Merkez üssü Elazığ’ın Sivrice ilçesi olan 6.8 büyüklüğündeki deprem, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde pek çok şehirde hissedilirken, Elazığ ve Malatya’da büyük hasarlara neden oldu. Onlarca kişinin hayatını kaybettiği ve binlerce kişinin yaralandığı depremin ardından çok sayıda bina da kullanılamaz hale geldi. Artçı depremlerin devam etmesi ve yaşanan tedirginliğin sürmesi nedeniyle depremden etkilenen halk ise hava sıcaklığının gece eksi 10 dereceye kadar düştüğü zor şartlarda dışarıda ve çadırlarda yaşamaya devam ediyor. Binaların büyük çoğunluğunun ağır hasarlı ve yıkılmış olması nedeniyle evlerinden yiyecek ve giyecek alamayan aileler, bölgeye gönderilen yardımlarla ayakta kalmaya çalışıyor. Yardımlar noktasında da Türkiye, büyük bir birlik ve beraberlik örneği sergiliyor. Elazığ ve Malatya halkının yaralarını sarmak için bir yardım eli de Onikişubat Belediyesi’nden uzandı. ‘Şimdi Yardımlaşmanın Tam Zamanı’ sloganıyla Onikişubat Belediyesi öncülüğünde kent halkının da büyük özverisiyle toplanan yardım malzemeleri, dualarla Elazığ ve Malatya’ya uğurlandı.

BAŞKAN MAHÇİÇEK’TEN TEŞEKKÜR MESAJI

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, başlatılan yardım kampanyasına maddi-manevi desteğini esirgemeyen tüm vatandaşlara teşekkür edrken,Duyarlı belediyecilik anlayışıyla başlattığımız yardım kampanyasına ilgi bir hayli yoğun oldu. Vatandaşlarımız cömertliğini bir kez daha bu elim hadisede gösterdi. Zor zamanlarda birlik ve beraberlik içinde yardımlaşmamızı tek vatan, tek millet olmanın en önemli unsuru olarak görüyorum. Umuyorum böyle üzücü tablolar bir daha yaşanmaz. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar ve tedavi altındaki yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum” dedi.

RABBİM İNŞALLAH BİZE BÖYLE ACILAR YAŞATMAZ”

Yardım kampanyasında açıklamalarda bulunan Onikişubat Belediye Başkanvekili Eray Şenay ise, “Öncelikle depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Ölenlere Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Biz de Onikişubat Belediyesi olarak depremden etkilenen vatandaşlarımıza bir katkımız, yardımımız olsun diye bir kampanya başlattık. Şehrimizin insanı büyük bir ayrıcalıklık gösterdi. Büyük bir ilgi ve alakayla çok kısa bir sürede oradaki arkadaşlarımıza oradaki vatandaşlarımıza ulaştırmak üzere 6 kamyon yardım malzemesi topladık. Rabbim inşallah bize böyle acılar yaşatmaz” ifadelerini kullandı.

5’SI ELAZIĞ’A, 1’İ MALATYA’YA UĞURLANDI!

Kamyonlardan 5’sının yıkımın daha fazla olduğu Elazığ’a, 1’inin ise Malatya’ya gideceğini ifade eden Şenay, “Bugün Onikişubat Belediyesi olarak yola çıkartacağımız kamyonlarımızın içerisinde 1 kamyon erzak malzemesi, 1 kamyon giyecek, 3 kamyonda genel yaşam malzemeleri var. Genel yaşam malzemelerinin içerisinde de battaniye, yastık, yorgan, ısıtıcı, çocuk bezi, çocuk maması gibi genel yaşam ev malzemeleri bulunuyor. Bakanlığımızın talimatıyla oraya ulaşacak tüm yardımlar, AFAD ve İl Müdürlükleri koordinasyonlarıyla yapılmakta. Bu gidecek 6 kamyonumuzun da bir tanesi Malatya İl AFAD Müdürlüğü’ne, bir tanesi de Elazığ İl AFAD Müdürlüğü’ne vatandaşlarımıza ulaştırmak üzere gönderilecek” şeklinde konuştu.

ZOR GÜNLERDE TÜRK HALKININ BİRLİĞİNİ GÖRDÜK”

Yardımlardan dolayı vatandaşlara teşekkür eden Şenay, sözlerini şu şekilde tamamladı, “Bu yardımda hassasiyet gösteren ve bizleri şereflendiren tüm vatandaşlarımıza, Belediye başkanımız ve belediye çalışan tüm arkadaşlarımız adına şehrim adına çok teşekkür ediyorum. İnşallah yardımlar yerlerinde sahiplerine ulaştığında bizim de onlara bu yönde katkımız olur. Yaralarını sarmamızda bir etkimiz olmuş olur. Yola çıkacak bu yardımların hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bu zor günlerde Türk halkının birbirine yardım ettiğini bir kez daha görmüş olduk. Bu yardım hayırlara vesile olsun. Allah kaza bela vermesin teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum.”

Başlatılan yardım kampanyasıyla toplanan; buzdolabı, çamaşır makinesi, elektrikli ısıtıcı, yastık, yorgan, battaniye, temizlik malzemesi, çocuk bezi, çocuk maması, muhtelif gıda-giyim ve eşyalardan oluşan 6 kamyon insani yardım malzemesi depremzedelere ulaştırılacak.

(Haber: Ahmet Güneçıkan-Alihan Kürşat)

Editör: Mahmut Beyaz