Uzun bir süredir Kahramanmaraş Eczacılar Odası Başkanlığı görevini yürüten ancak 24 Haziran 2018 genel seçimlerinde milletvekilliği için aday adayı olmasının ardından başkanlık görevini bırakan Bahtiyar Murat Aras’ın yerine oda başkanlığına Ebru Kaya getirildi. Odada bir dönem yönetim kurulu üyeliği görevinde bulunan, son olarak ise genel sekreter olarak çalışmalarına devam eden Ebru Kaya, azmi, çalışkanlığı ve mütevazı kişiliği ile dikkat çekiyor. Yönetimiyle birlikte Kahramanmaraş Eczacılar Odası’nı daha ileriye taşımak için gayret gösteren Kaya, odanın ilk kadın başkanı olma özelliğini de elinde bulunduruyor. Henüz kısa bir süre önce başkanlığa gelmesine rağmen önemli işlere imza atan Kaya, yaptıkları ve yapacakları faaliyetleri, hedeflerini, vizyonlarını Manşet Gazetesi’ne anlattı.

TÜRKİYE’DE EN ÇOK KATILIMLI MESLEK İÇİ EĞİTİM PROGRAMLARIMIZI DÜZENLEDİK”
“Göreve ilk geldiğimiz günden bu yana en önem verdiğimiz konu meslek içi eğitim. Meslektaşlarımızın çağın koşullarına uygun sadece Türkiye’de değil tüm dünyadaki meslektaşlarımızla aynı bilgi donanımını hatta daha ileri seviyede bilgi donanımı sağlamak. Bu doğrultuda geçmiş 3 yıllık dönemimizde bir ilke imza atarak tüm Türkiye’de en çok katılımlı meslek içi eğitim programlarımızı düzenledik” diyen Kaya, sözlerinin devamında şöyle konuştu: “Eğitim programlarımız önümüzdeki dönemlerde de hız kesmeden devam edecektir. Eğitim programlarımızın daha geniş kitlelere ulaştırmak hedefindeyiz. Bu amaçla radyo televizyon programları gazete demeçleri ve sosyal medya ağlarında eğitici yayınlarımız devam edecektir. Halkımıza ilacın doğru kullanımını anlatmak amacıyla okullarımızda başlattığımız Akılcı İlaç Kullanımı eğitiminin ilk ayağı başarıyla tamamlanmış olup ilerleyen süreçte kendimizi yenileyerek eğitimlerimiz devam edecektir. Yeni meslektaşlarımızın eczacılık tarihini tanıması, gelecek nesillere bir miras bırakabilmek amacıyla eczacı odası tarihinde bir ilk olarak eczacılık müzesi kurduk. Bu konuda yardımcı olan meslektaşlarımıza teşekkür ederiz. Odamız da tıbbi ve aromatik bitkilerin yer aldığı mini bir botanik bahçesi çalışması devam etmektedir. Odamız tarihinde ilk defa bir üyemiz Ecz. H. İbrahim Avşaroğlu, Türk Eczacılar Birliği merkez heyetinde görev aldı. Bu sayede sadece Kahramanmaraş ta değil tüm Türkiye deki meslektaşlarımızın sorunlarının çözümleri için çalışmalarımız devam etmektedir.”

YERLİ VE MİLLİ İLAÇ SANAYİMİZ UMUT VERİCİ”
Yerli ve milli ilaç sanayisinin oldukça olumlu ve umut verici olduğunu ifade eden Kaya, bu tür çalışmaların artarak devam etmesini beklediklerini söyledi. Kaya, “Türkiye’nin küresel bir ilaç Ar-Ge ve üretim merkezi olması için Türk Eczacılar Birliği’miz Sağlık Bakanlığı’mıza her türlü desteği vermeye devam edecektir. Yüksek katma değerli ürün üretebilen, küresel pazarlara ürün ve hizmet sunabilmek ve yurtiçi ilaç ve tıbbi cihaz ihtiyacının daha büyük bir kısmını karşılayabilen yeni molekül geliştirebilen bir üretim yapısına geçilmesi gerekmektedir. Yerli ve milli ilaç sanayimizin gelişmesi için uygulanan devlet politikalarını olumlu ve umut verici buluyor artarak devam etmesiniz bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

EŞDEĞER İLAÇ KONUSUNDA HALKIMIZI BİLİNÇLENDİRECEĞİZ
Son olarak eş değer ilaçtan bahseden Kaya, “En son haziran ayında Tarsus’ta bir eczanemizde yaşanan eşdeğer ilaç bilgisizliği ile başlayan, eczacımıza ve eczane personellerimize saldırıyla sonuçlanan üzücü bir olay yaşadık. Bu ve buna benzer olaylar gösterdi ki halkımızın eşdeğer ilaç konusunda bilgilendirilmesi konusunda başta Sağlık Bakanlığı’mız olmak üzere bizlere de büyük görevler düşüyor. Eşdeğer ilaç hasta üzerinde aynı tedaviyi sağladığı bilimsel çalışmalarla kanıtlanan ürünlerdir. Bir eşdeğer ilaç, referansıyla aynı etkinlik, kalite ve güvenilirliktedir. Kahramanmaraş eczacı odası olarak Eşdeğer ilaç konusunda basın toplantıları düzenleyerek gerek eczanelerimizde hastalarla yüz yüze gerekse basın ve sosyal medya yoluyla eşdeğer ilaç konusunda halkımız bilinçlendirilmektedir” şeklinde konuştu.

Haber: Emre Akkış


 


 


 


 

Editör: Mahmut Beyaz