31 Mart 2019’da gerçekleştirilecek olan yerel seçimler öncesinde partilerde hareketlilik hat safhaya çıkarken, gerek partiler aracılığıyla gerekse de bağımsız olarak Büyükşehir ve ilçe belediye başkanlıkları için aday adayları bir bir seçim çalışmalarını başlatıyor. Yerel gündemde en önemli konu başlığı yerel seçimler olurken, belediye başkanlığı için partiler aracılığıyla başvuru yapmaya hazırlanan aday adayları nabız yoklaması yapıyor. Bağımsız olarak seçime girmeyi düşünün adaylar ise seçim gezilerine açıktan başladı. Bu kapsamda bağımsız olarak adaylığını açıklayan son isim kentin sevilen esnaflarından biri olan Mustafa Dizibüyük oldu. Küçük yaşlardan itibaren birçok dernek ve vakıfta başkanlık görevlerini başarıyla yürüten Mustafa Dizibüyük, gazetemize yaptığı ziyarette yaklaşan yerel seçimler için kolları sıvadığını açıkladı. İlk başta 100 kişilik bir ekiple mahalleleri tarayacaklarını belirten Dulkadiroğlu Bağımsız Belediye Başkan adayı Mustafa Dizibüyük, “Ben aslen Bertiz’in Ağabeyli Köyü’ndenim. Bertiz’e ve Dulkadiroğlu’na gönül veren biriyim. Dulkadiroğlu’nun her alanda gelişmesi, daha mutlu, daha yaşanabilir, daha temiz, daha modern bir ilçe olmasını sağlamak amacıyla bir yola çıktım, halkımızın desteğini bekliyoruz” dedi.

“BERTİZ VE DULKADİROĞLU’NA GÖNÜL VERDİM”

Dulkadiroğlu Bağımsız Belediye Başkanı adayı olarak kendisini ve hedeflerini anlatan Mustafa Dizibüyük, Dulkadiroğlu İlçesi’ne bağlı Bertiz’in Ağabeyli Köyü’nde doğduğunu ve küçük yaşlardan itibaren birçok dernek ve vakıfta görevler yaptığını söyledi. Dizibüyük, “1989 yılında Dulkadiroğlu İlçesi’ne bağlı Bertiz’in Ağabeyli Köyü’nde doğdum. İlkokulu Dumlupınar İlköğretim Okulu’nda okudum. Kahramanmaraş Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Yazılımı bölümünü bitirdim. 2013 yılında Çözüm Bilişim isimli iş yerimi kurdum. Evli ve bir kız çocuğu babasıyım. Ayrıca, Kahramanmaraş Elektrik ve Elektronikçiler Odası Yönetim Kurulu üyesiyim. Birçok dernek ve vakıfta başkanlık görevlerini yerine getirdim. Bu durum da bizi hem siyasi anlamda hem de düşünsel anlamda ileriye taşıdı. Güçlü bir alt yapı kazandırdı ve bu alt yapıyı gönül verdiğim Bertiz ve Dulkadiroğlu İlçesi’nin daha güzel olması için kullanmak istedim” ifadelerini kullandı.

“BÖLGEMİZDEKİ HERKESİ KUCAKLAYACAĞIM”

Dulkadiroğlu’nun daha yaşanabilir ve modern bir ilçe olması yolunda sorumluluk üstlenmek istediğini ve bu çerçevede göreve talip olduğunu anlatan Dizibüyük, “Önce de söylediğim gibi ben Dulkadiroğlu’na gönül veren birisiyim. Dulkadiroğlu İlçesi gerçekten birçok güzelliğe ev sahipliği yapıyor ama maalesef yeterince kendini gösteremiyor diye düşünüyorum. Bunu Bertiz’de de ilçenin her bir noktasında da görüyoruz. Ben Dulkadiroğlu’nun, marka bir ilçe olması, değerleriyle ön plana çıkması, daha mutlu, daha yaşanabilir, daha temiz ve daha modern bir ilçe olması için var gücümle çalışacağım. Bu toprakların çocuğuyum ve bunu yaparken de bölgemizdeki herkesi kucaklayacağım. Esnaf olarak aday oluyorum ki, esnaflara daha çok öncelik vereceğim. Günlük mesaime esnaflarımızla başlayacak. Yapacak her projeyi ilçe sakinlerimizle birlikte hayata geçirmeyi planlıyorum. Bunu yaparken tabi ki zorlanacğız ama halkımızın da destekleriyle ülkemize örnek olacak bir başarı hikayesi yazmak istiyorum” açıklamalarını kullandı.

“MAHALLE TEMSİLCİLERİ OLUŞTURDUK”

Genç ve dinamik bir bakış açısıyla Dulkadiroğlu’nu markalaştırmak için yola çıktığını belirten Dizibüyük, “Birçok dernek ve vakıfta gerek başkanlık gerekse de önemli konularda sorumluluklar aldım. Siyaseti her zaman çok yakından takip ettim. Aynı zamanda genç olmam noktasında dinamik bir şekilde yorulmadan hizmet edeceğim. Gerek iş hayatımda gerekse de normal yaşantımda her zaman yeni şeyler yapmak çabası içinde oldum. İlk olarak öncelikli hedefim seçim çalışmaları noktasında mahalle temsilcileri oluşturmaktı. Bunu da oluşturdum ve yaklaşık 100 kişilik bir ekiple yola çıkacağız. Bütün mahalleleri tarayıp yapmak istediklerimizi halkımıza anlatacağız ve destek isteyeceğiz. Resmi olarak kayıtlarımızı yaptıktan sonra da daha aktif bir şekilde sahaya çıkarak halkımızla bir araya geleceğiz” dedi.

“HEDEFİM TÜM DULKADİROĞLU’NUN BAŞKANI OLMAK”

Genç bir belediye başkan adayı olarak seçim çalışmalarında kendisini kanıtlayacağına inandığını dile getiren Dizibüyük, “Aday olduğumuzu öğrenen arkadaşlarım bana, “ben Onikişubat’ta oturuyorum, sana nasıl oy vereceğim” diyor, ‘biz de kardeşim illa ki vardır Dulkadiroğlu’ndan akraban, tanıdığın, sende bize oralardan destek verirsin’ diyoruz. Şuana kadar gerçekten çok büyük bir ilgi görüyoruz. Halkın içinden birisiyim ve eğer olurda Allah bize bu görevi layık görürse belediyemizin kapısını herkese açacağım. Amacım ve en büyük hedefim tüm Dulkadiroğlu’nun belediye başkanı ve hangi partinin seçmeni olursa olsun  herkesin kolayca ulaşabileceği bir başkan olmak. Dinamik bir ekiple seçimlere kadar her seçmenimizle kucaklaşacağız, en önemli ve ilk sözüm benim bu. Çıktığım bu yolda bana destek veren herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz