Geçtiğimiz günlerde Türk Kızılayı Genel Başkanı kendi Twitter hesabından kan stoklarının yetersiz olduğuna ilişkin bir açıklama yapmış ve vatandaşları kan bağışı yapmaya davet etmişti. Kınık’ın bu çağrısı üzerine Türkiye genelinde vatandaşlar Kızılay’ın kan bağışı merkezlerine akın etti. Bu bağlamda yapılan açıklama sonrası Türkiye genelinde 13 bin 500 kişi kan verirken, bu sayı Kahramanmaraş’ta 256 civarında oldu. Dün ise Dulkadiroğlu Belediyesi, kan stoklarına destek olabilmek için personeli ve meclis üyeleriyle birlikte Bahçelievler Camii’nin yanında bulunan Kızılay Kan Bağışı aracına giderek kan bağışında bulundu. Kan bağışı öncesi açıklamalarda bulunan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Tüm yurtta kan vermeyle ilgili çok yoğun organizasyonların olduğunu söyleyerek, Dulkadiroğlu Belediyesi olarak bu çağrıya destek olabilmek amacıyla kan bağışında bulunduklarını belirtti.

‘TÜM PERSONELİMİZLE KAN BAĞIŞI YAPMAYA GELDİK’
Yapılan kan bağışlarının ardından kan stoklarının yeniden normal seviyelere yükseldiğini kaydeden Başkan Okay, sözlerinin devamında şöyle konuştu: “Önceki gün kamuoyuna yansıyan ve hepimizin takip ettiği bir durum söz konusuydu. Malum ülkemizin kan ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılayan Kızılay Genel Müdürlüğü’nden kan stoklarının azaldığı ile ilgili açıklama oldu. Dün ve bugün tüm Türkiye’de kan vermeyle ilgili çok yoğun bir organizasyonlar yapıldı. Bunun neticesinde de kan stoklarımız normal seviyelere yaklaştı. Bizde bugün Dulkadiroğlu Belediyesi olarak tüm belediye personellerimizle birlikte bizde bu kan ihtiyacına destek olmak için kan bağışı yapmaya geldik.”

‘CİDDİ KAN BAĞIŞLARI OLDU’
Kan bağışı sonrası açıklamalarda bulunan Kahramanmaraş Kızılay Şube Başkanı Ökkeş Aslan Şerefoğlu ise şunları dedi: “Genel Başkanımız Dr. Kerem Kınık önceki gün bir açıklamada bulunmuştu. Bizim genel ortalama kan stokumuz ise 50 bin civarındadır. Bu stoklarımız 20 binin altına düştüğü zaman bizim için kritik seviye demektir. Kızılay Başkanımız bu durumu dile getirdiği andan itibaren vatandaşımız duyarlılık gösterdi. Başkanımızın yaptığı açıklamalardan sonra sadece Kahramanmaraş’ta değil tüm Türkiye genelinde ciddi kan bağışları oldu. Açıklamanın yapıldığı günden itibaren 13 bin 500 civarında Türkiye’de kan bağışı yapıldı. Bu sayı Kahramanmaraş’ta ise 206 civarındadır. Bu rakam Kahramanmaraş için çok ciddi ve önemli bir rakamdır. Bundan sonraki süreçte de kampanyalarımız artarak devam edecek.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz