Konu hakkında konuşma yapan Elbistan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ayhan Özcan, “Bakanlığımız tarafından yürütülen “Tarımsal Yeniliklerin Yaygınlaştırılması Yayım Projesi” kapsamında ilçemizde ilk olan açıkta sırık domates yetiştiriciliği demonstrasyon çalışmamıza başlamak üzere üreticilerimize domates fidelerinin dağıtımını gerçekleştirdik, proje kapsamında desteklerini esirgemeyen Bakanlığımıza, Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesine ve İl Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum” dedi. Özcan, Çiftçilere bol kazanç temennisinde bulundu.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Elbistan üreticilerinden Ziraat Mühendisi Feridun Hurmanlı’lı, “2007 yılından bu yana fide ile yer de domates yetiştiriciliği yapıyorum, bu yıl İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzün verdiği domates fideleri ile açıkta sırık domates yetiştiriciliğine başladım” diye konuştu. Elbistan’da üç çiftçi ile açıkta sırık domates yetiştiriciliği yapacaklarını belirten Hurmanlı, “fidelerimizi aldık, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Elbistanlı domates üreticilerinden Kadim Taş ise domates yetiştiriciliği ile uğraştığını belirterek, “Bu yıl ilk defa sırık domates yetiştiriciliği yapacağım inşallah hayırlısı olur, fide desteğinde bulunan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz