TÜYAP – Büyükçekmece İstanbul'da düzenlenen 4 gün süreli 20. Doğu Akdeniz Uluslararası Seyahat ve Turizm Fuarı'nda, 2016 EMITT "Bölgenin Havasını Yansıtan En İyi Stant" ödülüne Afşin Belediyesi tarafından oluşturulan “Dünya Mirası Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesi” temalı stant layık görüldü.

Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT)’nda her yıl olduğu gibi bu yıl da “En İyiler” ödülleri verildi. Bu yıl 20'ncisi düzenlenen ve 70 Ülkeden 4 bin 550 turizm elçisinin stant kurarak katılım sağladığı EMITT 2016 fuarının en iyi 26 standı fuar ziyaretçilerine uygulanan anket ile belirlendi.
“BÖLGENİN HAVASINI YANSITAN EN İYİ STANT”
Dünyanın 5. en büyük turizm fuarı olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT)’de Afşin Belediyesi tarafından oluşturulan “Dünya Mirası Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesi” temalı stant fuar katılımcıları ve ziyaretçiler tarafından takdir topladı. Afşin Belediyesi tarafından oluşturulan ve 20 kişilik bir ekiple ilçenin tanıtımının yapıldığı fuarda “Bölgenin Havasını Yansıtan En İyi Stant” ödülünü Afşin adına Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven aldı.
'EMITT İLE AFŞİN’İN KÜLTÜREL VE TARİHİ ZENGİNLİKLERİNİ DÜNYA İLE PAYLAŞTIK'
Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven,“Bu yıl 20'ncisi düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na (EMİTT 2016) 90 metrekarelik bir alanda oluşturduğumuz “Dünya Mirası Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesi” temalı profesyonel bir stant ile katılım sağladık. Stantta katılımcılara ve ziyaretçilere başta göz nurumuz Eshab-ı Kehf Külliyesi olmak üzere yöremizi ve ilçemizi tanıtacak broşür ve kitaplar, çeşitli hediye ve ikramlar sunuldu. İlçemizi temsilen 20 kişilik profesyonel bir ekip ile katılım sağladığımız EMITT 2016 Fuarında ilimizin ve ilçemizin en iyi şekilde tanımının yapılabilmesi için azami gayret gösterdik. Fuar süresince Kültür ve Turizm Bakanımız Mahir Ünal başta olmak üzere çok sayıda siyasetçi ve bürokratımızın standımızı ziyaret ederek onurlandırmaları, özellikle İstanbul’da yaşayan hemşerilerimizin bizleri yalnız bırakmayarak her daim yanımızda olması, Fuar sonunda EMITT 2016’da stant kuran 4 bin 550 katılımcı içerisinden sadece 26 sına verilen ödüllerin bizim için en değerlisi olan “Bölgenin Havasını Yansıtan En İyi Stant ödülünün” standımıza verilmesi bizleri gururlandırmıştır. Standın oluşturulmasında ve kurulmasında emeği geçenlere, fuar süresince özveri ile çalışan çalışma arkadaşlarıma, hemşerilerime ve tüm ziyaretçilere teşekkür ederim” dedi.

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz