Bacasız sanayi Turizmi canlandırmak için 2014 yılında kolları sıvayan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, şehre otobüs otobüs turist getirmeyi başardı. Esnaf durumdan memnun olduğunu, çarşı restorasyonu yanı sıra TURSAB heyetinin şehre girmesi ile işlerinde açılma olduğunu belirtti.

HAYRAN KALDI SIRA TÜM TÜRKİYE’DE

Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç’un TURSAB heyetini Kahramanmaraş’ta ağırlamasının ardından şehre binlerce turist gelmeye başlamıştı. İzmirli turistler şehre hayran kalırken sıra Türkiye’nin tüm şehirlerinde.

HER TÜRLÜ ALAN MEVCUT

İnanç, doğa, kış, yayla Turizmlerinde lider olmak için çalışan, 300 rakımdan 3500 rakıma çıkan iklimi, mavisi ile Akdeniz yeşili ile Karadeniz’i andıran Kahramanmaraş’ta kültür destinasyonu için kolları sıvadı. Büyükşehir Belediyesinin kente kazandırdığı müze, yedikuyular kayak merkezi ve dondurma festivali ile önemli bir kültür elçisi olurken, il dışında gastronomiyi tanıtmak adına da önemli işlere imza atıyor. Tur şirketlerinin şehre yerli ve yabancı turist getirmesi ve Büyükşehir Belediyesinin yaptığı tüm yenilikler ile bu sene şehre on binlerin girmesi bekleniyor. 3-5-7 günlük ziyaretlerde özellikle Kahramanmaraş’ın İnanç, doğa, kış, yayla yerleri gelen ziyaretçilere tanıtılacak. Öte yandan şehre gelen turistler çarşıları gezerek esnafa da can suyu oluyor.

ESNAF MEMNUN

Manşet Gazetesine açıklamalarda bulunan esnaflar şöyle konuştu

Salman Er: “Ramazan önce gerçekten sayısı çok turistler geldi. Turlar aracılığı ile geldi. Bizde çok memnun. Büyük alışverişlerde yaptık. Ramazan girdiği için bir durgunluk havası var. Ramazan sonrası işler eskisi gibi olacak” dedi.

MÜKEMMEL ÇALIŞMA OLDU

Abdulkadir Akyol: “Çok iyi oldu. Daha önceleri yapılmamış bir uygulamaydı. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç esnafların dertlerini dinledikçe gerekli tüm hamleleri yapıyor. Çarşının restorasyonu çok şahane oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a teşekkür ederiz. Gelen turistlerin hepsine güzel bir kılavuzluk yapıyoruz. Kahve nerde içilir? Tarihi mekanlarda nerde yemek yenir? Onların hepsini söylüyoruz” şeklinde konuştu

HERKES TAŞIN ALTINA ELİNİ KOYMALI

Şahin Sevim: “Bu gelen ziyaretçi misafirlerimiz şehrin çarşısı, tarihi kapalı çarşı, bakırcılar çarşısında gezdiler. Herkes nasibi kadar rızıklandı, sebeplendi. Bizler dilimizin döndüğü kadar ürünlerimizi anlatmaya çalıştık. Misafirperverliğimizi elimizden geldiğince anlatmaya çalıştık. Güzel oldu. Eksik olmasına rağmen turistlerin gelmesi güzel bir gelişme. Yıllardır eksiklikten müzdaribtik. Tanıtım noktasında gelişmeler yaşıyoruz. Burada Belediyeye olduğu kadar Turizm İl Müdürümüze, oda başkanlarını da görevlerin düştüğü unutulmamalı. Bereketin gönülden geçtiğine inanan bir insanım. Onun için gelen turiste önce bir çay ikramı al, alışveriş yapıp yapmamanız mesele değil, zira siz gittiğinde dersiniz ki; ‘Bir çay ikram ettiler dersiniz’ bu sözü de bu çarşıda söyleyen benim. Esnaf değilim, alttan gelme bir esnaf kültürüm yok. Kamu emeklisiyim. Bu eksikliği bildiğim içinde buraya gelen misafirlere öyle hitap ediyorum. Örneğin bir ürünümü kendi memleketlime 2 TL ikram ile verirken yabancıya 3 TL ikramla vermeyi yeğleyen biriyim”

Haber: Mustafa Kılınç

Editör: Mahmut Beyaz