Muhalefet partilerinin uzun süredir devam eden ittifak arayışı geçtiğimiz gün nihayete erdi. Edinilen bilgilere göre Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Saadet Partisi, İyi Parti ve Demokrat Parti ittifak kurma noktasında anlaşırken, partilerin tam yetki ile görevlendirdiği heyetler, ilkeler çerçevesinde görüşürken, netleştirilen protokolün ise liderler tarafından bugün imzalanması bekleniyor. 4’lü ittifak yapma konusunda prensipte anlaşan partiler, bu ittifakı milletvekili seçimleri için oluşturdu. Cumhurbaşkanlığı yarışındaysa her parti kendi adayını destekleyecek. İttifak kuracak siyasi partilerin ittifak protokollerini 6 Mayıs’a kadar Yüksek Seçim Kurulu’na sunmaları gerekiyor. Muhalefetin bu ittifakına ilk tepki Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’dan geldi. Bozdağ, “Dört benzemezlerin ittifakı zoraki nikah gibi zoraki bir ittifak” dedi. MHP lideri Devlet Bahçeli ise, “İttifaka alerjisi olanlar zaman içerisinde kendileri de ittifak yapma konumuna geldiler, hayırlı olsun. 4 - 5 partinin bir araya gelmesi seçimlerin böyle güçlü bir yapıya gelmesi ülkemiz açısında da iyi olacaktır. İttifakı ortaya attığımızda ‘hazine yardımı için bunu yapıyorlar’ diyen köşe yazarları, sıfır barajla seçim nasıl oluyor bunu bir görsünler” ifadelerini kullanmıştı. Dört muhalefet partisinin ittifakının ardından kentin sokaklarına inen haber ekibimiz, ittifakı Kahramanmaraşlı vatandaşlara sordu. İşte Kahramanmaraş halkının ittifak yorumu;

CUMHUR İTTİFAKI BU ÜLKE İÇİN HAYIRLI OLUR”

Cafer Şahin

Ben cumhur ittifakının bu ülke için daha hayırlı olacağına inanıyorum. Bu nedenle de 24 Haziran’daki seçimde AK Parti ile MHP’nin kurduğu cumhur ittifakının galip geleceğini düşünüyorum. AK Parti’nin 16 yıldan bu yana ülkeye yaptığı icraatlarını beğeniyoruz ve destekliyoruz. Keza MHP’nin milli duruşunu zaten tartışmaya gerek dahi yok. Ben ülkemiz için bu seçimin hayırlı olmasını istiyorum. Benim şahsi fikrim yüzde 60 oranında cumhur ittifakının kazanacağı yönünde. Diğer ittifakın bozulacağını düşünüyorum. Çünkü bu 4’lü ittifakın içine daha HDP’de girer. Zaten HDP’de bu ittifakın içine girerse bu ittifaktan hiçbir hayrın olacağına inanmıyorum. HDP girerse İyi Parti çekilir.

4’LÜ İTTİFAKIN HAYIRLI OLACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM”

Tekin Yurttaş

Benim isteğim cumhur ittifakının kazanması yönünde. Ben 16 yıl boyunca oyumu hep AK Parti’ye verdim ve bu seçimde de yine oyumu AK Parti’ye vereceğim. CHP, İyi Parti, Demokrat Parti ve Saadet Parti’sinin yapmış olduğu 4’lü ittifakın ben hayır olacağını düşünmüyorum. İnşallah bu seçimde hem ülkemiz için hem de vatandaşlarımız için çok iyi olur. Ben bir vatandaş olarak bu güzel Türkiye’miz için her şeyin hayırlı olmasını istiyorum. Seçimde de inşallah cumhur ittifakı galip gelecektir.

CUMHUR İTTİFAKINA TAM DESTEK VERİYORUM”

Mehmet Kişi

Ben AK Parti ile MHP’nin işbirliğinde kurulmuş olan cumhur ittifakına tam destek veriyorum ve bu her iki partiye sonsuz olarak güveniyorum. Bence bu seçimde de yine halkımızın teveccühü ile cumhur ittifakı seçimleri kazanır. CHP, İyi Parti, Demokrat Parti ve Saadet Parti’sinin oluşturmuş olduğu 4’lü ittifakı da çok benimsemiyorum. Halkımız da bu durumu bence benimsemeyecektir.

