Çok gidersiniz!

Ne kadar içinizden gelirse gelsin, ne kadar şifalı suyundan medet umarsanız umun, ne kadar güzellikleri, doğası ile yüzleşmek isterseniz isteyin, aracınız yoksa, ya da sizi götüren bir dostunuz, yol arkadaşınız bulunmaz ise, şarkısı-türküsü ile yetinir kalırsınız!

Artık Ekinözü’nü uzun uzadıya anlatmanın gereği yok! Doğal güzellikleri kadar, şifalı suyu ile tatil, sağlık ve turizm ilçemiz. Ancak mevsimin belirli zamanlarında yazılır, söylenir bu tanım. Sezon dışında, yani özellikle en az 4, en fazla 5 ay yerli ve başka şehirden gelen misafirlerin uğrak yeridir Ekinözü.

Zaten bu şehrin zengini gelmez, onlar çözümü, çareyi, derdi başka daha lüks sağlık ve termal otellerde ararlar. Ya Hatay tarafına giderler, ya Kozaklı’ya ya da Afyon’a direksiyon kırarlar, vs…

*

Belki birçok varlıklı insanımız, zenginimiz yani, Ekinözü adında bir ilçemizin bile olduğundan bihaberdirler. Sağlık turizminin gözbebeği, sağlık turizminin kalbi, beyni ve merkezi diye adlandırdığımız ORKİS’e bile gelen çok az zenginimiz var. Hatta yok denecek kadar az! Bereket versin Gaziantep ve çevre illerden gelen müşteriler, misafirler oluyor da, otel kapanmaktan kurtuluyor.

Ama duymasalar da, gitmeseler de, gelmeseler de bizim gerçekten Ekinözü diye bir ilçemiz var.

*

Var da… Öylesine var.

Sayın Fatih Mehmet Erkoç’un büyükşehir belediye başkanı olduğu dönemde harika bir park yapıldı, içine de sosyal tesis. O dönem Belediye Başkanı sayın Nursi Çeleğen idi. Sayın Erkoç bu ilçeye baktı, hizmet etti. Nursi Çeleğen başkan da imkanları doğrultusunda ilçeye hizmet eden başarılı bir belediye başkanı idi.

Ama kader onu ikinci kez başkan olarak koltuğa oturtmadı. Bu da kimin ayıbı onu bilemem!

*

Lafı getirmek istediğim yer şurasıydı…

Bu ilçeye, otogardan, yani ilçelere kalkan garajdan bir araç kalkmaz. Yani servis yok, dolmuş yok. Gidecek olursanız ya direkt Elbistan’a gideceksiniz, oradan Ekinözü’ne gitme imkânına kavuşacaksınız, ya da Ekinözü yol ayrımında inip otostop çekeceksiniz.

Bir merhametli, bir vicdanlı Allah’ın kulu çıkar da alırsa şansınıza, kurban kesin yeter!

Nurhak da küçük bir ilçe, üstelik merkeze daha uzak. Ama merkezden, ilçe otogarından kalkan dolmuşları var en azından.

Lakin Allah muhafaza, hastanız olsa, cenazeniz olsa, bir acil işiniz çıksa, Ekinözü’ne gitmek için aracınız mutlaka olacak! Şayet otostop çekme alışkanlığınız varsa, o başka tabi.

*

Şimdiki belediye başkanı Bilal Eker, AK Parti eski ilçe başkanı idi. Büyükşehir Belediyemizin katkılarından, hizmetlerinden başka ilçeye hangi çivileri çaktı, hangi tuğlaları koydu, bir açıklarsa, yerimiz var, koyarız!

Daha seçildiğinin ilk aylarında bile basına mesafe koyanlardan. Attığı mesajlar duruyor bilgisayarımızda.

Ama başkan mı, eyvallah başkan tabi. Fakat vatandaşa rağmen siyaset olmaz ise, basına rağmen de başkanlık hayatta olmaz!

Tecrübe ile sabit! Çünkü örneği var.

*

Başkanlık hizmet demek, başkanlık kariyer demek, başkanlık proje demek, başkanlık halkı ile barışık yaşamak demek, başkanlık basın mensupları ile barışık çalışmak demek, başkanlık koltuğa gömülüp ‘oğlum, bir çay getir, kızım bir kahve yap bana şöyle köpüklü tarafından!’ demek değilse, Başkan acilen merkez ile ilçe arasına gidip gelecek dolmuş seferlerini ayarlamalı, varsa sıkıntı gidermeli, varsa kırılacak zincirler kırılmalı, varsa önünde engeller kaldırılmalı.

Şunun şurasında yaza ne kaldı, iki gün sonra sezon başlayacak, ilçenin nüfusu 6’ya, 7’ye katlanacak.

*