Emniyet Genel Müdürlüğü'nün "Narkolog" projesi kapsamında uyuşturucu bağımlısı bireylerle gerçekleştirilen araştırmada, bağımlıların yüzde 90’a yakınının annesinin ev hanımı olduğu sonucuna ulaşıldı. Aynı çalışmada madde bağımlılarının uyuşturucu kullandığı yerler sıralamasında ilk sıranın yüzde 47,5 ile 'kendi evi' çıktığı görüldü. Uyuşturucuyla mücadelede polisiye tedbirler yanında annelere de önemli görev ve sorumluluk düştüğü gerçeğinden hareketle: İçişleri Bakanlığınca ülke genelinde başlatılan proje ile annelere yönelik bilinçlendirme ve farkındalık kazandırılması hedeflenirken, çocuk ve gençlerde uyuşturucu bağımlılığının büyük oranda önüne geçileceği öngörülüyor.

“2020 YILINDA 204 KİŞİ UYUŞTURUCU SUÇUNDAN TUTUKLANMIŞTIR”
Bahse konu projenin tanıtımı Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü Şehit Altuğ Verdi Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Projenin tanıtımına; Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun ve İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu’nun yanı sıra Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir Okatan, Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli, Jandarma Binbaşı Ergin Kupan ile projeye konu olan anneler katıldı. Tanıtım toplantısında konuşan Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, “Narkotik suçlarla mücadele kapsamında 2020 yılında düzenlenen operasyonlarda uyuşturucu madde ticareti yapma suçundan yakalanan 322 şüpheliden 204’ü tutuklanmış, aynı dönem içerisinde 874 kişiye narkotik madde kullanmaktan adli işlem yapılmıştır” dedi.

“ANNELERİMİZE DÜŞEN GÖREV VE SORUMLULUK DAHA DA ARTMAKTADIR”
Vali Coşkun, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Emniyet Müdürlüğümüz Narkotik Suçlarla mücadelesine aralıksız olarak kararlılıkla devam etmektedir. Narkotik suçlarla mücadele kapsamında 2020 yılında düzenlenen operasyonlarda uyuşturucu madde ticareti yapma suçundan yakalanan 322 şüpheliden 204’ü tutuklanmış, aynı dönem içerisinde 874 kişiye narkotik madde kullanmaktan adli işlem yapılmıştır. İçişleri Bakanlığımızca hayata geçirilen En İyi Narkotik Polisi Anne projesi bu çalışmalarda önemli bir yer tutacaktır. Bakanlığımızca uyuşturucu bağımlıları üzerinde yapılan son araştırmada bağımlıların yüzde 90’nına yakının annesinin ev hanımı olduğunu, madde bağımlılarının uyuşturucu kullandığı yerler sıralamasında ilk sıranın yaklaşık yüzde 47,5 ile kendi evi çıktığını ortaya koymuştur. Bu gerçek polisiye tedbirler yanında annelere düşen görev ve sorumluluğu daha da arttırmaktadır. Lütfen evde çocuklarınızın davranışını izleyin. Kimlerle arkadaşlık yaptığını takip edin. Çocuklarınızla iletişim kurarken göz temasını asla koparmayın. Her ne koşulda olursa olsun evlatlarınızda sevgi ve şefkati esirgemeyin.

“ÇOCUKLARINIZIN ŞÜPHELİ DAVRANIŞLARINI 7/24 KOLLUK KUVVETLERİMİZE İLETEBİLİRSİNİZ”
Proje kapsamında kolluk kuvvetlerimiz ilimizin her mahalle ve semtinde farkındalık ve bilinçlendirme faaliyetlerini yürüteceklerdir. Aynı şekilde diğer tüm ilçelerimiz yanında kamu kurum ve kuruluşlarımızda benzer faaliyetlerle annelerimizin, çocuklarımızın bu illetten nasıl koruyacağına ilişkin bilgilendirme faaliyetlerine devam edeceklerdir. Çocuklarınızın şüpheli davranışlarını haftanın 7 günü günün 24 saati kolluk kuvvetlerimize iletebilirsiniz. Bizden en değerli varlıklarımızı narkotik tacirlerinin tuzağına düşmekten korumaya çalışırken Sizlerin çaresiz olmadığını, devletimizin gücünü ve kudretinin yanında olduğunuzu bilinmesini isteriz. Tüm çabamız siz değerli annelerimizi huzur ve mutluluğu içindir. Tüm gayretimiz daha sağlıklı nesiller yetiştirilmesine katkı sağlamak içindir. Kıymetli annelerimiz, sizlerin feraseti ve evlatlarınıza olan sevginizle bu mücadeleyi hep birlikte başaracağımıza inanıyoruz.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz