Hedefini yeni sezonda şampiyonluk olarak belirleyen Kahramanmaraş Amatör Küme takımlarından Erdağ İnşaat Dumlupınarspor, yeni lokaline kavuştu.

Kahramanmaraş’ın köklü kulüplerinden biri olan, yıllardır Kahramanmaraş Amatör Kümede mücadele ettikten sonra ilgisizlikten dolayı bir ara kapanan Dumlupınarspor, 2 yıl önce mahalle harekâtının desteği ile yeniden dirilişe geçerek liglere katılmıştı. Kulübün Başkanlığına aynı zamanda Mahalle Muhtarı olan Serdar Şavkılı getirilmiş ve takım 2 yıl üst üste Kahramanmaraş 1. Amatör Küme Büyükler liginde Bölgesel Amatör Lige yükselme play-off maçlarına katılma başarısı göstermişti.  Geçtiğimiz günlerde ise Serdar Şavkılı Başkanlığı Erdağ İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Dağlandı’ya devretmiş ve yeni sezonda takımın hedefi BAL olarak belirlemişti. Başkan Dağlandı, işe hızlı koyulup ilk olarak takıma gerekli transferleri yaparak Kulüp lokalini de yeniledi. Dumlupınar Mahallesi içiresinde bulunan Kulüp lokalinin açılışı görkemli bir törenle gerçekleşti. 

‘KULÜPLERE EŞİT MESAFEDEYİZ’

Kahramanmaraş spor camiasının bir araya geldiği açılışta ilk olarak konuşan Amatör Spor Kulüpleri (ASKF) Başkanı Ergün Önal, Federasyon olarak Kulüplere eşit mesafede olduklarının altını çizdi. Önal, “ Ercan Dağlandı’nın başkan olması ve böyle nezih bir lokal hazırlayarak gençlerin, hizmetine sunması bizleri memnun etti. Biz bütün kulüplerimize Federasyon olarak eşit mesafedeyiz. En alt sırada olan kulübümle, lider, BAL Ligi, Bayanlar Ligi gibi hepsiyle Federasyon olarak eşitiz. Ancak şurada ki güzelliği görünce kendimi 15 yaşında gibi hissediyorum. Ercan başkanımızın desteği bizi sevindirdi. Bizim itici gücümüz sizsiniz, bizim yanlışlarımız yok mu? Elbette vardır. Ama zamanında bize bir bilgilendirme yapılırsa muhakkak kulüplerimizin lehine olan hareketler yapılacaktır. Ben geçen yılı özellikle Play-off sistemini unuttum. Play-Off’a kadar her zaman söyledim gerçekten geçen yıl Kahramanmaraş adına spora büyük bir renk getirmiştir. Büyük bir heyecan getirmiştir. Bu konuda seyirci kültürünü öğrendik. Biz her mahallede bu topluluğu bir araya getirdiğimiz zaman kardeşliğimiz, aile ortamımız hep devam edecektir. Ve o sahada gördüğümüz hareketlerin asla ve asla olmayacağına gönülden inanıyorum. Birçoğumuz birbirimizi tanımıyoruz. Mesela ben buraya geldim gençler beni tanımıyor. Bunlar benim hatam. Benim her kulübe gitmem, ziyaret etmem lazım.  Bundan sonra geride kalmayacağım, her zaman ziyaret edeceğiz. Bütün kulüp başkanları ile ortak program yapmayı düşünüyoruz.  Dumlupınarspor gibi yeni bir takımın kısa süre içerisinde büyük başarılar elde etmesi beni mutlu etti. Bütün kulüpler ile aynı, hepsiyle eşit seviyedeyim. Hiçbirinin birbirinden üstünlüğü yoktur.”

‘BİZİM GÖREVİMİZ ALIN TERİNİ YEMEMEK’

Kahramanmaraş İl Hakem Kurulu Başkanı Veli Ünlü de, sporun bir gönül işi olduğuna vurgu yaparak, “İnanın hayat gençlere güzel. Şu yaşımızdaki insanlara baktığımızda ya elinde baston var, ya cami ya da kahvehane kapısında bekliyorlar. Başka hiçbir iş yapamıyorlar. Spor bir gönül işidir Gönül seviyorsa bu işi yaparsın. Normal her insanın yaşaması gereken bazı şartlar itibarı ile oluşması gereken miktarlar burada futbolcu kardeşlerimize dağıtılıyor. Ama bunu yaparken de onlarda ev bark sahibi, onlarda genç. Sonuçta alın teri var. Bizim görevimiz alın terini yememek. Çok güzel bir ortam, harika bir başkan. Gerçekten kendisini yürekten kutluyorum. Bizde siziz, sizde bizsiniz. Hiçbir fark yok. Sadece ve sadece biz bir aileyiz. Burada spor camiası bir aile. Futbolcu olmazsa hakemin ne işi var, saha olmazsa takımların, hakemlerin ne işi var, topun olmadığı yerde oyun oynanır mı? Hakemin olmadığı yerde de maç oynanmaz.  Yani hepsi birbirinin tamamlayıcısıdır. Burada hepimiz birbirimize sahip çıkacağız. Geçen sene Dumlupınarspor’u canı gönülden tebrik ettim. Kısa süre içerisinde takım değil, takımın dışında mahalleli vardı. İnsanlara güzel vakitler yaşattılar. Şu tabloyu Kahramanmaraş’ta silmemiz gerekiyor, hakem art niyetli. Bu görüşü silmemiz gerekiyor, bilerek hata, art niyettir. Ama bilmeyerek yapılan hata art niyet değildir” şeklinde konuştu. 

