Haşiroğlu markası ile başlayan tarhananın yolculuğu, 2020 yılında da üçgen formuna girerek Cipstar markasıyla, 2021 yılında ise farklı aromalarla çeşnilendirilerek Rivos Markasıyla tüm dünyaya ulaşmayı hedefliyor. Sadesi, acılısı ve bifteklisi olmak üzere 3 çeşniyle sunulan Maraş tarhanası cipsi çocuklarında tercih ettiği lezzetler arasındaki yerini alırken, Haşiroğlu Tarhana Yönetim Kurulu Üyesi Samet Çiftaslan Maraş Tarhanasının cipse dönüştürülme serüvenini anlattı.

TESİS KURULDU, ARGE TAMAMLANDI, SIRA ÜRETİMDE
Çiftaslan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Kahramanmaraş tarhanası Türkiye’de bilinen bir yiyecek. Maraş tarhanasının yanı sıra Türkiye’de diğer tarhanalar var. Tabii Türkiye’de tarhana, bilinen ancak bilhassa çocukların yerken garipsediği bir tat. Çünkü yöresel ve ekşi bir tat. Maalesef ki çocuklarda cipsin o kimyasal tadına alıştığı için cips denilince o kimyasal baharat tadını arıyor. Bizde gittiğimiz fuarlarda gördüğümüz sonuç çocukların Maraş tarhanasına cips kadar ilgi göstermediği oldu. Ne yapabiliriz diye düşündük. Sonra bu ürünü cips formatında, cips tadında ama doğallığını bozmadan, doğal aromalarla nasıl yapabiliriz diye bunun ARGE’sini yaptık ve bu çalışma için tam 7 yıl uğraştık. 7 yıl boyunca ekibimizle gece gündüz çalıştık ve ortaya çok güzel bir sonuç çıktı. Yoğurtlu buğday cipsi olarak piyasa biftek acı-ekşi ve sade aromalı olarak 3 çeşit sunmayı hedefliyoruz. Cipsin tesisini kurduk, ARGE çalışmalarımız bitti ve şu anda deneme aşamalarındayız. İnşallah satışa önümüzdeki hafta içerisinde başlayacağız.

HEM LEZZETLİ HEM VİTAMİNLİ
Ürünün ne olduğuna gelirsek; üründe tarhanadan farklı olarak ne var? Ürün bitkisel yağda kızarıyor ve yağda 3 saniye duruyor. Onun için yağın zararlı hali asla olmuyor. İçindekilere gelecek olursak; tarhananın içinde biliyorsunuz dövme, yoğurt, tuz var. Bunun haricinde doğala özdeş aromalar var. Yani cipste zararlı olacak hiçbir katkı maddesi yok. Bunun dışında buğdaydan gelen bir lif oranı var ve yine protein oranı çok yüksek. Bir çocuğun büyüme aşamasında ihtiyacı olan protein ve lif oranını aslında bu cips karşılıyor. Cipsilerimiz 56 gramlık paketlerde satılıyor. 56 gramlık bir paket çocuğun o günkü lif ve protein ihtiyacını karşılıyor. Bir çocuk hem lezzetli bir cips yerken hem de besin değeri ihtiyacını almış oluyor.  Çocuklarımıza artık bu cipslerden yedirelim. Biz bu cipsleri dünyanın her yerine göndermeyi hedefliyoruz. Daha önce dünyada buğday cipsi diye bir ürün yok.”

Haber: Emre Akkış

.

Editör: Mahmut Beyaz