sahiplenmenin de bu kalite çizgisinde ki ısrarımızın bir karşılığı olduğunu görüyorum çünkü kalite böyle bir defa yapılacak bir şey değil, bir tarz bir çizgidir. Bizim her alanda yaptığımız üretimlerde biz bunu özellikle yapmaya çalışıyoruz. TSE ile özellikle beton elemanlarında ki çalışmalarımız da beraber olduk. Ürettiğimiz ürünler için TSE’nin standartlarını alıyoruz. Ondan sonra kimya fabrikamızdaki tüm üretimlerimizde yine sizinle birlikte çalıştık, şimdi Nergis gıdada yine sizin helal gıda sertifikasını alıyoruz, Nergis gıdamızı çok önemsiyoruz. Nergisin sadece Malatya değil Türkiye çapında bir marka olmasını arzuluyoruz, ve bütün gayretimiz bu yönde et ürünlerinden tereyağına baharatlardan bakliyata ve yenilebilir, içilebilir bütün gıdanın üretebildiği bir marka olarak tasarlıyoruz ve bu şekliyle ve yaptığımız çalışmalarındailk denetimde hemen helal sertifikasının standartlarını almış olmak bizim içinde arkadaşlarımızın da çalışmasının bir düzeyde olduğunu temsil ediyor. Bundan sonra sürekli üretimlerimizde helal gıda ve TSE’ye müracaat edeceğiz bunlar önemli şeyler insanlarımız bu standartları görünce daha güvenli alıyor, özellikle ülkemizde ara ara et ve et ürünleri ile ilgili sıkıntılı haberler çıktıkça bu işin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görüyoruz. Esenlik ve helal sertifikası bize ve kurumumuza hayırlı olur bu iş birliğimizde inşallah devam eder size de tekrar ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Haber Merkezi


Editör: Mahmut Beyaz