BİR TÜP İÇİN 5 GÜN ÇALIŞIYORDUM, ŞİMDİ...”

Hacı İmalı

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti bir araya gelse de Allah’ın izniyle yine AK Parti kazanacak. AK Parti’yle birlikte MHP’de kazanacak. Milletimiz için, geleceğimiz için ben Cumhur İttifakının göreve gelmesini istiyorum. Cumhur İttifakı 24 Haziran’daki seçimi çok büyük farkla alır diye düşünüyorum. Ben inşaatçıyım, 2000 yılında ben beş gün çalışırdım bir mutfak tüpü için. Ben halkım hesabımı böyle yaparım, ama şimdi bir gün çalışıyorum 140 TL yevmiye alıyorum bir mutfak tüpü 65 TL. Bir günlük kazancımla iki tüp alabiliyorum şimdi. O zamanlarda ben beş gün çalışıyordum bir mutfak tüpü için. Ben cebime girene bakarım, çük şükür ülkemiz çok iyi.

YERİ GELİRSE HEPİMİZ EJDERHA OLURUZ”

Yusuf Gök

Rabbimize şükürler olsun, halkımız çok bilinçli. Şeytanın yuvası olur mu, olmaz. Rabbimiz bize göndermiş liderimize mukayyet olursak her şeyi aşar geçeriz. Bizler güçlü bir milletiz, yeter ki şer odaklarına, şer güçlerine taviz vermeyelim. Zaten 1988-1990’a kadar geriye baktığımız zaman her şeyi görürsün. Bakın bu memlekette Fatih Mehmet Erkoç’da aslan gibi üç yılda 40 senelik açığı kapattı. Bir Hacı Ali Özal dönemi geçti, ondan sonra da Fatih başkan görev yapıyor. En az beş yıl daha ondan görev bekliyoruz. Tayyip beyi Allah başımızdan eksik etmesin, onun sofrasına her gün oturan bir yere gelir Allah’ın izniyle. Allah göz vermiş görmek için, kulak vermiş duymak için. Şer odaklarına Allah fırsat vermesin. Şeytanın yuvası asla olmaz, yiğit attan düşer güçlenir. Kötülerin ne dalı olur ne meyvesi, biz Kahramanmaraşlıyız. Yeri gelirse hepimiz ejderha oluruz. Tayyip Erdoğan’ın emri olur, sabahlara kadar nöbet tut desin gene tutarız, 15 Temmuz’da tuttuk zaten. Birimiz bin kişi oluruz, olmasını biliriz.

EMLEKETİMİZ İÇİN HAYIRLI OLSUN”

Ramazan Değirmenci

Evet 24 Haziran’da sandık başına giderek oyumuzu kullanacağız, bizi kimin yönetmesini istiyorsak ona oy kullanacağız. Partiler ittifak yaptılar doğrudur, Allah haklarında hayırlısını versin. Devletimize, milletimize zeval vermesin. Memleketimiz için hayırlısı neyse o olsun isterim. Her şeyin hayırlısını istemek lazım, hangisi hayırlıysa memleketin başına o gelsin.

4’LÜ İTTİFAK KURTLU MERCİMEK GİBİ”

İsmail Gök

Tabi önce AK Parti ile MHP seçim ittifakı yapmıştı, şimdi de diğer partiler bir ittifak yapmış. Partileri yorumlamak bizim haddimiz değil, biz vatandaşız, seçme ve seçilme hakkımız var, sandığa gideriz ve oyumuzu kullanırız. Partilerin içlerindeki siyaset kendilerinin bileceği siyasettir. Bana soracak olursanız AK Parti ve MHP karşısında diğer partilerin ittifak yapması iyi bir şey değildir. Çünkü kurtlu bir mercimeğe dönüyor iş, kurtlu yemekle ne kadar yemek yapılır, yenir? Yenilmez değil mi? Biraz da vatandaşının ahlaki değerlerini düşünen, vatandaşının geçimini düşünmesi gerek siyasi partilerin, hep bize hep bize diyorlar. Bu olmaz, hep ben orda durayım da dememeli bir siyasetçi, vatandaş işsiz geziyor belki açtır, çoluğu çocuğu ne alemdir, alabiliyor mu? Bu seçimler biraz kritik, seçim üzeri yorum yapmak pek iyi değildir. Halk da gizli bir kutu, sandığın başına gittikleri zaman yada seçimden bir gün önce çözülüyorlar.

