Sosyal ve kültürel belediyecilikte ilklerin öncüsü olan ve yaptığı çalışmalar, yatırımlar, projelerle de Dulkadiroğlu’nun çehresini değiştiren Başkan Necati Okay koordinesindeki Dulkadiroğlu Belediyesi, vatandaşlara bez torba dağıtımı yapmayı sürdürüyor. Geçtiğimiz aylarda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın naylon poşet kullanımını azaltmak adına başlattığı çalışmaya destek vermek adına Pazar alanlarında bez torba dağıtımı yapan Dulkadiroğlu Belediyesi, bu kez Kayabaşı Pazar yerinde dağıtım gerçekleştirdi. Bez torba dağıtımına; AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ebu Talip Ceren, AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Kadın Kolları Başkanı Asuman Yavuz ile teşkilat mensupları katıldı.

“AMACIMIZ HEM YASAYA DESTEK OLMAK HEM DE VATANDAŞLARIMIZLA HEM HAL OLMAK”
Bez torba dağıtımının ardından konuşan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, “Öncelikle Necati Başkanımıza teşekkür ederiz. Hükümetimizin yaptığı bir düzenlemenin altını dolduracak bir işlem yapmışlar. Hükümetimizde biliyorsunuz bir süre önce poşetlerin doğada meydana getirdiği kirliliği önlemek adına bir çalışma yaptı ve sayısının azaltılması adına marketlerde kullanılan poşeti bir ücrete bağladı. Oradaki kasıt ücretten bir gelir elde etmek değil. O poşetin doğada daha az kullanılmasını sağlamaktı. Dulkadiroğlu Belediyemizde bunu daha farklı ve daha verimli bir şekilde hayata geçirmiş. Vatandaşlarımızı da bugün bez çantalarımızı dağıttık. Bizim de amacımız hem bu yasaya destek olduğumuzu göstermek hem de vatandaşlarımızla hem hal olmaktı. Bugün bunu bir yöntem olarak kullandık. Vatandaşlarımızla bu konuda bir diyalog kurduk. Onlara bez çantaları dağıttık. Onlardan da bir memnuniyet görüyoruz. Necati Beye ve ekibine teşekkür ederiz. Vatandaşlarımızın sıcak ilgisinden son derece memnun olduk” ifadelerini kullandı.  

“ÜZERİMİZE DÜŞEN GÖREVİ YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ”
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, şunları kaydetti: “Yaklaşık 4-5 gündür yapmış olduğumuz bez çantaları pazarlarımızda dağıtıyoruz. Bugünde Kayabaşı pazarındayız. Ahmet vekilimiz ve teşkilatımızla birlikte bu çantaları vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz. Bu bez çantalarda hedeflediğimiz rakam 50 bin. Bunu da önümüzdeki bir aylık zaman içerisinde dağıtacağız ve bu pazarlarımızda yapılan alışverişlerimizin tamamını poşet yerine çantalarla yapacağız. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın yaptığı çalışmaya bizde Dulkadiroğlu Belediyesi olarak üstümüze düşen görevi bu şekilde yapmış olduk. Tüm vatandaşlarımıza bez torbaları kullandıkları için de teşekkür ediyoruz.”

“GENÇLİK KOLLARI OLARAK TEMİZ BİR ÇEVRE İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ebu Talip Ceren, Dulkadiroğlu Belediye Başkanlığımızın yapmış olduğu çalışmayı kesinlikle destekliyoruz. Bizde gençler olarak daha temiz bir çevre hedefliyoruz. Liderimizin de belirttiği gibi gelecek gençlerindir sözlerinden yola çıkarak temiz bir çevre için her daim çalışmalarımıza devam ediyoruz. Gençlik kolları olarak ta çalışmalarımız hep bu yönde. Çevre, şehircilik ve kültür alanlarında da birçok faaliyetlerimiz oluyor. Vatandaşlarımıza naylon poşetin doğadaki çözülmesinden dolayı, çevreye verdiği kirliliği azaltmak için gayretli çalışmalarımız var.

“BU KONUDA DA KADINLARA ÇOK İŞ DÜŞÜYOR”
AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Kadın Kolları Başkanı Asuman Yavuz’da, “Vekilimizle, başkanlarımızla beraber çalışmalarımıza devam ediyoruz. İşin mutfağında kadınlar var. Bu konuda da kadınlara çok iş düşüyor. Çünkü poşet yüzyıllar boyunca doğada yok olmadan kalabiliyor. Çevreye çok fazla zararı var. Hem çocuklarımıza hem hanımlarımıza hem de çevremizdeki insanlara bunu anlatıp örnek olursak daha etkili olacağını düşünüyorum. Vatandaşlarımızın tepkisi çok güzel. Kısa zamanda bez torba kullanımının yaygınlaşacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz