Yaklaşık 10 bin çalışanı, 8 kolda üretim yapan KİPAŞ Holding yeni bir ödüle layık görüldü. Jeotermal, kağıt, çimento, tekstil, silah sanayi ve bir çok alanda üretim yaparak Türkiye’nin en saygın işletmelerine sahip olan KİPAŞ, şehri için üretmeye devam ediyor.

Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Begümhan Doğan Faralyalı’nın ev sahipliğinde, Conrad İstanbul Bosphorus Otel’de düzenlenen ödül törenine Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Capital – Ekonomist Yayın Direktörü Rauf Ateş, Ekonomist Genel Yayın Yönetmeni Talat Yeşiloğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

İLKLERİN İMZACISI

Kurulduğu günden beri bir çok başarıya imza atan, ülkemizde ve dünya da kağıt üretiminde lider şirket durumuna gelen yıllık 425 bin ton üretim kapasitesine sahip olan ve yüzde 100 geri dönüşüm ile çalışan Kipaş Kağıt bir başarıya daha imza attı. Ekonomist dergisince 2016 yılı verileri baz alınarak düzenlenen “Ekonomist 500 Büyük Anadolu Şirketi” araştırmasında listeye giren şirketler ödüllendirildi. Ödül töreninde Kipaş Holding’e bağlı Kipaş Kağıt İşletmeleri ‘Anadolu’nun İhracatını En Çok Arttıran Üçüncü Şirketi’ ödülünü aldı. Kipaş Holding adına ödülü Kipaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi Nezihe Sinem Öksüz Dedebayraktar aldı.

ELEKTRİK İLE DE BÜYÜMÜŞLERDİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) ve AllWorld Network işbirliğinde yapılan Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketleri yarışması ‘Türkiye 100’ sonuçlandı. Yarışmanın birincisi 2011-2013 döneminde satış gelirlerini yüzde 8 bin 754 oranında artıran Maren Maraş Elektrik oldu.

Türkiye 100 yarışmasının birincisinin Kahramanmaraş’tan çıkmasına karşın şirket sayısı sıralamasında ilk sırayı 45 şirket ile İstanbul aldı. İstanbul’u 12 şirket ile Ankara, 7’şer şirket ile Kocaeli ve İzmir, 5 şirket ile Kahramanmaraş, 3’er şirket ile de Gaziantep, Konya ve Antalya takip etti.

Yarışmayı kazanan şirketlerin sektörel dağılımına bakıldığında ‘Bilgi hizmet faaliyetleri’ 15 şirket ile ilk sırayı aldı. ‘Gıda ürünlerinin imalatı’ 8 şirket ile ‘Bilgisayar programlama, danışmanlık wve ilgili faaliyetler’ 7 şirket ile, “Diğer imalatlar” 7 şirket ile, “Tekstil ürünlerinin imalatı” 6 şirket ile ‘Başka yerde sınıflandırılmamış makine ve ekipman imalatı’ 6 şirket ile, ‘İnsan sağlığı hizmetleri’ 4 şirket ile sıralamaya girdiler.

Geçmişi 1984 yılında kurulan Kahramanmaraş İplik Pamuk’a uzanan Kipaş Holding bünyesinde yer alan Maren Maraş Elektrik, EPDK’dan alınan üretim lisansıyla Aydın Germencik’te İrem JES (20 MW), Sinem JES (24 MW) ve Deniz JES (24 MW) isimli 3 adet santrale sahip. Toplamda 68 megavatlık işletmede olan üretim portföyü bulunuyor. Ayrıca yakın zamanda devreye alınacak olan Kerem JES (24 MW) projesiyle birlikte toplamda 92 megavatlık güce erişecek. Kipaş Holding, tekstil, konfeksiyon, çimento, enerji, kağıt ve tarım sektörlerinde faaliyet gösteriyor.

Haber: Mustafa Kılınç

Editör: Mahmut Beyaz