15 Temmuz’da Türk Silahlı Kuvvetleri’nin içerisinde sızmış bir grup FETÖ’cü asker tarafından gerçekleştirilen kanlı darbe girişiminin ardından tüm Türkiye’de olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da FETÖ üyelerine yönelik operasyonlar hız kesmeden devam ederken, FETÖ ile bağlantısı tespit edilen ya da incelemeye alınan 14 Eczane’nin ilaç provizyon sistemi Medula'ya giriş için gerekli olan SGK şifreleri iptal edilmiş ekranları karartılmıştı. Bu 14 eczaneden 6’sı kent merkezi olmak üzere 8’ide İlçelerden oluştu.

4 AYLIK NÖBET LİSTESİ YAYINLANDI

14. Bölge Kahramanmaraş Eczacı Odası tarafından 4 aylık nöbet listesi yayınlanırken yayınlanan nöbetçi eczane listesinde SGK şifreleri iptal edilmiş ve ekranları karartılan Eczanelerin isimlerinin yer alması akıllarda soru işareti bıraktı. SGK şifreleri iptal edilmiş ve ekranları karartılan Eczanelerden SGK’lı hastalar ilaç alamazken, ilaç almak isteyenlerin ücretini ödeyerek alabileceği düşünüldüğünde nöbet listesine isimlerinin yazılması birçok hastanın mağduriyetine sebep olacak.

TÜRKİYE GENELİNDE 400 ECZANE TESPİT EDİLDİ

Bu arada Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantılı Türkiye genelinde 400 eczane tespit etti. Bu eczanelerin ilaç provizyon sistemi olan Medula'nın ekranları da karartıldı. Türkiye genelinde yaklaşık 25 bin eczaneden 24 bininin SGK ile çalıştığı, incelemelerin sürdüğü, suçu kesinleşen eczacılarla ilgili de yasal sürecin başladığı öğrenildi.

Haber: Mahmut Beyaz

Editör: Mahmut Beyaz