Dulkadiroğlu Belediyesi’nin camilerin çevresini değiştirme ve yenileme projesi kapsamında başlattığı çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda Sümer ve İstasyon mahallesinde bulunan camilerde çalışma yapan Dulkadiroğlu Belediyesi, ihtiyaç duyulan alanlarda bu gibi çalışmaları sürdürüleceğini bildirdi.
Devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, camilere yönelik yaptıkları çalışmaları anlattı. Tüm kamu kurumlarına destek olduklarını anlatan Başkan Okay, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “İlçemizde bulunan tüm kamu kuruluşlarının eksiklikleriyle alakalı kendimizi sorumlu hissediyoruz. Bundan dolayı imkanlarımız ölçüsünde bu kamu binalarına destek olmaya, çevre düzenlerinin yapılmasına ve fiziki şartlarının iyileştirilmesine yardımcı olmaya çalışıyoruz. İlçemizdeki camilerimizin de bu tarz eksiklikleri için çalışma yapıyoruz. Kış aylarının gelmesiyle kırsal alandaki ekiplerimizi şehir merkezine çektik. Şehir merkezinde bulunan eksiklikler için de bu ekiplerimizi harekete geçirdik. Bu noktada bazı camilerimizin eksiklikleri için de çalışma başlattık. Camilerimizin bahçe ve istinat duvarlarının yapılmasından çevre düzenine kadar birçok konuda çalışma yapıyoruz. Şuanda Sümer ve İstasyon mahallemizdeki camilerimizin eksikliklerinin giderilmesi adına ekiplerimiz yoğun bir çalışma içerisindedir.”

OSMANOĞLU OSMAN DİNGİŞ CAMİNİN ÇEVRE DÜZENİ BİTMEK ÜZERE

Sümer mahallesinde bulunan Osmanoğlu Osman Dingiş caminde yapılan çalışmaları aktaran Başkan Okay, “Sümer mahallemizde bulunan Osmanoğlu Osman Dingiş Cami’mizin eksiklikleriyle alakalı yaptığımız çalışmalar devam ediyor. İstinat duvarları tamamlanan camimizin bahçesinde ve çevresinde düzenlemeler yapıyoruz. Kısa sürede bu çalışmaları tamamlayacağız ve vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız” dedi.

AYDINLILAR CAMİSİNİN EKSİKLİKLERİ GİDERİLECEK

Osmanoğlu Osman Dingiş caminin ardından Aydınlı caminde çalışma yapacaklarını kaydeden Başkan Okay, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Sümer mahallemizde bulunan Aydınlılar camindeki eksiklikleri tespit ettik. Bu noktada vatandaşlarımızın da talepleriyle camimizin bahçesinde çalışma başlatacağız. Ayrıca cami etrafında ve kuran kursu önünde de düzenlemeler yapacağız. Kuran kursuna gelen çocuklarımız bu alanlarda güzel vakit geçirebilecekler. Ekiplerimiz şuanda Osmanoğlu Osman Dingiş Cami’nde çalışma yapmaktalar. Buradaki çalışmaların sona ermesiyle ekiplerimizi Aydınlılar camine kaydıracağız.”

İSTASYON MAHALLESİ CAMİNİN ÇEVRE DÜZENİ YAPILACAK

Aydınlılar caminin ardından İstasyon mahallesinde bulunan camiye geçeceklerini aktaran Başkan Okay, “İstasyon mahallemizde bulunan ve giriş katı bir yangın sonucu tahrip olan İstasyon mahallemizdeki camimizde de çalışma yapacağız. Yanan alanın iyileştirilmesi ve çok amaçlı kullanılması adına nasıl bir çalışma yapabiliriz onu değerlendiriyoruz. Ayrıca camimizin bahçesine kilit parke döşenmesi ve çevre düzeninin yapılması adına da çalışma başlatacağız.”

CAMİ TEMİZLİĞİ İÇİN ÖZEL EKİP KURDUK

 Camilerin temizliği noktasında özel ekip oluşturduklarını kaydeden Başkan Okay, son olarak şunları aktardı: “Camilerin temizlenmesi ve bu noktadaki bakımlarının yapılması için özel bir ekip kurduk. Tüm camilerimizin temizlenmesi için yoğun bir çalışma yapıyoruz. Bayan personellerden oluşan bu ekibimiz bölgemizde bulunan camileri tek tek temizliyor. Bu ekiplerimiz çalışmalarını sürdürecekler. Vatandaşlarımızın ibadetlerini en iyi şekilde yerine getirmesi adına bizlerde üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz.”
Cami cemaatleri de yapılan bu hizmetten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Başkan Okay’a teşekkür etti.

Editör: Mahmut Beyaz