Siyasetçi, bilim adamı ve akademisyen olan 54. Hükümetin başbakanı merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın vasiyeti üzerine kurulan Erbakan Vakfı’nın il yapılanmaları kapsamında 2016 yılının Kasım ayında açılışı yapılan Kahramanmaraş şubesinde görev değişimi yapıldı. Görevi devralan Mahmut Sulayıcı, Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın ortaya koyduğu Milli Görüş ilkeleri çerçevesinde ilmi, ahlaki, iktisadi ve siyasi alanlarda çalışmalar yapan Erbakan Vakfı’nın milli görüş anlayışının dünyada adaletin, huzur, barışın ve saygınlığın hâkim olması için çalıştığını söyledi.

Sulayıcı, Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocayı rahmetle andığı konuşmasında, “Hayatını milletimizin ve tüm insanlığın kurtuluşuna adamış Erbakan hocanın mücadelesini, fikirlerini yeni nesillere, topluma doğru bir şekilde aktarmayı sağlamak ve yeni nesillerin milli ve manevi değerlerine bağlı şuurlu Müslümanlar olarak yetişmeleri için eğitim ve kültür faaliyetlerde bulunacağız. Milli Görüş bir milletin inancıdır, tarihidir, kimliğidir, ruh köküdür. İman varsa imkânda vardır. Milli Görüşçü asla vazgeçmez. Kahramanmaraş Erbakan Vakfı olarak Cennet Mekân Hocamızın çizdiği yolda gitmeye, nefesimizin son anına kadar onun davasını anlatmaya çalışacağız” dedi.

HER GEÇEN GÜN SAYIMIZ KAT VE KAT ARTIYOR”
Erbakan Vakfı’nın amaçlarından ve vizyonundan bahseden Sulayıcı, “Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın ortaya koymuş olduğu Milli Görüş ilkeleri çerçevesinde ilmi, ahlaki, iktisadi ve siyasi alanlarda çalışmalar yapan bir yapılanmadır. Merhum hocamızın Milli Görüş hareketinin istikametini muhafaza etmeyi amaç edinerek mevcut çalışmalara öncülük eder ve destekler. Bu çalışmaların gayesi bütün insanlığın dünya ve ahret yaşantısını temin etmektir. Hayatını, milletimizin ve tüm insanlığın kurtuluşuna adamış Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın mücadele ve fikirlerinin yeni nesillere ve topluma doğru bir şekilde aktarılmasını sağlama gayretindeyiz. Milletimizin ve insanlığın yaşadığı maddi ve manevi sorunlara milli değerlerimiz doğrultusunda çözüm önerileri sunup ve bunların uygulanması için gerekli çalışmaları Kahramanmaraş ilinde öncülük yapmayı biz talep ettik. Genel Merkezimiz Milli görüş çizgisi içerisinde yeni nesillerin milli ve manevi değerlerine bağlı şuurlu Müslümanlar olarak yetişmeleri için eğitim ve kültür faaliyetleri programladık. Kuvvetin değil, Hakkın üstün tutulduğu adil bir dünyanın tesis edilmesi için, İslam ülkeleri ve tüm mazlum milletlerle ortak faaliyetlerde bulunacağız. İslam âleminin fikirde, söylemde ve eylemde birliğinin sağlanması için uluslararası kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapacağız. Bu hedeflere ulaşmak için, ilmi faaliyetler; görsel ve yazılı yayın faaliyetleri; ulusal ve uluslararası toplantılar yapacağız. Bu hususları içeren teşkilatlanma yapımızı ilçelerde teşkilatlanmamıza son hızla devam ediyoruz. Her geçen gün sayımız kat ve kat artıyor. Rabbim bu davaya gönül veren herkesten razı olsun” ifadelerini kullandı.

Haber: Yılmaz Adanalı

Editör: Mahmut Beyaz