Dulkadiroğlu İlçesi, Bağlarbaşı Mahallesi’nde bulunan Bağlarbaşı İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Adem Yiğiter, görenlerin takdirini toplayan örnek bir çalışmaya imza attı. Okulda eksik olan Z Kütüphane için bir girişim başlatan ve bu kapsamda Önder İmam Hatip Mezunları Derneği’nden de yardım alan Yiğiter, okula kendi çalışmalarıyla bir Z Kütüphane kazandırdı. Baba mesleği olan İnşaat ustalığından anladığı için inşaatın hemen hemen birçok yeriyle kendisi ilgilenen Yiğiter, eğitim için, “Buda yapılır mı?” denileni yaptı. Konuyla ilgili bilgi veren Yiğiter, “Bunun hafriyatını, kırılmasını, dökülmesine kadar olan her şeyin tamamını kendi imkânlarımızla yaptık. Nezih bir ortam oluşturduk. Bu kapsamda da kütüphanemizi kurmuş olduk” dedi.

NEZİH BİR ORTAM OLUŞTURDUK”
Yiğiter, sözlerinin devamında şöyle konuştu: “Okulumuzda normal küçük bir kütüphanemiz mevcuttu. Biz öğrencilerimizin daha güzel bir kütüphaneye kavuşması çabasına giriştik. Bu arada sivil toplum kuruluşlarıyla da görüşmelerimiz oldu. En sonunda İstanbul’da bulunan Önder İmam Hatip Mezunları Derneği’nin okullara Z Kütüphane yaptığını öğrendik. Bu anlamda dernekle irtibata geçtik. Bir kütüphanenin de kendi okulumuza kurulması için görüşmelerimiz oldu. Neticede olumlu karşılandı ama yer konusunda sıkıntımız oldu. Derneğin istediği 80 metrekare civarında bir alandı ancak bizim sınıflarımız 60 metrekare civarındaydı. Milli Eğitim ile görüşmelerimiz sonucunda tadilat planları çıkarttırdık. Tadilat planlarında bir sınıfımızın yanındaki memur odamızı sınıfımıza katmak için uğraştık. Bunun hafriyatını, kırılmasını, dökülmesine kadar olan her şeyin tamamını kendi imkânlarımızla yaptık. Nezih bir ortam oluşturduk. Bu kapsamda da kütüphanemizi kurmuş olduk.”

“KÜTÜPHANENİN YAPILIŞ AŞAMASINDA BALYOZ ELİMDEYDİ”
“Kütüphanenin yapılış aşamasında balyoz elimdeydi” diyen Yiğiter, “Önder İmam Hatip Mezunları Derneği kütüphanemizin tüm ahşap donanımını ve bin 150 civarında da kitabını gönderdiler. Biz eski kütüphanemizdeki kitapları da bu kütüphanemizin içerisine yerleştirdik. Kütüphanemiz şu anda 3 bini aşkın kitabın eşiğinde çalışıyor. Kütüphanenin yapılış aşamasında balyoz elimdeydi. Duvarların kırılması, duvarların örülmesine kadar her şeyi biz yaptık. Benim babam inşaat ustasıydı. Dolasıyla baba mesleğinden kalan bir yeteneğim olduğu için bu işleri de ben kendim bizzat yaptım. Kütüphanenin her alanında bir emeğimiz oldu” şeklinde konuştu.

“ÖĞRENCİLERİMİZE EBA İMKÂNI SAĞLIYORUZ”
Yiğiter, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Şu anda kütüphanemizi EBA Destek Noktası olarak işleme aldık. Tabletlerimizi yerleştirdik. Öğrenci masalarımız izolasyon kurallarına uygun bir şekilde ve bir öğrencinin diğer öğrenciyle birbirini görmeyecek şekilde kenar muhafazaları var. Evinde interneti olmayan öğrencilerimize burada günlük olarak EBA’ya girme imkânı sağlıyoruz.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz