Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı 1,7 Milyar TL değerindeki toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi.

BAKAN KOCA: BİRLİKTELİĞİ EN İYİ MARAŞLILAR BİLİR. GELİN, BİR OLALIM, DİRİ OLALIM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kürsüye gelmeden hemen önce alana gelen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, konuşmasında şunları söyledi: “Kıymetli Maraşlılar, zorluklarla dolu yaklaşık iki yılı geride bıraktık. Sayın Cumhurbaşkanımızın irade ve liderliğinde çok fırtınalı günlerde bir olduk, tüm dengelerin değiştiği, yaşam koşullarının yeniden düzenlendiği, küresel bir kargaşa döneminden çıktık. Bugün Allah’ın izniyle birlik ve beraberlikle yürüttüğümüz mücadele netice vermeye başladı. Dün itibarıyla salgına karşı 100 milyon doz aşı yapmış bir ülkeyiz artık. Sayın Cumhurbaşkanım, Kahramanmaraş’ta 19 yılda hizmete alınan 119 sağlık tesisinin toplam yatırım bedeli yaklaşık 1 milyar liradır. Aralarında 9 hastane, 6 hastane ek binası, 40 sağlık ocağı, 20 acil sağlık istasyonu bulunan bu yatırımlar, Maraşlı hemşerilerimizin hizmetine sunulmuştur. Bugün Kahramanmaraş'ta 300 yataklı kadın doğum ve çocuk hastanemiz, 125 yataklı Pazarcık Devlet Hastanemiz başta olmak üzere 9 farklı sağlık tesisinin inşaatı devam ediyor. Devam eden projelerimizin bedeli yaklaşık 400 milyon liradır. Kıymetli hemşerilerim, biz bir ve beraber oldukça yarın bugünden daha güzel, daha güvenli ve daha müreffeh olacak. Biz kucaklaştıkça çocuklarımız, gençlerimiz, geleceğe güvenle bakacak. Biz ekmeğimizi bölüştükçe yemeğimiz çoğalacak, bereketi arşı aşacak. Birlikteliği en iyi Maraşlılar bilir. Gelin, bir olalım, diri olalım."

BAKAN KARAİSMAİLOĞLU: ÇAĞLAYANCERİT YOLUNUN İHALESİNİ YAPTIK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, şunları kaydetti: “6 bin kilometre olan bölünmüş yol uzunluğumuzu 28 bin kilometrenin üzerine çıkartan, 26 olan havalimanımızı 56'ya çıkartan, dünyanın gıptayla baktığı projeleri bir bir bitiren ülkemizle gurur duyuyoruz. 6 bin kilometre olan bölünmüş yol uzunluğumuzu 28 bin kilometrenin üzerine çıkartan, 26 olan havalimanımızı 56'ya çıkartan, dünyanın gıptayla baktığı projeleri bir bir bitiren ülkemizle gurur duyuyoruz. Kahramanmaraş için de dünyanın en güzel, en örnek projelerini yapmaya devam edeceğiz. Bildiğiniz gibi geçen yıl Kahramanmaraş-Göksun yolunu Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde açtık. Ülkemizin en önemli projelerinden bir tanesiydi. Ülkemizin Kahramanmaraş gibi edebiyat şehrine, edebiyat yolu yakışırdı. Bu kapsamda da Çağlayancerit yolunun ihalesini yaptık. Kahramanmaraş genelinde devam eden birçok projemiz var. Hepsini tek tek bitirip sizlerin hizmetine sunacağız. Sizlerin yaşamını kolaylaştıracağız.”

BAKAN KURUM: MEYDAN PROJELERİ KAHRAMANMARAŞ'A KAZANDIRIYORUZ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ise, “81 ilde şu an itibariyle 397 tane millet bahçesi projemiz var ve bu kapsamda 101'inin yapımını tamamladık. Biz şehirlerimizi Türkiye'nin ve dünyanın cazibe merkezi haline getirecek projelerle hem şehirlerimizin alt yapısını güçlendiriyoruz hem de ülkemizin hemen hemen her köşesinde temel atma töreni yapmanın ve yeni eseler kazandırmanın heyecanını yaşıyoruz. Tüm projelerimizi şehirlerimizin tarihi, kültürü ve doğal dokusuna sadık kalarak hazırlıyor, çevre odaklı projeler inşa ediyoruz. Bu çerçevede şehirlerimizi ihya etmiş oluyoruz. Bu kapsamda Kahramanmaraş'ımızda da çok önemli işlerimiz var. Sosyal tesisler, meydan projeleri Kahramanmaraş'a kazandırıyoruz. Bugüne kadar Toplu Konut İdaresi Başkanlığımızla toplam yatırım değeri 1 milyar 660 milyon lira olan 3 bin 69 konut ve köy evlerimizi sosyal donatılarımızla beraber tamamlayarak milletimizin hizmetine sunduk. Bugün Dulkadiroğlu'nda yapımını tamamladığımız 624 konutumuzu Kahramanmaraşlı kardeşlerimize teslim ediyoruz ve kentin her yerinde konut ve sosyal donatı projelerimize devam ediyor. 81 ilde şu an itibariyle 397 tane millet bahçesi projemiz var ve bu kapsamda 101'inin yapımını tamamladık. Kahramanmaraş'a ise toplamda 2 milyon 170 bin metrekarelik 7 millet bahçesi yapıyoruz. 4 millet bahçesini yaptık ve sizlerin hizmetine sunduk” ifadelerini kullandı.

Haber: Emre Akkış/Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz