Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, kentteki Sivil Toplum Kuruluşlarının genç temsilcileriyle istişare programında bir araya geldi. Cevizli Park’ta gerçekleşen ve güzel görüntülerin yer aldığı programa çok sayıda genç katıldı. Programda konuşan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, uzun bir süre sonra gençlerle buluşmaktan ötürü mutlu olduğunu söyledi. İlçenin geleceğinde gençlerin fikir ve düşüncelerinin çok önemli olduğuna vurgu yapan Başkan Okay, belirli periyotlar halinde gençlerle sık sık bir araya geleceklerini kaydetti.

“ÇALIŞMALARIMIZIN EN ÖNEMLİ UNSURLARINDAN BİR TANESİ DE GENÇLERİMİZ”
Başkan Okay, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Malumunuz AK Parti yaklaşık 20 yıldır ülkemizi yönetiyor. Buradaki birçok kardeşimiz daha doğmadan önce AK Parti iktidara gelmişti. Bizlerde 2001 yılı Kasım ayından bu yana önce teşkilatlarda sonra belediye başkanı olarak şehrimizde hizmet veriyoruz. Tabii çalışmalarımızın en önemli unsurlarından bir tanesi de gençlerimiz ve gençlerimizin düşünceleri.

“GENÇ FİKİRLER BİZİM İÇİN YOL GÖSTERİCİ OLACAK”
Bayındırlık hizmetlerini gerek hükümet olarak gerekse de belediye olarak iyi yaptığımızı düşünüyoruz. Fakat sadece bayındırlık hizmetleri kâfi gelmiyor. Bunun içerisinin doldurulması da gerekiyor. Bundan dolayı da gençlerimizin ne düşündüğü, ülkemizin geleceği ile alakalı fikirleri bizler için çok çok önemli ve sizin bu fikirleriniz bizim için de inşallah yol gösterici olacak. Bizde göreve geldiğimizden bu yana belediyecilik hizmetlerinin yanında çok çeşitli sosyo-kültürel faaliyetlerin altyapısını da oluşturduk. Bunlar Kahramanmaraş’ımızın ve bölgemizin en büyük gençlik merkezi Dulkadiroğlu Gençlik Merkezi. İkinci bir gençlik merkezimizi de çok kısa bir zamanda Gazipaşa’da açacağız.

“ORTAK İSTİŞAREYE ÇOK ÇOK ÖNEM VERİYORUZ”
Genç arkadaşlarımızla bugün çok güzel bir buluşma gerçekleştirdik. Hakikaten çok keyif aldık. Zaman çok çabuk geçti. Kahramanmaraş’ımızdaki STK’larımızın genç üyeleriyle bir araya geldik ve inşallah onların görüş ve önerileriyle de ilçemizde çeşitli çalışmalar yapacağız. Biz belediyecilik hizmetlerini yaparken ortak istişareye çok çok önem veriyoruz. Özellikle de gençlerin düşünceleri, gençlerin fikirleri bizim için çok çok önemli. Bugün bunları bu arkadaşlarımızla, bu kardeşlerimizle istişare etme imkânı bulduk. Onların çeşitli öneri ve görüşleri oldu. İlçemizle ilgili ihtiyaçlarla ilgili çeşitli istişarelerde bulunduk. Neticesinde de gençlerimiz düşüncelerini bizlere aktardılar bizde inşallah bunları fiiliyata geçireceğiz.

“GENÇLERİMİZ TOPLUMUMUZUN GELECEĞİ”
Belirli periyotlar halinde gençlerimizle sık sık bir araya gelerek, bu tip toplantılarımıza inşallah devam edeceğiz. Gençlerimiz toplumumuzun geleceği. Sonuçta gençlerimiz belli bir süre sonra bu ülkeyi yönetecek. Dolayısıyla onların düşünceleri şehrimizin ve ülkemizin geleceği açısından çok çok önemli. Bugün hep birlikte bunları istişare etmek imkânı bulduk. Tüm katılımcı kardeşlerimize çok teşekkür ediyoruz.

“KAHRAMANMARAŞ’IMIZ SAKLI BİR CENNET”
Biz mekânları yapıyoruz fakat bu mekânları işletme, kullanma ve faydalanmayla alakalı sıkıntılarımız var. Bu iş sadece mekânı yapmakla bitmiyor. Esas iş ondan sonra başlıyor. Bu tarzda istişarelerimiz oldu. Eski mahallelerimizin yeniden ayağa kaldırılmasıyla ilgili arkadaşlarımızın bazı talepleri oldu. Zaten biz bu konuda çeşitli çalışmalar yapıyorduk. Fakat bunları biraz daha derinleştirmemiz gerektiğine inandık. Mesela şehrimizin tanıtımıyla ilgili çok güzel önerileri oldu. Kahramanmaraş’ımız gerçekten saklı bir cennet. Çok daha fazla tanıtıma ihtiyacı var. Kahramanmaraş’ımızı çok daha fazla tanıttığımızda duyurduğumuzda çok daha tanınır, çok daha hareketli çok daha ziyaret edilebilir bir şehir haline gelecek.”

Haber: Emre Akkış/Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz