Yangın, Onikişubat İlçesi, Dumlupınar Mahallesi içerisinde bulunan Dumlupınar eski İlkokulu’nun hemen bitişinde ahşap bir binada öğle saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, içinde Suriyeli mültecilerin yaşadığı öğrenilen ahşap binadan aniden dumanlar yükselmeye başladı. Dumanların yükselmesinin ardından Suriyeli ailenin yaşadığı evin içinde çığlık sesleri geldi. Çığlık seslerini duyan ve dumanların yükseldiğini gören mahalle sakinleri durumu hemen İtfaiye ekipleri, polis ve 112 Acil ekiplerine bildirdi. İhbarın ardından hızlı bir şekilde olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etmeye başladı. Polis ekipleri ise yangında herhangi bir can kaybının yaşanmaması için çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı. 112 Acil sağlık ekipleri ise yaşanabilecek olumsuz bir duruma aniden müdahale etmesi için hazır bekletildi.

DEVREYE TOMA DA GİRDİ
Yangının şiddetinin iyiden iyiye artmasının üzerine takviye olarak İl Emniyet Müdürlüğü’nün toplumsal olaylarda kullandığı Toplumsal Olaylara Müdahale Aracıda (TOMA) geldi.

İTFAİYE BÜYÜK BİR FACİAYI ÖNLEDİ
Yangın için seferberlik ilan eden ve çok sayıda takviye ekiple yangına 4 koldan müdahale eden Büyükşehir İtfaiyesi, uzun uğraşlar sonucu henüz neyden çıktığı belirlenemeyen yangını güçlükle kontrol altına aldı.

VATANDAŞLAR ENDİŞELİ GÖZLERLE YANGINI İZLEDİ
Yangının olduğu ahşap evin hemen yanında bulunan ve doğalgazlı olan diğer evlerde ikamet eden vatandaşlar, olası bir durumda yangının sıçramaması için evlerinin damlarında önlem almaya çalışırken, kimi vatandaşta endişeli ve korku dolu gözlerle itfaiye ekiplerinin yangını söndürmesini bekledi.

YANGINDA HERHANGİ BİR CAN KAYBI YAŞANMADI
Dumlupınar Mahallesi’nde ahşap bir evde çıkan yangında herhangi bir can kaybının yaşanmaması sevindirici taraf olurken, ahşap ev yangından sonra kullanılamaz hale geldi.

MUTFAK TÜPÜ KORKUTTU
Öte yandan çıkan yangında bir mutfak tüpünün ise şans eseri patlamaması olası bir facianın önüne geçti. Küçük mutfak tüpü görevliler tarafından yangının olduğu bölümden uzaklaştırıldı.

İTFAİYENİN İMDADINA MAHALLELİ YETİŞTİ
Yangının çıktığı Dumlupınar Mahallesi’nde etkisini arttıran yangına müdahale eden itfaiye ekiplerinin imdadına mahalleli yetişti. Mahalle sakinleri dumandan etkilenen itfaiye ekiplerine su ve ayran ikram etti.

KORKTUĞUMUZ BAŞIMIZA GELDİ
Yangın sonrası gazetecilere açıklama yapan Dumlupınar Mahallesi Muhtarı Serdar Şavkılı, “Yangının çıktığı binanın yaklaşık 50 yıllık olduğunu düşünüyoruz. Bu metruk binada Suriyeli ailelerimiz yaşıyordu. Bu binanın yanında bulanan Dumlupınar İlköğretim Okulu da boşaltıldı. Okulun içerisine madde bağımlısı insanlar Kimliği belirsiz kişiler giriyor. Daha önce de okulumuzda yangın çıktı. Bugünde korktuğumuz başımıza geldi. Allah’tan çıkan yangın diğer çevredeki evlere çıkmadan itfaiyemiz tarafından kısa sürede söndürüldü” ifadelerini kullandı.

HABER: EMRE AKKIŞ

Editör: Mahmut Beyaz