Kırsal mahallelere önemli yatırımlarda bulunan Dulkadiroğlu Belediyesi, bu kapsamda başlattığı sosyal tesis çalışmalarından ilkini tamamlayarak Yusufhacılı mahallesinde hizmete açtı. Yoğun bir katılımın gerçekleştiği açılışın davetlileri arasında, 65. Hükümet Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Dulkadiroğlu Kaymakamı Mehmet Türköz, AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir’in yanı sıra, çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış konuşmasında, hizmetlerin devamının geleceğinin altını çizen Başkan Okay, kırsal alana hizmet vermeye devam edeceklerini belirtti.


 

TESİSLERİMİZİN DEVAMI GELECEK’

Sosyal tesisin açılış konuşmasında, bu tesise benzer 13 tane daha tesis yapılacağını müjdeleyen Başkan Okay, bu tür yapılacak olan 13 tane Tesis çalışmalarının, 5 ay gibi kısa bir süre içinde biteceğini ifade etti. Açıklamasında Tesisin özelliklerinden bahseden Başkan Okay, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Bu tesisimiz, özellikle kırsal mahallelerde ki mahalle standardını yükseltme adına, seçim süreçlerinde söz verdiğimiz şehir merkezinde ne varsa, kırsal mahallelerimizde de bunlar olacak dediğimiz tesislerimizden bir tanesidir. Bu tesisimizin içinde yaklaşık 500 metrekare kapalı alan var. İçerisinde muhtarlık ofisi, bayan ve erkek ayrı ayrı iki tane yemekhane, iki tane mutfak ve kütüphane var. Bu tesisimiz gerektiğinde taziye evi olarak kullanılacak, gerektiğinde düğün salonu olarak kullanılacak, gerektiğinde kuran kursu ve gerektiğinde de Etüt merkezi olarak kullanılacak. O yüzden çok amaçlı bir sosyal tesisimizdir. Tesisimiz, bu bölgedeki hizmet standardına katkı sunacaktır diye düşünüyorum. Buna benzer 13 tane daha tesisimiz var. Bunlardan bu ayın içinde Dereli mahallesini, bu ay sonunda da Peynir Dereyi bitirmeyi hedefliyoruz. Önümüzde ki aylarda da Tevekkeli ve Şerefoğlu tesislerimiz, aynı şekilde Baydemir, Başderviş, Beşenli, Bulanık ve Küçüknacar’a yapacağımız bir tesis var. Yine aynı şekilde Ağabeyli ve Kemallı köylerimizin arasına ortak yapacağımız bir tesisimiz daha var. Bunları önümüzde ki beş altı aylık süre içerisinde, on beş yirmi günlük aralarla açılışını yapıp, istifadesini sunacağız. Açılmış ve açılacak olan diğer tesislerimizin de vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

BU TÜR TESİSLER YARINLARIMIZA HİZMET EDEN TESİSLERDİR’

Açılış konuşmasında Dulkadiroğlu Belediyesinin yapmış olduğu tesislerin, geleceğe hizmet eden bir tesis olduğunu belirten 65. Hükümet Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Bu tür tesislerin gerektiğinde eğitim vereceğini ifade etti. Dulkadiroğlu Belediyesinin hizmet konusunda ileri adım attığına dikkat çeken Başkan Kaynak, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Yusufhacılı köyü, ilimizin en tarihi köylerinden biridir. Dulkadiroğlu Belediyesi biliyorsunuz üç yıllık bir Belediye. Dulkadiroğlu Belediyemiz bütün hizmetleri tamamlamış, umumi yolları tozdan, çamurdan kurtulmasını sağlamış ve artık bir ileri adıma geçiyor vaziyette. O atılan bir ileri adım buradaki tesislerden bir tanesidir. Bu tür tesisler aslında sadece bugüne değil, yarınlarımıza da hizmet eden tesislerdir. Burada gerektiğinde, sohbetler, Kuran kursları, çocuklarımızı eğitime hazırlayan Etütler ve taziye evi olarak hizmet verecektir. Gelinen nokta üçüncü yıl ve biz bu üç yılda sizlerle beraber milletimizle beraber, hangi büyük tehlikeleri göğüsledik hep beraber hatırlıyoruz. Geçen yıl bu zamanlar biz 15 Temmuz hain darbe girişimini konuşuyorduk ve geçen yıl bu zamanlar biz, Suriye’de askerimizin Fırat Kalkanı operasyonuna başladığını konuluyorduk ve dua ediyorduk. Öyle bir noktadayız ki, bütün bu zor işleri hamd olsun Hükümetimiz, layığı ile altından kalkarak yapıyor. Biz bütün bu işleri Allah’ın izni ile yaparız. Bunun için azim gerek, gayret gerek, işi bilmek gerek ama israftan da kaçınmak gerek. AK Parti son 10-15 yılda Türki’ye de petrol kaynağı falan bulmadı. Dulkadiroğlu Belediyesini kurarken de kasasına milyonları koymadı ama biz üç yıldır bu hizmetleri Dulkadiroğlu Belediyemiz tarafından görüyoruz. Biz bütün bunları yaparız. Bütün bunları yaparken de Dünya da ne tür hadislerle karşı karşıya kaldığımızı unutmayalım. Biz bu tür hadiselerle karşı karşıya kalırken bile hizmetlerimize devam ediyoruz. Bu bölgenin, Dereköy’de, Peynir Dere’de ve Ova köylerinde bu tür hizmetlerimizin aynısı devam edecek. Bu binaların, sosyal tesislerin içini doldurmalıyız. Biz bu binaları eğitimsiz, öğretmensiz, hocasız bırakamamalıyız ve bütün bu işlerin devam etmesi için bizim hep birlikte bu dayanışmamızı, güçlülüğümüzü, birlik ve beraberliğimizi bozmamamız lazım. Bu sosyal tesisimizin ilçemize, şehrimize ve köyümüze hayırlı olmasını yusufhacılı’nın etrafını aydınlatmasını, feyz getirmesini ve bereket getirmesini diliyorum.”

Haber: Hakan AYDIN

Editör: Mahmut Beyaz