GÖNLÜMÜZ CUMHUR İTTİFAKINDAN YANA”

Ahmet Avcı

Türkiye’nin iyiliğini istemeyen devletlerin neredeyse tamamı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kaybetmesini istiyor. Terör örgütleri de kaybetmesini istiyor. Diğer tarafta bu birleşen partiler de Cumhurbaşkanın kaybetmesini istiyor. Ben bu önemli seçimi AK Parti ve MHP cephesinin kazanmasını isterim. Diğer partiler yanlış yapıyorlar, neden yanlış yapıyorlar? Çünkü teröristle beraber oluyorlar. Cumhur ittifakı seçimi kazanır diye düşünüyorum, bizim gönlümüz Cumhur İttifakından yana.

ÜLKEMİZ İÇİN HAYIRLI OLSUN”

Metin Nazifoğlu

24 Haziran seçimlerinin öncelikle ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum, çok fazla yoruma gerek yok seçimden önce. Diğer partilerin ittifakını bilemiyorum, genel başkanları öyle uygun görmüşler demek ki ittifaka gitmişler. Hayırlısı olsun, kim bu ülkeyi ileri götürecekse o seçimi kazansın İnşallah.

SAADET PARTİSİ’NİN ORDA OLMASI HOŞ DEĞİL”

Şeref Yılmaz

Seçimler her zaman güzeldir, piyasayı hareketlendirir, siyasiler sokağa çıkar. Herkes reyinde hürdür tabi ki öncelikle. İttifak olabilir tabi AK Parti ve MHP’nin yaptığı gibi ama bence Saadet Partisi’nin diğer partilerle bir olması çok hoş bir durum değil. Küçüklüğümden beri Saadet Partiliydim ama AK Parti geldikten sonra AK Parti’ye oy vermeye başladım. Ülkemiz için iyi olur İnşallah, ben Cumhur ittifakının bu seçimden alnının akıyla çıkacağını düşünüyorum. Diğer partilere de önemli bir ders olur.

HAK İTTİFAKIYLA ŞER İTTİFAKI YARIŞACAK”

İrfan Bakır

Kısa ve net olarak söylemek gerekirse AK Parti ve MHP’nin karşısında ittifak yapan diğer partiler şer ittifakı yapmış olur. Başkada önemli diyecek bir şey yok. Hak ittifakıyla şer ittifakı yarışacak. İnşallah hak galip gelecek. İnşallah hak ittifakı açık ara galip gelecek. Bizim için önce vatan gerisi teferruat, ekonomik durumlar düzelir ama vatan önemli. Onun için bu seçimlerde çok önemli, geleceğimizin şekillenmesi için hak ittifakının tekrar göreve gelmesi gerekir.

PARTİLER İYİ LİDERLER BULMALI”

Asiye Konuş

AK Parti ve MHP’nin karşısında ittifak kuran partilerin tutumunu doğru bulmuyorum. Bana göre seçimlerde ittifaklar olmamalı, partilerin başında iyi bir başkan iyi bir lider olmalı. Şuan partilerimizin en büyük sorunu bu başlarında iyi bir liderleri yok. Ben oy vermek için sandığa gidene kadar hangisine oy versem diye düşünüyorum. Böyle düşünülmemesi lazım. İyi bir lider yok maalesef, mesela Muhsin Yazıcıoğlu’nu çok iyi tanımamışız. Hala yaşamış olsaydı hiç düşünmeden ona oyumu verirdim. Ekonominin düzelmesi, mesela Kahramanmaraş için sosyal faaliyetlerin artmasını dilerim. İnsanlar taş duvarların arasında sıkılıyor, gökdelenleri dikmişler.

Haber: Ahmet Güneçıkan /Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz