Kahramanmaraş'ın Ekinözü Belediyesi, ilçede kar yağışı sebebiyle yaşanabilecek olumsuzlukları önlemek amacıyla gerekli hazırlıklarını tamamladı.

Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, "Ekiplerimiz, Kahramanmaraş'ta etkili olan kar yağışında vatandaşlarımızın zorluk yaşamaması için tüm hazırlıklarını tamamladı. Belediye olarak, tüm ekip ve araçlarımızla kar yağışına hazırız" dedi. Beklenen yoğun kar yağışıyla ilgili olarak Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, Kahramanmaraş Valiliği ve AKOM’un uyarıları dikkate alınarak, Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ve Destek Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde acil müdahale ekipleri oluşturuldu. Kar yağışının hayatı olumsuz etkilememesi ve ulaşımda aksama yaşanmaması için belediye araçları ve ilgili personel, Başkan Yakup Hamdi Bozdağ'ın talimatıyla her an acil müdahale için hazır hale getirildi. Beklenen kar yağışı öncesi Pazarcık Belediyesi gerekli tüm tedbirleri aldı. Pazarcık Belediyesi ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nden araçları ve personeliyle tam kadro karla mücadeleye hazır durumda.
'KIŞ HAZIRLIKLARI TAMAMLANDI'
Başkan Çeleğen Ekinözü Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, kış mevsiminde yağacak kar nedeniyle yurttaşların olumsuz etkilenmemesi için kış hazırlıklarını tamamladı. İlçemizde ve Mahallerimizde karla mücadele edecek ekipler, yollardaki buzlanmaya karşıda tuzlama çalışması yapacak yollardaki karın temizlenmesi amacıyla ekiplerimiz 24 saat hizmet vereceği kaydedildi. Ayrıca kar mücadele ekibinde çalışan personellerin ihtiyaçlarının karşılanması için de özel araçların hazır bulundurulacağı ifaden Başkan Çeleğen sözlerine şu şekilde devam etti Türkiye'de en çok kar yağışının olduğu yerlerden biri de ilçemiz Ekinözü olduğunu belirterek, geçtiğimiz kış aylarında karla mücadele çalışmaları kapsamında aralıksız bir şekilde yürüttükleri çalışmalardan halkın büyük memnuniyet duyduğunu kaydetti. Kış aylarında kent halkının yaşamının olumsuz etkilenmemesi için karla mücadele ekibinin hazır olduğunu vurgulayan Çeleğen, "Tüm çalışmalarımız hazır ve karla mücadele hazırız. Her zaman halka hizmet için varız" dedi.

Haber Merkezi



Editör: Mahmut Beyaz