‘AMBİYANSI GEÇEN YIL DUMLUPINARSPOR İLE YAŞADIK’

Türkiye Futbol Fedarasyonu Ali Kazancı ise, “Biz Batıpark’da ki ambiyansı geçen yıl Dumlupınarspor ile yaşadık. Çok hoşumuza gitti. Harikulade tribün organizasyonu vardı. Biz o maçları da Batıpark’a vermeye çalışıyoruz. Sizleri mağdur etmeyeceğiz o konuda. Batıpark’da BAL Ligi maçları olduğu için yarım giriyoruz o sahaya, mümkün olduğu kadar Dumlupınarspor’a vereceğiz.”

‘BU AİLEYİ DAHA DA BÜYÜTECEĞİZ’

Dumlupınarspor Kulüp Başkanı Ercan Dağlandı da, Kulüp için maddi manevi ne gerekiyorsa yaptıklarını belirterek, Yeni sezonda hedeflerinin BAL’a çıkmak olduğunu kaydetti. Dumlupınarspor’un her zaman hedefi olan bir takım olduğunu ifade eden Dağlandı, “Biz bir bayrak devraldık, bu bayrağı daha yukarılara taşımak için elimizden geldiği kadar desteğimiz devam edecek. Dumlupınarspor büyük bir ailedir, bu aileyi daha da büyüteceğiz” dedi.

‘FUTBOLUN İÇERİSİNE PARA GİRDİ’

Dumlupınarspor eski Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Şavkılı, “Dumlupınarspor’un kapanması ile birlikte bizler bu ateşi mahallemizle birlikte canlandıralım dedik. Çok şükür iki yıl civarında güzel başarılara imza attık. Geçmişte genç takımımızın kaldırdığı yedi tane kupamız var.  Bu başarılara imza atan İbrahim Uyduran hocamız ve onun ekibi. İnşallah bizde o devraldığımız bayrağı bundan sonraki yıllarda inşallah yeni başkanımızla daha yukarılara taşıyacağız. Biz iki sezondan beri tek çektiğimiz sıkıntı maddi sıkıntıydı. Onu da mahalle eşrafı ve ağabeylerimizle bunları atlattık çok şükür. Bu sezon hepimiz futbolun içindeyiz. Maalesef artık futbolun içerisine para girdi. Bu para olmazsa olmazlardan oldu. Erdağ İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Dağlandı bize dedi ki, “ben bu mahallenin çocuğuyum, burada büyüdüm. Ben size ne gerekiyorsa maddi-manevi yardımcı olacağım sözünü veriyorum.” Bizde dedik ki Ercan ağabey biz sana bir plaket versek olmaz, kalem hediye etsek de olmaz. Size en güzel hediye biz sizi başkan ederiz. Bizim başkanımız ol dedik oda bizi kırmadı. Bu kadar yoğun iş temposunun arkasında kulübümüze başkan olma kararı aldı. Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Bundan sonra da İnşallah Dumlupınarspor’un hedefi bir üst BAL Ligi olacak. Bundan sonra sizlerden nasıl Ercan Başkanımızın can gönülden verdiği destek gibi, Hakem Kurulu Başkanlarımızdan, Federasyon Bakanlarımızdan güzel destekler bekliyoruz.  Kahramanmaraş’ın merkez takımlarından bir tanesi burası. Resmi rakamlara göre 27 bin nüfuslu mahalle muhtarıyım. Şuan gördüğümüz bütün takımlar içerisinde en iyi taraftara sahip olan bir camia. Biz seyirci demiyoruz kendi taraftarlarımıza, bunlar gerçek taraftarlar diyoruz. Ola ki maçlarda bilerek ya da bilmeyerek küfürlü, belden aşağı hatalarımız olduysa İnşallah bundan sonra aynı hataları yapmamak için elimizden geleni yapacağız.”Konuşmalardan sonra, ASKF Başkanı Ergün Önal’a, İl Hakem Kurulu Başkanı Veli Ünlü’ye, TFF İl Temsilcisi Ali Kazancı’ya ve Arsan Sümerspor Kulüp Başkanı Salih Fidan’a Dumlupınarspor Yönetim Kurulu tarafından takımın forması hediye edildi.  Düzenlenen açılış törenine, Kahramanmaraş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ergün Önal, TFF Kahramanmaraş İl Temsilcilisi Ali Kazancı, İl Hakem Kurulu Başkanı Veli Ünlü, Arsan Sümerspor Kulüp Başkanı Salih Fidan ile çok sayıda taraftarlar katıldı.

Haber: Mahmut Beyaz

 

 

 

Editör: Mahmut Beyaz