Geçtiğimiz günlerde bir dizi temasta bulunmak üzere Kahramanmaraş’a gelen ve iki gün boyunca adeta kentte uğramadık nokta bırakmayan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Elbistan ilçesinde de yoğun bir şekilde ziyaretler gerçekleştirmişti. Burada 1991 yılında hain terör örgütünün kalleş saldırısında şehit düşen Karahasanuşağı Mahallesi’nden vatandaşların kabirlerine giden TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, 1986 yılında görev yaptığı Elbistan Karahasanuşağı Mahallesi’ni de ziyaret etmiş, mahalle halkıyla bir araya gelmişti. Şentop bu ziyaretini sosyal medya hesabından, “1986'da, kısa bir süre de olsa, görev yaptığım Elbistan Karahasanuşağı Mahallesini (önceki hali ile Köyünü) ziyaret ettik. Samimiyet, teveccüh, hatırşinaslık bizi çok duygulandırdı” ifadeleriyle paylaşmıştı. Karahasanuşağı Mahallesi sakinlerinin ev sahipliğine hayran kalan Şentop, Elbistan Karahasanlılar Derneği’ni TBMM’de ağırlamak istediğini ifade etmişti.

ELBİSTAN HEYETİ İLK GÜVENÇ’İ ZİYARET ETTİ

TBMM Başkanı Şentop’un daveti kısa sürede karşılık buldu ve Elbistan Karahasanlılar Derneği yönetimi TBMM’ye çıkarma yaparak iade-i ziyaret gerçekleştirdi. Elbistan Belediye Başkan Yardımcısı Ali Demir ve Elbistan Karahasanlılar Dernek Başkanı Şerif Aybakar öncülüğündeki Elbistan heyeti, ilk olarak TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç’i ziyaret etti. Elbistanlı misafirlerini makamında ağırlayan Güvenç, misafirlerine meclis genel kurul salonu, kulisler, meclis bahçesi ve diğer bölümlerini de gezdirdi.

TBMM BAŞKANI ŞENTOP’DAN ELBİSTANLI VATANDAŞLARA YOĞUN İLGİ

Elbistan Karahasanlılar Derneği yönetimi sonrasında ise TBMM Başkanı Şentop’u ziyaret etti. Elbistan heyetini makamında ağırlayan Şentop, uzun süren sohbette ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken hem Elbistan’daki anılarını anlattı hem de Elbistanlıların taleplerini dinledi. Hoş sohbet ortamında gerçekleşen ziyaret, toplu hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle son buldu.

Elbistan heyetine ziyarette TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç de eşlik etti.

Elbistan Belediye Başkan Yardımcısı Ali Demir ve Elbistan Karahasanlılar Dernek Başkanı Şerif Aybakar öncülüğündeki heyet, Karahasanlılar Federasyonu Antalya Sorumlusu Hasan Erdoğan, Karahasanlılar Federasyonu Ankara Sorumlusu Ali Gültekin, Karahasanlılar Federasyonu İstanbul Sorumlusu Halit Türk, AK Parti Elbistan Yönetim Kurulu Üyesi ve Elbistan Karahasanlılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Yener Işık ve Süleyman Kahraman, Karahasanuşağı Muhtarı Mahmut Aktaş, Türkören Köyü Muhtarı Mehmet Alttın, Aktepe Köyü Muhtarı Ahmet Güler, Kavaktepe Köyü Muhtarı Aligül Şahin, Armutalanı Köyü Muhtarı Hasan İmre, İkizpınar Köyü Muhtarı Kazım Edizer, Pazarcık AK Parti eski İlçe Başkanı Mesut Ganidağlı ile Elbistanlı vatandaşlar Mehmet Aktaş, Hasan Cihangir ve Celal Kaçar’dan oluştu.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz