Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin ve Ekinözü Belediyesi’nin ilçede yaptığı başarılı çalışmalarla dikkatleri üzerine çeken Ekinözü, Belediye Başkanı Nursi Çeleğen’in turizmde patlama yaşatacak hamlesiyle birlikte önemini artırıyor. İlçenin en önemli değerlerinden biri olan şifalı acı suyu ve ters lale olarak bilinen Ağlayan Gelin Lalesi’nin gelecek nesillere aktarılmasının yanı sıra ilçeye katma değer sağlaması amacıyla 1. Ekinözü Ağlayan Gelin Lalesi ve Acı Suyu Şenliği gerçekleştiriyor. İlçenin sosyal hayatını da renklendiren şenliğin açılışı yoğun katılımla yapıldı. İki sürecek şenliğin açılışına AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Nursel Reyhanlıoğlu, İmran Kılıç, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Ekinözü Kaymakamı Fatih Sayar, Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen ve çok sayıda Ekinözülü vatandaşlar katıldı.

“DEĞERLERİMİZİ ŞENLİKLE TANITIYORUZ”

Şenliğin açılış konuşmasını yapan Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, ilçenin değerlerini korumak amacıyla çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. Çeleğen, “Ekinözümüzün şifalı içme suyu ve ters lale olarak bilinen ağlayan gelin lalesinin geleceğe taşınması amacıyla böyle bir şenlik düzenleme ihtiyacı duyduk. Göreve geldiğimiz günden itibaren ilçemizi en güzel hale getirmek için çalışmalar yürütüyoruz. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’un destekleriyle önemli çalışmalara imza attık. Ekinözü geleceği en parlak olan ilçelerden bir tanesidir, daha güzel çalışmaları ilçemize kazandırmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bizler, yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“NURSİ BAŞKAN EKİNÖZÜ İÇİN CANINI ORTAYA KOYUYOR”

Açılışta konuşan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ise, “Ekinözü Belediye Başkanımızı bu faaliyeti için tebrik ediyoruz. Artık Ekinözümüzde baharın, yazın gelmesiyle beraber sezon açılmakta. İnşallah bu sezonun bereketli olmasını diliyoruz. Ekinözü deyince aklımıza hep memleketin gururu, yüreğimizin ve milletin sesi olan, bu milletin sorunlarını cesurca söyleyen, ömrü boyunca zalimin karşısında mazlumun yanında olan Abdurrahim Karakoç geliyor. Ekinözü hep böyle yiğit insanlar çıkarttı. Ekinözü deyince yaylaları, acı suyu turizmi gelir. Nursi Başkanımızı tebrik ediyoruz, inanın Nursi başkan Ekinözü için canını ortaya koyan bir başkanımız” ifadelerini kullandı.

(Haber: Ahmet Güneçıkan-Mesut Benli)

Editör: Mahmut Beyaz