Merkeze yaklaşık 30 KM uzaklıkta olan 20 yıldan bu yana asfalt yapılmayan mahalle yolu, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un talimatı ile asfaltlanacak. Manşet Gazetesinin gündeme getirdiği ve yapılmasına vesile olan yolu ise kanser ve kalp hastaları kullanıyor.Kahramanmaraş’ta 1996 yılında Refah-Yol hükümeti tarafından yapılan, 2004 yılında yenilenen 2017 yatırım programına alınan grup mahalle yolunun yapılmaması nedeniyle mahalle sakinleri isyan etmişti. Mahallede bulunan kanser hastaları ise yolların kötü olması nedeniyle hastaneye gidemediklerini bu yüzden temiz havadan yararlanamadıklarını belirtmesi üzerine devreye giren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, ilk asfaltlamanın oradan yapılması talimatını verdi.

1996 YILINDA YAPILDI

2014 yılında Büyükşehir yasası ile Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisine giren Mercan Mahallesi sakinleri yaklaşık 20 yıldır yollarının asfalt olması için uğraşıyordu. İlk kez 1996 yılında Refah-Yol hükümeti tarafından yaptırılan ve asfalt olmayan yol, 2004 yılında AK parti döneminde tekrar yatırım programına alındı. Bir kısmı stabilize yapılan yol, 2017 yılı yatırım programına tekrar alındı. 2017 yılında mahalleye giren iki yolun stabilize olan yerleri greyderler tarafından kazındı. Mahalle sakinleri ise “yeter ki yol” yapılsın diye tapulu arazilerinin bir kısmını hibe etti. Mahallenin içerisine Onikişubat Belediyesi tarafından kilit parke taşları ile yol yapılırken, 3,5 KM uzunluğundaki yol ise hala toprak olarak duruyordu. Mahallede bulanan ve temiz hava nedeniyle burada kalan 2 hasta ise yolların çamur olması nedeniyle tekrar şehir merkezine gitmek zorunda kalıyordu. Yollarının olmaması nedeniyle isyan eden mahalle sakinleri toplanarak Manşet Gazetesine konuştu. 2017 yılında 4 kere BİMER’e yazdığını öne süren mahalle sakini İsmet Kamalak duruma isyan etti.

ERKOÇ’A TEŞEKKÜR EDERİZ

Saadet Partisi Eski Genel Başkanı Mustafa Kamalak’ın da doğduğu Mercan Mahallesinde yaşanan yol sorununa Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un talimat vermesini memnuniyetle karşılana eski muhtar İsmet Kamalak: “2002 yılından bu yana mücadelemiz devam ediyor. Yaklaşık 20 yıldan bu yana buraya asfalt yapılmadı. Mahalleye ulaşan iki yolda da asfaltlama yapılmadı. Ve kışın burası çamur oluyordu. Sağ olsun önceki gün Büyükşehir Belediyesi ekipleri önceki günlerde yolun alt yapısını yaptı. Asfaltlama sezonunun ise ilk buradan başlayacağını söyledi. Allah Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’tan ve yolumuz yapacak ekipten razı olsun. Ayrıca Manşet Gazetesinin bu işin üstüne düşmesinden ötürü de onlara da teşekkür ederim. Sonuç itibarı ile Büyükşehir Belediyesi bize olanca hassasiyet içerisinde bizi unutmadı. Yol yapıldıktan kışın özellikle daha sık gelip gideceğiz. Bu arada Afrin’da kahramanca çarpışan askerlerimize de şunu söylemek isterim: ‘Hepsinin arkasındayız. Hepsine sabah akşam dua ediyoruz. Türkiye eski Türkiye değil olmayacak” dedi

Haber- Foto: Mustafa Kılınç/ Ahmet Güneçıkan

Editör: Mahmut Beyaz