Ekinözü Belediye Başkanı Bilal Eker, ilçenin çehresini değiştirecek projeleri birer birer hizmete almanın sevincini yaşadıklarını belirtti.

Başkanlık görevine geldiği günden itibaren yaptığı çalışmalar ve hayata geçirdiği uygulamalarla Ekinözü’nü daha yaşanılabilir bir hale getiren Ekinözü Belediye Başkanı Bilal Eker, ilçesinin çehresini değiştirmek adına mesaisini sürdürüyor.  Özellikle içmeleriyle tüm bölge insanının şifa bulmak ve tatil yapmak için yaz mevsiminde bir numaralı tercihi olan ve bacasız sanayisiyle Kahramanmaraş’a artı bir değer katan Ekinözü İlçesi, Belediye Başkanı Bilal Eker ile birlikte ufkunu genişletti. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinin ardından başkanlığa seçilmesiyle Ekinözü’nü kalkındırmak ve daha yaşanılabilir bir ilçe haline dönüştürmek adına kolları sıvayan Ekinözü Belediye Başkanı Bilal Eker, aradan geçen 2,5 yılda ilçesinin çok sayıda sorununu çözüme kavuşturdu.  

Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Mahmut Beyaz ve muhabirlerimiz Mesut Benli ile Burhan Karagöz’ü Ekinözü’nde misafir ederek, ilçede yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Eker, “Yerel seçimlerin ardından Ekinözü’müz için güzel hizmetlerimiz oldu” dedi. Yaptığı ve yapacağı projeleri anlatarak, daha büyük hizmetler yapmak için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini vurgulayan Başkan Eker, 21 mahalle ve 77 mezradaki altyapı çalışmalarının tamamlandığını söyledi.

SICAK SU HAMAMIMIZ BİRKAÇ AY İÇERİSİNDE HİZMETE GİRECEK
Başkan Eker, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Yerel seçimlerin ardından Ekinözü’müz için güzel hizmetlerimiz oldu. Aşağı içmelerde kötü durumda olan bir otelimiz vardı. Oteli kaldırıp, millet meydanı yaptık. O millet meydanı içerisine de dükkânlar yaptık. İşe buradan başladık. Daha sonra orta içmelerimizde sağlık turizm merkezi olarak adlandırdığımız bir sıcak su hamamı yapıyoruz. Sıcak su hamamının da yüzde 80’i bitmiş durumda. Tesisimizin içerisinde 14 yatakhanesi, restoranı var. Güzellik salonu var. Allah nasip ederse birkaç ay içerisinde tesis tamamen bitmiş olacak. Merkezde kötü görünümlü olan yerleri kendi imkânlarımızla döşeme yaptık ve elektrik akımını yer altına aldırdık.  Bu şekilde bir ilçe havasına girmiş olduk. 21 mahallemizde 77 mezramızda altyapı çalışmalarını hemen hemen bitirmiş durumdayız.

KALDIRIM ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR
Yine merkezimizde 7,5 kilometre sıcak asfalt döşemesi yaptık. 22 kilometre satin kaplama asfalt yaptık. Bunun yanı sıra kaldırım çalışmalarımız sürüyor.

DÜĞÜN SALONUMUZ HİZMETE GİRDİ

Öte yandan düğün salonumuz bitti ve halkımızın hizmetine açtık. Göreve geldiğimiz günden beri, halkımıza hizmetin en iyisini sunmak için tüm çabamızı sahaya yansıtıyoruz. Belediyemize ait bir düğün salonunu hizmete açma yönünde halkımıza verdiğimiz söz vardı. Çok şükür, bu sözü tutmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İlçemizin en büyük ihtiyaçlarından olan düğün salonumuz, mutlu aile olma yolunda ilk adımı atan çiftlerimiz için her şeyin düşünüldüğü bir mekan olarak tasarlandı. Salonumuzda düğünlerin yanı sıra nikâh, kına gibi organizasyonlar da yapılabiliyor. Vatandaşlarımız da bu hizmetten çok memnun oldular.

 KAPALI SPOR SALONU YAPACAĞIZ
Büyükşehir Belediye Başkanımızın destekleriyle aşağı içmelerimizde bir otel projemiz var. Önümüzdeki yıl otelimize başlayacağız. Grup Başkanvekilimiz Mahir Ünal öncülüğünde kapalı spor salonunun sözünü aldık. Önümüzdeki yıl kapalı spor salonuna başlayacağız. Gençlerimizi spora alıştırmak için elimizden gelen çabayı göstereceğiz.

MEZBAHANEMİZ TAMAMLANDI

Öte yandan yine ilçemizde büyük bir eksikliği hissedilen mezbahanemizin yapımı Büyükşehir Belediyemizin destekleriyle tamamlandı. 2 dönüm alan üzerine kurulan mezbahanemiz de kesim odaları, soğuk hava deposu, sakatathane ve hayvan kabul alanları bulunuyor. Modern kesim ekipmanlarıyla donatılan tesis ilçenin önemli bir ihtiyacını karşılayacak. Mezbahanemizin hemen yanı başına ise itfaiye ve KASKİ binası inşa ediliyor. Binamızın da yüzde 40’ı bitmiş durumda. Ekinözü her şeye layık. Daha büyük hizmetler yapmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Başta Grup Başkanvekilimiz Mahir Ünal ve diğer milletvekillerimize Büyükşehir Belediye Başkanımıza ilçemize verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum.”

Editör: Mahmut Beyaz