Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, ilk kez kendisinin başlattığı ve geleneksel hale getirdiği sahur programında kentte faaliyet gösteren yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya geldi. Önceki programları özel mekanlarda gerçekleştiren Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, bu kez ise Kahramanmaraş halkının hizmetine açtıkları Dulkadiroğlu Doğal Yaşam Parkı ve Mesire Alanı’nda düzenledi. Görev süresi içerisinde yaptıkları çalışmaları ve projelerini anlatan Başkan Okay, Dulkadiroğlu İlçesi’ni her anlamda geliştirdiklerini söyledi. İlçenin en büyük sorunu olan alt yapı sorununu tamamladıklarını ve ilçeyi kalıcı eserlerle donattıklarını belirten Başkan Okay, Dulkadiroğlu Doğal Yaşam Parkı ve Mesire Alanı hakkında da bilgiler verdi.

BASIN MENSUPLARIMIZIN GÖRÜŞLERİ SON DERECE ÖNEMLİ”

Basın mensuplarıyla uyum içerisinde çalıştıklarını dile getiren Başkan Okay, “Biz sesimizi yerel ve ulusal bazda siz basın mensuplarımız sayesinde duyuruyoruz. Yaklaşık dört yılda sizlerle uyum içerisinde çalıştık, çalışmaya devam ediyoruz. Bizlere çok faydalı oldunuz. Her yıl olduğu gibi bu yılda siz değerli basın mensuplarıyla sahur programında bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyorum. Malum Ramazan ayında iftar programları çok yoğun oluyor, hepinizin farklı farklı iftar organizasyonları var, sadece sahurlarınız boş. Bunu bir fırsat bilerek son üç yıldır Ramazan ayında alışılmışın dışına çıkarak biz basın mensuplarımızla sahur programında bir araya geliyoruz. Artık bunu geleneksel hale getirdik, bunun dışında istişare ve fikir alışverişi için basın mensuplarımızla sık sık bir araya geliyoruz. Devam eden projelerimiz ve hizmete sunmayı planladığımız projelerimiz hakkında basın mensuplarımızın ortaya koyduğu görüş bizler için son derece önemlidir. Bu noktada onlarla adeta çalışma arkadaşı olduğumuzu düşünmekteyim” dedi.

DOĞAL YAŞAM PARKI VE MESİRE ALANI’NIN ALTERNATİFİ YOK”

Dulkadiroğlu Doğal Yaşam Parkı ve Mesire Alanı hakkında bilgiler de veren Başkan Okay, özellikle yaz aylarında soğuk havası nedeniyle Doğal Yaşam Parkı ve Mesire Alanı’nın alternatifi olmadığını söyledi. Doğal Yaşam Parkı ve Mesire Alanı’nın tüm Kahramanmaraş’a hizmet verecek kapasitede olduğuna dikkat çeken Okay, “Sahur programını yaptığımız Dulkadiroğlu Doğal Yaşam Parkı ve Mesire Alanı bizim üzerinde çalıştığımız bir mekandı, yaklaşık birkaç aydır da faal burası, tam bu mevsimde de hakikaten güzel havasıyla, sessiz bir ortam. İnşallah birçok organizasyonumuzu biz bu mekanda yapacağız. İçeride kapalı alanımız var, 60-70 kişilik organizasyonlara müsait, İnşallah faaliyetlerimizi bu mekanda yapacağız. Bu alt yapı burada mevcut. Yaklaşık dört buçuk kilometre uzunluğunda yürüyüş yolu var burada, bunun dışında üst kısımda bir mini hayvan bahçemiz var, her gün zenginleşiyor hayvanat bahçemizde. Girişteki boşluk alan da yaklaşık 6-7 dönüm, burayla ilgili de bir projemiz var, ihalesi bitti, büyük bir havuz yapacağız İnşallah. Üst taraftaki giriş kısmına da bir restoran yapacağız. Kubbeli alanı çay bahçesi olarak kullanacağız, alt tarafta Bosna çeşmemiz var, büyük de bir mescidimiz var. Ne kadar araç gelirse gelsin, burada otopark sorunumuz yok. Daha önceki bazı parklardaki tecrübelerden faydalandık ve sonuçta vatandaşlarımız buraya araçlarıyla gelecekler. Aşağı Dereli’den bir hava akımı var buraya, havası çok güzeldir. Yavaş Yavaş Kahramanmaraşlı hemşerilerimiz burayı öğreniyor, her geçen gün daha fazla ilgi ve alaka var buraya. Burası birinci etap, hemen karşıda ikinci etabımız var, heyecan merkezi diye daha önce sizlerle paylaşmıştık, İnşallah orada da revizyon merkezi oluşturuyoruz. Hava bisikletlerimiz var, bu ağaçların üst tarafında vatandaşlarımız kayabileceği, bangi jumping yapacağı, adrenal yükseltecek mekanizmaların da projesi aşağı yukarı bitti, montajına başlayacağız. Tüm Kahramanmaraş’a hizmet verecek bir kapasite burada mevcut. 390 dönüm alana kaç kişi gelirse gelsin, hizmet alabilecek. Etap etap büyüteceğiz, böyle bir yere Kahramanmaraş’ın ihtiyacı vardı. Menzelet, Kılavuzlu var ama havalar çok sıcak olduğu zaman buranın alternatifi yok, yaz aylarında vatandaşlarımızı ağırlayacak alt yapıyı burada oluşturuyoruz” ifadelerini kullandı.

ALT YAPI SORUNUNU ÇÖZDÜK, KALICI ESERLER BIRAKIYORUZ”

Dulkadiroğlu’nun en büyük sorunu olan alt yapı sorununu tamamlamalarının ardından kalıcı eserler bırakmak için çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Başkan Okay, “İlçemizin en büyük sorunu olan alt yapı sorununu tamamladıktan sonra kalıcı eserler için çalışmaya başlamıştık. Bu kapsamda son iki yıldır bölgemizi sosyal tesisler ve kültürel yapılarla donatıyoruz. Hem kırsal mahallelerimizde hem de merkez mahallelerimizde yoğun çalışmalar yapmaktayız. Turizmin gelişmesi ve şehrin turizm potansiyelinin ortaya çıkması adına başlattığımız konak çalışmalarımız hızla devam etmektedir. Bu kapsamda bölgemizde bulunan tarihi konakları restore ederek hizmete sunuyoruz. Bu konaklarımıza artı değer katma adına buraları müzeye dönüştürüyoruz. Mutfak Müzesi ve Somut Olmayan kültürel değerler müzesi buna bir örnektir. Yine turizm yolu olarak adlandırdığımız Bahtiyar Yokuşu konak iyileştirme projemizde de sona geldik. Konaklarımız tamamlandı ve son rötuşları yapılmaktadır. Ayrıca ilçemizin kalkınması ve gelişmesi adına attığımız ilk adım olan Kamu Külliyesi projesinde de Belediye Hizmet Binası ve ek hizmet binalarının kaba inşaatları tamamlandı. Ekiplerimiz şuanda ince işçilik dediğimiz bölümlerde çalışmalarını sürdürmektedirler. Kamu Külliyesinin alt yapı çalışmaları da tüm hızıyla sürmektedir. Külliye’ye ulaşım noktasında da çalışmalar yapıyoruz. Projemizde yer alan yollar şuanda yapılmaktadır” şeklinde konuştu.

Başkan Okay, son olarak programa katılan basın mensuplarıyla tek tek sohbet ederek, katılımlarından dolayı teşekkür etti.

(Haber: Ahmet Güneçıkan-Mustafa Kılınç-Emre Akkış)

Editör: Mahmut Beyaz