Sosyal ve kültürel belediyecilikte önemli işlere imza atan Onikişubat Belediyesi, İŞKUR Kahramanmaraş Müdürlüğü ile anlamlı bir işbirliği yaparak, engelli bireylerin istihdamına yönelik protokol imzaladı. Bahse konu protokol Hamidiye-Bekir Topçuoğlu Down Eğitim Kültür ve Sanat Merkezi’nde (DOKMER) gerçekleşti. Programa; Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, İŞKUR Kahramanmaraş Müdürü Ali Yüce, engelli bireyler ve aileleri katıldı.

MAHÇİÇEK: ÇOCUKLARIMIZI İŞ HAYATINA KAZANDIRMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ
Protokol imzalarının atılmasının ardından konuşan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, şunları söyledi: “Bugün Down Sendromlu çocuklarımız için yaptığımız eğitim merkezinde onlarla program icra etmek için bir araya geldik. Sadece Down Sendromlu çocuklarımız için değil, aynı zamanda otizmli çocuklarımız için de yakın bir zamanda eğitim merkezi yapacağız. Bugün çocuklarımızın mutluluğunu paylaşma imkânı bulduk. Onikişubat Belediyesi olarak hizmetlerimize devam edeceğiz. Bu çocuklarımız İŞKUR Müdürlüğümüzle imzalayacağımız protokolle iş hayatına kazandıracağız. Bu konuda gerekli çalışmaları yapacağız. Çocuklarımızı sadece eğitim, rehabilitasyon değil hayata kazandırmak ve iş imkanı sağlamak için İŞKUR Müdürlüğümüzle çalışacağız.”

YÜCE: KARDEŞLERİMİZİN İSTİHDAMINA KATKI SUNMAYI AMAÇLIYORUZ
İŞKUR Müdürü Ali Yüce ise şunları kaydetti: “3 Aralık Dünya Engelliler günü dolayısıyla Down Sendromlu kardeşlerimizin okulunda güzel bir program icra ediyoruz. Engelli kardeşlerimizin iş hayatına hazırlanması, onların iş müracaat teknikleri, CV hazırlama ve iş bulması noktasında iş ve meslek danışmanı arkadaşlarımız aracılığıyla eğitilmesi, İŞKUR aracılığıyla açılan mesleki eğitim kurslarımızda bu kardeşlerimizin değerlendirilmesi, diğer özel sektörlerle yaptığımız iş başı eğitim programlarımızda biliyorsunuz 50 ve üzeri işçi çalıştıran işletmelerimiz yüzde 3 oranında engelli çalıştırmak zorunda oldukları için bu arkadaşlarımızdan çalışmaya gönüllü olanları iş hayatına kazandırmak istiyoruz. İnşallah kardeşlerimizin istihdamına katkı sunmayı amaçlıyoruz.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz